шаблоны joomla сайт визитка
Скачать Joomla 3 шаблоны бесплатно

 

Martin Graé, generalni direktor ROTO za Južnu Evropu

Martin Graé, generalni direktor ROTO za Južnu Evropu

Objavljeno u Intervju Napisano  avgust 19 2017 veličina teksta Smanji veličinu teksta Povećaj veličinu teksta
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Martin Graé , generalni direktor ROTO za Južnu Evropu

Jer Brend stvara poverenje

 

Martin Grae

 

Zašto baš Roto?  Ko se odlučuje za Roto i zašto? Šta je odlučujuče za izbor dobavljača?

Obično je izbor proizvođača okova vezan za određenog dobavljača ili lokalnog proizvođača prozora i vrata, pokazuju istraživanja nezavisnih  instituta koja su sprovedena širom sveta. Zbog toga Roto insistira na istraživanju,  specifičnim za svaku zemlju  pojedinačno, a  to izuzetno pomaže meneđerima tržišta u odnosu  do klijenata – "ključne kriterije za izbor dobavljača".

"Snaga brenda Roto je važna za mnoge naše kupce ", naglašava Martin Graé , generalni direktor za Jugoistočnu Evropu i nastavlja - "Za  više od 80 odsto prozora proizvedenih i ugrađenih u jugoistočnoj Evropi i jadranskoj regiji  proizvođači nisu posebno zainteresovani za određen asortiman proizvoda, ali vole da se nađu u sveobuhvatnom paketu određenog brenda ".

"To su pokazale godine istraživanja tržišta koje smo radili, a prema tome, brend je atraktivan, samo ako je tehnički kompletan i daje proizvode visokog kvaliteta. Istovremeno proizvođač mora da podržava svoje kupce i pruža im vidljive prednosti u odnosu na konkurenciju“, rezimira Martin Graé .

Raznovrsna jugoistočna Evropa
"Podržavamo klijente iz najmanje 14 različitih zemalja, čiji se način rada i ciljevi mogu potpuno razlikovati jedni od drugih ", naglašava Graé . "Prema tome informišemo, savetujemo i podržavamo lokalne kompanije na pojedinačnom nivou. Zbog toga je ovo izuzetno složen i zahtevan posao, ali to je i ono što ga čini uzbudljivim.

 "Lokalni predstavnici,  kao i njihove kolege zadužene za dizajn krajnjeg proizvoda u Leinfeldenu , radnici u fabrikama i u logistici mora da se odlikuju kroz kooperativno ponašanje in apsolutno pouzdanost. Ovo odgovara upravo Rotovom identitetu," kaže Graé .

Istaknuti brend
Roto brend predstavlja apsolutnu pouzdanost, a uz izuzetnu inovativnost tu je i neprekidni  razvoj. Sve ovo se u krajnjoj meri odražava i  u integraciji fabrike za proizvodnju zaptivnih materjala  Deventer u grupu Roto.

Na ovaj način Roto nastavlja da širi svoje poslovne aktivnosti kako bi objedinio  sistemska rešenja izrade prozora. Krajnji rezultat je činjenica da sada kupci imaju mogućnost nabavke svih neophodnih sistema okova, pločica za zastakljivanje, i dihtunga na jednom mestu.

"  Kupci koji su kod nabave materiala za izradu prozora orientirani na brend, su fokusirani i na svoju budučnost,  jer oni žele da rade zajedno sa snažnim brendom, sa kojim mogu rasti i krenuti napred ", ističe Graé .

„U svim zemljama u kojima  radi njegov tim, proizvođači  vrlo rado koriste renomirani  Roto brend.
Komunikacija lokalnih predstavnika Roto-a sa prodavcima građevinskih elemenata, kao  sa profesionalnim građevinskim firmama i proizvađačima stolarije je vrlo pouzdana i obostrana“, kaže Martin Graé .

„Neki od njih takođe koriste naš brend za svoju reklamnu kampanju pa se tako brend, Roto,  može videti u velikom broju različitih brošura,  kataloga i web stranicama  proizvođača stolarije. Naravno Roto se reklamira  u svim ozbiljijim specijalizovanim revijama na prostorima na kojima je zastupljen, kao i  na društvenim mrežama  i portalima“, rezimira Martin Graé .

Svestranost brenda podiže prodaju
„Na dobro utemeljenim tržištima, poput Jugoistočne Europe je Roto poznat več 40 godina.,  Zato su mnogi kupci stekli lično iskustvo sa kvalitetom Roto proizvoda, a firme koje izvoze su rado koristile Roto brend za bolju prodaju svojih proizvoda u inostranstvu“, navodi Martin Graé . 

Roto je brend sa odličnom međunarodnom reputacijom, tako da je vrlo poželjan na gotovo svakom izvoznom tržištu. Slogan „German Made“ garantuje da su svi procesi, asortimani proizvoda i usluge širom sveta rađeni po nemačkim standardima kvaliteti i vrednosti koje uključuju kontinuitet, pouzdanost, originalnost,performanse, iskustvo, viziju i inženjersku veštinu, a to se ceni od strane mušterija širom sveta.

Potražnja za "nemačkim" kvalitetom
"Činjenica je da naše brojne kupce  često vodimo u fabriku u mađarskom gradiću Lovo. U ovoj fabrici se jasno vidi šta odlikuje najsavremeniju "nemačku" proizvodnju  čak i ako je ona smeštena u Mađarskoj, od ostalih.  Nakon posete, mnogi proizvođači ističu da koriste nemački Roto standard za proizvodnju prozora i vrata.

"Svima koji žele da obezbede produktivnost  i da nauče kako da se izbore sa visokim zahtevima, Roto nudi podršku naših Roto Lean specijalista, koji su zaduženi za edukaciju zaposlenih u kompanijama u našem poslovnom okruženju ", zadovoljno konstatuje Graé ,  "Oni na kraju takođe doprinose da brend Roto postane potpuno jedinstveno iskustvo za sve naše kupce“.

„Da budem potpuno iskren,  kada bih proizvodio prozore ili vrata, ja bih se oslonio na Roto. Zbog toga što kompletan paket proizvoda i usluga odgovara najvišim svetskim standardima i dugogodišnjem globalnom imidžu Roto brenda ", zaklučuje Martin Graé .

Pročitano 8209 puta Poslednji put izmenjeno Poslednji put izmenjeno februar 28 2020
Morate biti prijavljeni da bi mogli da ostavite komentar

Alupress newsletter

Prijavite se na naš newsletter i budite blagovremeno informisani o svim našim aktivnostima.
jul 06 2020 0

Larcore A2 – novi, lakši fasadni saćasti panel kategorije A2 u ponudi kompanije Tehnomarket

Proizvod nove generacije, aluminijumski saćasti panel LARCORE A2 polako, ali sigurno preuzima vođstvo na evropskom…

Pratite nas na Facebook-u

Alupress newsletter

Prijavite se

Prijavite se na naš newsletter i budite blagovremeno informisani o svim našim aktivnostima.

Uslovi i politika privatnosti

Uslovi korišćenja portala: Uslovi 

Politika privatnosti: Saznaj više

Alu press d.o.o.

Alu press d.o.o.

Adresa: Nede Spasojević 7b

             11070 Novi Beograd

Tel/fax: +381 11 228 65 17
             +381 11 228 65 16

Mob tel: +381 63 279 605

  e-mail: info@aluminijum-pvc.com