шаблоны joomla сайт визитка
Скачать Joomla 3 шаблоны бесплатно

 

Mislimo globalno, delujemo lokalno

Objavljeno u Intervju Napisano  avgust 06 2016 veličina teksta Smanji veličinu teksta Povećaj veličinu teksta
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Intervju: Dušan Kukavica, direktor GU-BKS u Srbiji

Mislimo globalno, delujemo lokalno

GU-BKS predstavlja snažan oslonac mnogobrojnim partnerima, kako u Srbiji tako i u okolnim zemljama

 

Dušan Kukavica

Veliku zainteresovanost i rešenost i celokupne grupacije G-U za daljim jačanjem i proširenjem svog poslovanja na području čitavog Balkana obrazlaže i gospodin Dušan Kukavica direktor GU-BKS u Srbiji.

 

- Gospodine Kukavica, ne bi bilo loše da za naše čitaoce  kažete neke od važnijih činjenica o  kompaniji G-U u Srbiji koja je od kako je počela sa radom postala jedan od lidera kako na domaćem, tako i na tržištima u okruženju?

        Prvo bih rekao nekoliko činjenica o G-U za koje mislim da su važne za Vaše čitaoce, a naše postojeće i potencijalne klijente. G-U postoji još od 1907 godine, dakle mi smo firma sa višedecenijskom tradicijom. Kroz naše prodajne organizacije prisutni smo na svim kontinentima, a samo u Evropi direktno smo prisutni u 29 zemalja. Važno je ovde da se naglasi naše direktno prisustvo. To znači prisustvo kroz podružnice (ćerke firme) koje su 100 odsto u vlasništvu G-U Nemačka. Sve ovo je u skladu sa filozofijom firme G-U koja glasi: “misli globalno deluj lokalno”. Direktno smo prisutni u gotovo svim zemljama u okruženju gde zauzimamo ili lidersku poziciju ili smo u samom vrhu u poslu kojim se bavimo.

        Sve vreme se trudimo da razvijamo proizvode najvišeg kvaliteta osluškujući zahteve tržišta odnosno naših klijenata, a sve to u oblasti tehnologije prozora, tehnologije vrata i tehnologije automatskih ulaznih sistema. Opredeljenje naše firme kao i organizacija koja je u skladu sa tim opredeljenjem je da imamo brz tzv. vertikalni protok informacija.

        Zašto je ovo značajno? Zahtevi klijenata vrlo brzo dolaze u poziciju da sa najviše upravljačke tačke budu razmotreni i kasnije pretvoreni u konkretan proizvod ili uslugu. Pored kvaliteta proizvoda i usluga, brzine isporuke, ali i direktnog prisustva na tržištu, ovo je jedna od naših značajnijih konkurentskih prednosti.

G-U je preko svojih ćerki firmi prisutan i na tržištu Srbije i Crne Gore. Zahvaljujući timu ljudi i njihovoj posvećenosti poslu uspeli smo da dođemo u poziciju da budemo jedan od lidera na tržištu.

        Mojim dolaskom u firmu, pre četiri godine, počeli smo restrukturiranje poslovnih procesa koji su rezultirali većom efikasnošću. Trend rasta prodaje kao i ostalih finansijskih pokazatelja je bio onakav kako je i planirano što nam je omogućilo da se dalje razvijamo, a sve u cilju pružanja bolje usluge našim klijentima.

         Imamo naš lokalni lager koji odražava  zahteve naših klijenata, a moćan informacioni SAP sistem nam omogućuje da lager bude izbalansiran na način da u najkraćem roku ispoštujemo sve zahteve naših klijenata. Isporuke radimo na dnevnoj bazi, a roba nam minimum jednom nedeljno stiže iz Nemačke.

        Ono što bih naglasio, a što nije bio slučaj u prošlosti, je da smo u Srbiji i Crnoj Gori postali prepoznatljivi i u oblasti izrade i ugradnje automatskih vrata. Oformili smo sopstveni tim koji se za naše partnere bavi  izradom, ugradnjom i servisiranjem kliznih i rotacionih  G-U senzor vrata. Na lageru uvek imamo dovoljnu količinu vrata i rezervnih delova tako da u vrlo kratkom roku možemo da odgovorimo na svaki zahtev.

