шаблоны joomla сайт визитка
Скачать Joomla 3 шаблоны бесплатно

 

Umetnost proizvodnje

Objavljeno u Intervju Napisano  avgust 16 2016 veličina teksta Smanji veličinu teksta Povećaj veličinu teksta
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Intervju: Romeo Kovač, ROPLASTO

Umetnost proizvodnje

Od osnivanja, sve poznatija kompanija se kretala samo uzlaznom putanjom - zbog toga što je proizvodila i proizvodi kvalitetne PVC profile

 

Romeo KovačKada se govori o rezultatima kompanije Roplasto, dovoljno je samo da se analizira neprekidan rast proizvodnje poslednjih godina, kao i proširenje kruga poslovnih partnera. Vlasnik, gospodin Romeo Kovač, u ovom razgovoru na štandu Roplasta na sajmu Fensterbau/Frontale u Nirnbergu, objašnjava filozofiju koja je ovu firmu vodila putem kontinuiranog razvoja.

Neprekidno investiranje u nove kapacitete i tehnologije jedan je od faktora koji je odlučujuće uticao na razvoj Vaše kompanije. Koji su budući ciljevi i kako mislite da ih ostvarite?

- Firma Roplasto je od mog preuzimanja beležila stabilani razvoj. Naročito u poslednjih osam godina, tokom kojih beležimo konstantan rast proizvodnje i prodaje. Ovi rezultati su postignuti neprekidnim ulaganjima u objekte i mašine, kao i u prošrenje mreže kupaca u Nemačkoj i inostranstvu. Ako želim da otkrijem tajnu uspeha reći ću da se on zasniva na neprekidnom praćenju stanja na tržištu, ispravnom planiranju i poboljšanju kvaliteta. Predviđam da će se u doglednoj budućnosti razvoj nastaviti istim ritmom, a naš glavni cilj je da postanemo jedna od vodećih kompanija u ovoj oblasti.

Pošto ste moderan poslovan čovek, pridajete veliki značaj unapređenju proizvodne tehnologije.

- Smatram da ovakve kompanije moraju da poseduju savremene mašine da bi mogle da opstanu u budućnosti. Mi smo prihvatili i primenili ovu filozofiju poslednjih nekoliko godina, a stalno investiranje podrazumeva instaliranje savremenih ekstrudera koji omogućavaju da uvećavamo proizvodnju i poboljšamo kvalitet naših proizvoda.

Uskoro ćete zaposliti mlade stručnjake. Zašto ste se odlučili za to? Kako će sarađivati stari, iskusni radnici i nova generacija stručnjaka i kako će to uticati na Vašu kompaniju?

- Moderne tehnologije nameću potrebu zapošljavanja mladih, visokoobrazovanih poslovnih ljudi, koji će se lako i brzo prilagoditi novom načinu proizvodnje i doneti nove ideje i znanja. U kombinaciji sa dugogodišnjim iskustvom starijih radnika tako se stvara stabilno okruženje za dalji razvoj kompanije

Roplasto je u mogućnosti da prozvede PVC profile u više različitih serija idizajna. Po kojim kriterijumima ste ih birali i koliko vremena ispitujete novi prfil pre nego što ga pustite u prodaju? Da li na izbor utiču inostrani trendovi ili smatrate da nemačko  tržište ima svoj ukus? Za koji period obnavljate paletu profila?

- Dizajn PVC profila se deli na dve kategorije, klasične i moderne. Klasičan dizajn je godinama na tržištu i ti profili su uvek traženi. Istovremeno, svake godine dizajniramo i lansiramo nove sisteme, čime obogaćujemo našu ponudu. Neki od novih sistema ostaju na tržištu, a neki se uklanjaju iz prodaje. Sam dizajn  PVC profila se od zemlje do zemlje mnogo ne razlikuje.

Da li je prisustvo kompanije Roplasto na međunarodnom tržištu potreba ili prirodan tok događaja? Već poslujete u mnogim državama, a i imate svoj ogranak i u Srbiji. Da li verujete da globalizacija poslednjih godina utiče na to da kompanija mora da bude prisutna i u inostranstvu?

- Zbog ubrzanog razvoja naše kompanije mi smo se odlučili da izađemo i na strana tržišta. Nemačko tržište ima određene limite, a da bi naša kompanija mogla dalje da se  razvija odlučili smo se za izlazak na strana tržišta. Još jednu veoma bitnu činjenicu moramo da uzmemo u obzir, a to je da je Nemačka jedan od predvodnika u Evropi po proizvodnji i preradi PVC profila, tako da su naši proizvodi veoma konkurentni u inostranstvu. Što se tiče osnivanja ogranaka u inostranstvu, to zavisi od stanja na pojedinim tržištima. Uboičajeno je da prisustvujemo na stranim tržištima samo izvozom naših proizvoda.

Kako ste uspeli da budete konkuretni na stranim tržištima i koju ste strategiju primenili kada ste osvajali strana tržišta?

- Strategija koju smo primenili prilikom osvajanja stranih tržišta može najbolje da se objasni jednom frazom “ Misli globalno, a deluj lokalno”. Detaljno analiziramo stanje na svakom pojedinačnom tržištu, a to nam pomaže da se što lakše prilagodimo lokalnim uslovima poslovanja i dobro usmerimo marketinške aktivnosti. Zato se asortiman proizvoda, cene i rokovi  isporuke razlikuju od tržišta do tržišta. Prilagođavanje svakom tržištu je jedan od osnovnih postulata našeg uspeha.

Pročitano 2979 puta Poslednji put izmenjeno Poslednji put izmenjeno septembar 05 2016
Morate biti prijavljeni da bi mogli da ostavite komentar

Alupress newsletter

Prijavite se na naš newsletter i budite blagovremeno informisani o svim našim aktivnostima.
oktobar 18 2021 0

Boje za aluminijum u nijansi drveta

DRVO KAO INSPIRACIJA Povećanom ulogom koju danas ima aluminijum u oblasti građevinarstva, veoma bitnu ulogu…

Pratite nas na Facebook-u

Alupress newsletter

Prijavite se

Prijavite se na naš newsletter i budite blagovremeno informisani o svim našim aktivnostima.

Uslovi i politika privatnosti

Uslovi korišćenja portala: Uslovi 

Politika privatnosti: Saznaj više

Alu press d.o.o.

Alu press d.o.o.

Adresa: Nede Spasojević 7b

             11070 Novi Beograd

Tel/fax: +381 11 228 65 17
             +381 11 228 65 16

Mob tel: +381 63 279 605

  e-mail: info@aluminijum-pvc.com