шаблоны joomla сайт визитка
Скачать Joomla 3 шаблоны бесплатно

 

elumatec-intervju elumatec-intervju

Hod ka budućnosti

Objavljeno u Intervju Napisano  oktobar 23 2017 veličina teksta Smanji veličinu teksta Povećaj veličinu teksta
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Ralph Haspel inače izvršni direktor elumatec AG je sa svojim timom i menadžmentom direktno odgovoran za elumatec – vodeću poziciju na tržištu. elumatec je vodeća firma za proizvodnju mašina za obradu aluminijumskih i čeličnih i pvc profila i to decenijama unazad. Ekskluzivno za naše čitaoce govori o prošlosti, sadašnjosti i budućnosti elumatec-a.

-’’Rad kompanije elumatec zasniva se na principima stalnog usavršavanja procesa proizvodnje i kvaliteta proizvoda, istovremeno zadovoljavajući visoke estetske standarde i zahteve tržišta. Takođe, imperativ je da se uvek daju inovativna rešenja i da se pruži direktna podrška klijentima, koju uspostavljaju preko terenskih komercijalista i adekvatne tehničke podrške. Zbog svega navedenog kompanija elumatec je zadržala vodeću poziciju u ovoj branši, ispunivši sve ciljeve sistematskim, stručnim i analitičkim radom, kaže na početku direktor Haspel.

elumatec je danas jedna od najvećih svetskih kompanija za proizvodnju mašina. Uspela je da ostvari veliki ugled na globalnom tržištu. Recite nam nekoliko reči o ovom uspehu?

-’’Ovaj uspeh je naravno rezultat dobre organizacije i planiranja. Mi smo među onima koji veruju da se put ka uspehu ne postiže oportunističkim metodama. Gradi se uz velike napore , uz kontinuitet i doslednost. Zasniva se vernoj realizaciji naše filozofije i principa koji karakterišu elumatec. Od početka rada, stvorili smo uslove za rast. Osigrali smo svaki nivo razvoja. To je mukotrpan proces u kome je bilo puno posvećenosti svih učesnika. Veoma su bitni međuljudski odnosi u kompaniji. Zato danas govorimo o velikoj porodici elumateca, koja uključuje i naše partnere.’’

Koliki je značaj organizovanja jedne ovakve manifestacije kao što je Tech Days?

-’’Ovogodišnjim elumatec-ovim Tech Days, uspeli smo da pružimo podršku klijentima u sferi bržeg prilagođavanja svojih poslovnih modela novim zahtevima tržišta. Takođe smo u brojnim kontaktima sa klijentima i konsultacijama dobili najpotrebnije povratne informacije i iste će biti implementirane u različite smerove razvoja za specifične obrade koje se javljaju ili se mogu javiti u budućnosti kod naših klijenata. Po drugi put smo predstavili našu najnoviju generaciju mašina i inovacija, direktno u našem sedištu kompanije. Naši klijenti su imali priliku da dobiju potpun spektar informacija o našem asortimanu proizvoda i da procene kako najbolje da se poveća produktivnost i profitabilnost u detaljnim razgovorima sa našim tehničkim savetnicima iz celog sveta’’.

Koliko su stručni posetioci i sadašnji, ali i budući kupci zadovoljni onim što su tokom ova tri dana mogli da vide i čuju ovde u Milakeru?

-’’Jednoglasne povratne informacije su potvrdile da je divno biti u mogućnosti da se dobiju informacije o kompletnim rešenjima i čitavim proizvodnim linijama, koje se bave obradom profila i to na jednom mestu bez žurbi i pritiska svakodnevnog posla u tekućem poslovanju naših klijenata, i to sve na jednom mestu. Mnogi klijenti su takođe naglasili da je izuzetno korisno da se upoznaju sa novinama na tržištu vodeće tehnologije i proizvoda, bez obzira da li u polju hardvera ili softvera, uključujući i način zajedničke interakcije. Zahvaljujemo našim posetiocima na njihovom interesu i našim partnerima na njihovoj podršci i posvećenosti’’.