 

- Kako ocenjujete proteklu poslovnu godinu i saradnju sa vašim poslovnim partnerima širom Srbije i regiona?

        Protekla poslovna godina je bila izazovna, ali i uspešna. Bez obzira na sve probleme sa kojima su se susreli naši kupci, najviše oko sigurnosti naplate potraživanja, ali i količine obavljenog posla, zabeležili smo projektovani rast prodaje u odnosu na prethodnu godinu. Proširili smo bazu klijenata, a sa postojećim klijentima proširili smo saradnju na veći broj proizvodnih grupa što je rezultiralo dobrim poslovnim rezultatom. Na ovome smo jako zahvalini našim klijentima jer bez njihove posvećenosti ni mi ne bismo bili u situaciji da rastemo i da se razvijamo. Kupci su u centru našeg poslovnog procesa, a mi smo tu zbog njih.  Želimo da ih saslušamo i pozivamo da nam svojim sugestijama pomognu da budemo, na obostrano zadovoljstvo, još bolji . 

 

-Iz naših pouzdanih izvora, dobili smo informaciju da za nastupajuću sezonu pripremate nešto sasvim novo. O čemu se radi?

        Da, novitete planiramo da prikažemo na sajmu u Nirnbergu. Biće dosta novih proizvoda koji se odnose na oblasti skrivenog okova, budućnosti u oblasti kliznih sistema, sigurnosnih sistema i kontrole pristupa za ulazna vrata… Da ne otkrijemo baš sve. Ovim putem naše sadašnje kupce, ali i potencijalne kupce, kao i ostale zainteresovane pozivamo da nas od 16. do 19.03.2016 posete na sajmu Fensterbau Frontale u Nirnbergu, Hala 4 štand 201. Biće nam veliko zadovoljstvo da ih sve ugostimo i da čujemo mišljenje o našim novim proizvodima.

 

-Kojim putem planirate dalje da idete, odnosno šta kažu planovi i namere sadašnjeg, ali i budućeg poslovanja?

        Naš plan je da proširujemo asortiman proizvoda i usluga i da u kontinuitetu unapređujemo naše poslovne procese.Stalne inovacije su jedan od stubova naše strategije tako da naši kupci mogu da budu sigurni da ćemo biti u toku sa zahtevima arhitekture i građevinske struke. Uradićemo sve da naše procese učinimo još efikasnijim na zadovoljstvo naših kllijenata.

        Deo naših aktivnosti, kako globalno tako i lokalno, biće usmeren ka proširenju saradnje sa arhitektama i projektantima. Primetili smo da se projekti ponekad menjaju zbog neizvodljivosti onoga što je projektom predviđeno. Ovo stvara dodatne troškove i pomera predviđene rokove za završetak objekta. Svojim znanjem, koje stavljamo na uslugu struci, mislimo da možemo doprineti da se već u ranoj fazi otklone nedoumice koje kasnije mogu da stvore određene probleme i često utiču na izmene projekata.

 

Pročitano 1723 puta Poslednji put izmenjeno Poslednji put izmenjeno septembar 05 2016
Morate biti prijavljeni da bi mogli da ostavite komentar

Alupress newsletter

Prijavite se na naš newsletter i budite blagovremeno informisani o svim našim aktivnostima.
avgust 19 2017 0

Opšte karakteristike aluminijuma i njegovih legura

U sve se meša Jedinstvena kombinacija osobina postavlja aluminijum i njegove legure među najprilagodljivije materijale…

Pratite nas na Facebook-u

Alupress newsletter

Prijavite se

Prijavite se na naš newsletter i budite blagovremeno informisani o svim našim aktivnostima.

Uslovi i politika privatnosti

Uslovi korišćenja portala: Uslovi 

Politika privatnosti: Saznaj više

Alu press d.o.o.

Alu press d.o.o.

Adresa: Nede Spasojević 7b

             11070 Novi Beograd

Tel/fax: +381 11 228 65 17
             +381 11 228 65 16

Mob tel: +381 63 279 605

  e-mail: info@aluminijum-pvc.com