шаблоны joomla сайт визитка
Скачать Joomla 3 шаблоны бесплатно

 

Roto prikazao prozore i vrata  na sajmu "Fensterbau Frontale" 2016

Roto prikazao prozore i vrata na sajmu "Fensterbau Frontale" 2016

Objavljeno u Predstavljamo Napisano  septembar 01 2016 veličina teksta Smanji veličinu teksta Povećaj veličinu teksta
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Stigao "E-Tec Drive”
Roto je u svom program  “pojačavanja  automatske stručnosti” lansirao novu generaciju "E-Tec Drive" sistema prozora koji se lako otvaraju, zatvaraju i zaključavaju. Takođe je pokazao i novu pogonsku jedinicu za niske prozore iznad vrata, a ujedno je efikasno ažurirao softver

        Na sajmu u Nirnbergu su prikazane prednosti kontrolisane, prirodne ventilacije. Tako da su "udobnost" i "energetska efikasnost" neosporni. Prednost prirodne ventilacije je da automatski osigurava snabdevanje svežim vazduhom u skladu sa potrebama. Prirodna ventilacija je moguća u svim javnim, komercijalnim i privatnim zgradama u svako doba dana i noći. Prilikom podešavanja prirodne ventilacije uzimaju se u obzir vremenski i temperaturni uticaji i na taj način se garantuje udobna atmosfera u prostoriji. Prirodna ventilacija sprečava vlagu i štiti od rizika nastajanja plesni. Istraživanja univerziteta u Štutgartu (HFT) su pokazala da zavisno od vrste zgrade, klima uređaja i potreba za grejanjem, može se uštedeti energija od 30 do 60 kilovat sati po kvadratnom metru godišnje. Stručnjaci iz pove oblasti su objavili, na Fensterbau Frontale, da je Rotov skriveni električni pogon za nagibno otvaranje i zaključavanje prozora, "E-Tec Drive", idealno rešenje za prirodnu ventilaciju.

        Od posebnog je značaja njegov proširen raspon primene. To se odnosi  na visinu krila. Najniža visina krila koja je do sada je iznosila  570 mm, sada je spuštena na 290 mm, a omogućava lako otvaranje, zatvaranje i zaključavanje vrlo niskih prozora u određenim programiranim intervalima, a obavlja se na dodir dugmeta. Prozorom se i dalje može upravljati ručno i to pomoću pogona u kombinaciji sa mehaničkim hardverom. Pogon ne zamenjuje hardver.

Ažuriranje softvera

        Još jedna pozitivana stvar je Rotova revizija softvera i elektronike koja pojednostavljuje process proračuna montiranja, ali i individualni oblik prozora. Optimizacija takođe osigurava zgodnije korišćenje, a ažuriranje elektronskog interfejsa poboljšava kompatibilnost sa sistemom pametne kuće.

        Puna integracija profila u prozor osigurava  primenu estetskih prozorskih jedinica i ima pozitivan efekat na celokupan izgled zgrade. Prema navodima proizvođača, dodatne vrednosti "E-Tec Drive" uključuju njegovu kompatibilnost sa "NT" hardverom, a može se koristiti za drvene i PVC prozore.      

        Takođe je prikladan za "nagibno-First" i "nagibno-Only" otvaranje, a  koristi se za krila težine do 100 kg. Mehanička izdržljivost se nadoknađuje pomoću vodeće igle na krilu. Lako se kompenzuje odstupanje u proizvodnji, a ujedno se smanjuju troškovi  proizvodnje kao i troškovi u slučaju podnošenja žalbe.

Posebne pogodnosti

Roto nudi posebne pogodnosti za korisnike pomoću novog skrivenog elektronskog otvaranja i nagiba  pogona za zaključavanje generacije "E-Tec Drive". Ovi sistemi se sada mogu koristiti na ekstremno niskim prozorima iznad vrata, a poboljšani softver omogućuje još pogodnije puštanje u pogon i upotrebu sistema. Njegova potpuna integracija u profil prozora osigurava estetiku prozorskih jedinica.

Pročitano 1080 puta Poslednji put izmenjeno Poslednji put izmenjeno septembar 01 2016

1 komentar

  • Link komentara Milorad septembar 07 2016 napisao/la Milorad

    Ostavljanje komentara podrazumeva konstruktivnost i pristojnost.
    Imajte to na umu!
    web admin

Morate biti prijavljeni da bi mogli da ostavite komentar

Alupress newsletter

Prijavite se na naš newsletter i budite blagovremeno informisani o svim našim aktivnostima.
oktobar 18 2021 0

Boje za aluminijum u nijansi drveta

DRVO KAO INSPIRACIJA Povećanom ulogom koju danas ima aluminijum u oblasti građevinarstva, veoma bitnu ulogu…

Pratite nas na Facebook-u

Alupress newsletter

Prijavite se

Prijavite se na naš newsletter i budite blagovremeno informisani o svim našim aktivnostima.

Uslovi i politika privatnosti

Uslovi korišćenja portala: Uslovi 

Politika privatnosti: Saznaj više

Alu press d.o.o.

Alu press d.o.o.

Adresa: Nede Spasojević 7b

             11070 Novi Beograd

Tel/fax: +381 11 228 65 17
             +381 11 228 65 16

Mob tel: +381 63 279 605

  e-mail: info@aluminijum-pvc.com