Kako vidite poziciju elumatec-a u odnosu na slične kompanije?

-’’ Na prvoj smo poziciji širom sveta i želimo da ostanemo na toj poziciji zato što nam je veoma važna. Mnogo je lakše biti drugi ili treći pa se borite protiv broja jedan, ali kada ste broj jedan stalno morate misliti o tome kako da na tom mestu i ostanete. Sledeće godine, kada bude bio prestavljen SBZ 628 imaćemo nove stvari koje do sad nema niko na tržištu. Veoma je važno da pratimo situaciju na svakom tržištu zato što su potrebe na evropskom tržištu drugačije od potreba na azijskom i američkom tržištu. U globalu je takođe bitno da ostanemo u stabilnim odnosima sa našim dobavljačima koji su sa svih meridijana’’.

Koje je mesto elumatec-a u CIFIN grupi?

-’’Samo da naglasim da se CIFIN grupa sastoji od nekoliko brendova. Na primer, kao što u okviru Volkswagena posluju Škoda i Seat. Takođe, moram da naglasim da je elumatec najveći u okviru CIFIN grupe kako po veličini tako i po obrtu i mi želimo da ostanemo na toj poziciji’’.

Kako vidite tržište balkana?

-’’Balkan je za nas veoma važno tržište zato što na tom prostoru imamo veliki broj kupaca. Odavno smo počeli biznis na tržištu Balkana i planiramo da još dugo ostanemo tamo, zbog povezanosti sa našim kupcima kojima smo na stalnoj bilo za održavanje postojećih ili kupovinu novih elumatec-ovih mašina’’.

Kakvi su vači utisci kad su u pitanju Tech Days 2015 i 2017?

-’’Uživali smo tokom sva tri dana družeći se sa našim prijateljima i poslovnim partnerima. Upotrebićemo stečeno iskustvo iz ove intezivne razmene podataka da napravimo atraktivne proizvode tokom 2018. godine,  kada elumatec bude proslavljao 90 godina postojanja. Ovde godine je bilo oko 1.300 posetilaca, što je za pet stotina više nego pre dve godine, ato je dobar pokazatelj da smo na pravom putu. Vrlo je bitno da naglasim da je ove godine posetilaca iz inostranstva iznosio čak više od 80 odsto, a činili su ga gosti iz 48 zemalja’’.

Koji su noviteti koje elumatec sprema za sajam u Nirnbergu?

-’’Trenutno dosta ulažemo u naš softver Industrz 4.0. Pored toga intezivno radimo na razvoju mašina koje će biti predstavljenje sledeće godine u Ninbergu. Pre dve godine pokazali smo centar SBZ 628. Trenutno radimo na njegovom unapređenom modelu SBZ 628 i koji će biti prikazan na sajmu FENSTERBAU FRONTALE 2018. Spremamo još neka iznenađenja, ali o njima sada ne mogu ništa da kažem.

Pročitano 1242 puta Poslednji put izmenjeno Poslednji put izmenjeno oktobar 24 2017
Morate biti prijavljeni da bi mogli da ostavite komentar

Alupress newsletter

Prijavite se na naš newsletter i budite blagovremeno informisani o svim našim aktivnostima.
avgust 19 2017 0

Opšte karakteristike aluminijuma i njegovih legura

U sve se meša Jedinstvena kombinacija osobina postavlja aluminijum i njegove legure među najprilagodljivije materijale…

Pratite nas na Facebook-u

Alupress newsletter

Prijavite se

Prijavite se na naš newsletter i budite blagovremeno informisani o svim našim aktivnostima.

Uslovi i politika privatnosti

Uslovi korišćenja portala: Uslovi 

Politika privatnosti: Saznaj više

Alu press d.o.o.

Alu press d.o.o.

Adresa: Nede Spasojević 7b

             11070 Novi Beograd

Tel/fax: +381 11 228 65 17
             +381 11 228 65 16

Mob tel: +381 63 279 605

  e-mail: info@aluminijum-pvc.com