шаблоны joomla сайт визитка
Скачать Joomla 3 шаблоны бесплатно

 

orgadata orgadata

Edmund Kamerer-Orgadata

Objavljeno u Intervju Napisano  oktobar 24 2017 veličina teksta Smanji veličinu teksta Povećaj veličinu teksta
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Softver je dobra investicija

Prednost Orgadate leži u iskustvu i saradnji sa distributerima profila i okova. Orgadata poseduje kompletne baze podataka većine novih sistema profila i okova tako da sa te strane pruža odličnu podršku svojim kupcima

Kompanija Orgadata od svog osnivanja proizvodi softvere, koje koriste firme koje se bave proizvodnjom aluminijumske i PVC stolarije. Ova nemačka firma je 100 odsto u privatnom vlasništvu, a petnaestak godina je bila zastupljena samo na nemačkom tržištu. Posle toga se širila na celu Evropu i otvorila svoja predstavništva u mnogim zemaljama. Sam softver je preveden na mnoge jezike. Zanimljiv je i podatak da se Orgadatin softver već dugi niz godina prodaje na ovim našim prostorima. Zbog toga smo razgovarali sa Edmundom Kamererom, zaduženim za tržišta jugoistočne evrope.

-Kako nalazite put do svojih kupaca?

- To je naša svakodnevna borba da se kupcima dokažemo da investicija u softver nije uzaludna i da kupovinom kvalitetnije mašine mogu više da proizvedu, a da našim softverom mogu da postignu bolju organizaciju i da, sa istim brojem ljudi, poboljšaju proizvodni proces povezujući jednim delom kroz softver, proces proizvodnje. Softverska tehnologija još uvek nije prodrla na ovo tržište u potpunosti. Zbog toga se javlja mali problem sa našim kupcima jer oni ne shvataju prednost našeg programa. Oni smatraju da im je mnogo lakše neku stvar ručno odraditi, nisu svesni investicija koje moraju da ulože u proizvodnju i  softvere da bi firma radila efikasnije i brže.

-Na tržištu jugoistočne evrope, zastupljeni su i konkurentski programski softverski sistemi. Možete li mi reći koje su prednosti i nedostaci vašeg programa u odnosu na konkurenciju?

-Konkurencija uvek postoji u svim oblastima pa je i mi imamo. Lokalnu konkurenciju predstavljaju firme koje se bave ovim poslom i koje su u poslednjih nekoliko godina počele da razvijaju svoja rešenja. Mi imamo tu prednost što je naša kuća prva počela profesionalno da se bavi izradom softvera tako da je u Nemačkoj zastupljenost naših softvera na tržištu preko 50 odsto što znači da preko 50 odsto proizvođača stolarije u Nemačkoj koristi naše softvere. Na području jugoistočne evrope isto tako ima lokalnih softvera koji odrađuju svoj posao, a konkrencija je zdrava ako je dobra. Što znači da i mi imamo repere prema kojima se merimo. Vrlo bitno nam je da svaki proizvođač može da napravi poređenje između Orgadate i drugih softvera i uoči prednosti našeg softvera. Naša prednost leži u iskustvu Orgadate i saradnji sa distributerima profila i okova. Orgadata poseduje kompletne baze podataka većine novih sistema profila i okova tako da mi sa te strane imamo dobru podršku.

-Znamo da na našem tržištu postoje mali, srednji i veliki proizvođači aluminijumske i PVC stolarije. Da li Orgadata ima adekvatne odgovore za sve tri vrste proizvođača?

-Tržište se iz  menja iz dana u dan, tako da i mi pratimo te promene i prilagođavamo se. Mi imamo adekvatna rešenja koja se odnose na proizvođače stolarije. Orgadata nastoji da objedini kompletan proces prodaje i proizvodnje prozora i vrata. Što se tiče naše ponude  imamo više varijanti softerskih rešenja prilagođenih različitim zahtevima naših kupaca. Orgadata ima deo softvera koji je odvojen od standardnog softvera za izradu prozora, vrata i fasada. On se bazira na principu povezivanja  proizvodnje bez papira tako da svaka radna stanica dobija svoj nalog šta treba da uradi i da li je mašina spremna, a ceo tok prate iženjeri koji proveravaju sve zahteve i daju odobrenje da proizvodnja krene.

-Kakvi se noviteti očekuju iz Orgadate u bliskoj budućnosti?

- Za vaše čitaoce je bitno da kažem da se mi uveliko pripremamo za sajam fensterbau/frontale koji će se održati marta sledeće godine u Nirnbergu, ali konkretno o kakvim novitetima se radi moraćete da se strpite do Nirnberga.

-Koje su specifičnosti delovanje Orgadate na ovim prostorima?

-Bitna je stvar da se Orgadata razvija i da investira u svoja tržišta. Zbog toga smo toliko razvijeni, i zastupljeni u svim zemljama. Filozofija Orgadate nije da dođe na određena tržišta uzme novac i onda, kad vidi da više nema toliko novca da se povuče. Zbog toga Orgadata na tržištu jugoistočne evrope ima dosta zaposlenih stručnjaka, a softver je preveden na sve jezike. Veoma je bitna činjenica da i dalje investiramo u ova tržišta iako su relativno nerazvijena, a kupci koji imaju softver Orgadata moraju uvek budu zadovoljni našim servisom i radom na terenu.

Pročitano 606 puta Poslednji put izmenjeno Poslednji put izmenjeno oktobar 26 2017
Morate biti prijavljeni da bi mogli da ostavite komentar

Alupress newsletter

Prijavite se na naš newsletter i budite blagovremeno informisani o svim našim aktivnostima.
avgust 19 2017 0

Opšte karakteristike aluminijuma i njegovih legura

U sve se meša Jedinstvena kombinacija osobina postavlja aluminijum i njegove legure među najprilagodljivije materijale…

Pratite nas na Facebook-u

Alupress newsletter

Prijavite se

Prijavite se na naš newsletter i budite blagovremeno informisani o svim našim aktivnostima.

Uslovi i politika privatnosti

Uslovi korišćenja portala: Uslovi 

Politika privatnosti: Saznaj više

Alu press d.o.o.

Alu press d.o.o.

Adresa: Nede Spasojević 7b

             11070 Novi Beograd

Tel/fax: +381 11 228 65 17
             +381 11 228 65 16

Mob tel: +381 63 279 605

  e-mail: info@aluminijum-pvc.com