шаблоны joomla сайт визитка
Скачать Joomla 3 шаблоны бесплатно

 

Ramplast Ramplast

Iulius Cristofor, RAMPLAST Istaknut

Objavljeno u Intervju Napisano  januar 11 2021 veličina teksta Smanji veličinu teksta Povećaj veličinu teksta
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

 

Nastavak uspešne priče

-Zahvaljujući kvalitetu naših ekoloških PVC profila, ali i zbog naše prodajne strategije uspeli smo u kratkom periodu da brend Ramplast učinimo poznatim i prepoznatljivim na ovom tržištu, kaže Iulius Cristofor, generalni menadžer

-Za početak, kažite nam nešto o poslovanju Vaše firme?  Kada i kako ste počeli sa radom?

-Brend Ramplast je nastao 1995. u Rumuniji u Oltchim fabrici u Vulcei. Godine 1996. započeli smo sa proizvodnjom prvog ekološkog PVC profila u jugoistočnoj Evropi. Kapacitet proizvodnje Ramplasta tada je iznosio 1.000 tona PVC profila godišnje. 2003. godine započela druga faza investicija. Tada je Ramplast  kupio nove ekstrudere koji su omogućili da se proizvodni kapaciteti udvostruče. Naredne godine nastala kompanija Dynamic Selling Group koja je bila usredsređena na prodaju Ramplast PVC profila proizvedenih u fabrici OLTCHIM SA. Treća faza investicija sledi 2007. godine kada su instalirani novi ekstruderi ua ekstruziju PVC profila sa četiri, pet i šest komora. To je vrlo bitna godina za nas jer je transformisala kompaniju Ramplast u rumunski brend broj jedan po produkciji PVC profila. Tako je ostalo do današnjih dana.

-Kako je Ramplast poslovao tokom poslednje decenije koja je bila vrlo turbolentna?

- Tokom 2010. godine povećali smo prostor potreban za proizvodnju za više od 30 odsto, a 2018. godine kompanija Dynamic Selling Group je kupila brend i fabriku Ramplast što je najavilo nastavak investicija i razvoja proizvodnog centra. Danas naši proizvodni kapaciteti iznose 14.000 tona PVC profila godišnje, što u ovom trenutku, Ramplast čini najvećom fabrikom PVC profila u Rumuniji. Trenutno pokrivamo kompletnu jugoistočnu Evropu direktno ili sa našim partnerima. Zbog toga je 2019. godine Dynamic Selling Group otvorio logistiški centar za RamplastPVC profile u Beogradu odakle snabdevamo srpsko, kao ostala i tržište bivše Jugoslavije.

-Kakva su Vaša očekivanja od srpskog i okolnih tržišta u narednom periodu?

-Kao što sam rekao na početku razgovora, veoma smo uvereni u tržište cele bivše Jugoslavije i zbog toga smo otvorili logisticki centar u Beogradu zahvaljujući kojem smo ostavrili značajno povećanje prodaje naših PVC profila. Naš plan je da u periodu od 2021. do 2025. godine uz adekvatnu saradnju sa našim partnerima postanemo jedan od najznačajnijih igrača u ovoj branši na ovim prostorima.

-Kako se Vaša firma pripremila za trenutnu situaciju vezanu za virus COVID – 19. Šta se promenilo u poslovanju?

-Nažalost covid 19 virus nije uticao samo na našu kompaniju već i na ceo svet. Mi brinemo o našim ljudima kao i o našim partnerima. Poštujemo sve sigurnosne mere i ohrabrujemo sve naše saradnike da urade to isto. Zbog novonastale situacije sa covid 19 virusom imamo dosta više video konferencija i trudimo se da izbegavamo fizičke kontakte koliko je to moguće. Zbog toga koristimo usluge pošte i slične servise za sve sto je moguće uraditi na taj način.

-Na koji način Vaša firma parira konkurenciji koja je vrlo agresivna?

-Naša prednost u odnosu na konkurenciju je ta što smo mi direktno fabrika i naša filozofija i iskustvo našeg tima nam pomažu da prevazđemo različite izazove koje srećemo na tržištu.

-Kakva je vaša cenovna politika, što je u našoj zemlji veoma bitno, jer konkurencija uvek nudi nize cene?

-Imamo veoma dobar odnos cene i kvaliteta. Na rumuskom tržištu smo sproveli istraživanje u saradnji sa vodećom kompanijom za statistiku. Ispitivani su krajnji kupci i kupci finalnog proizvoda. Istraživanje je potvrdilo činjenicu da imamo najbolji odnos cene i kvaliteta. Tako da zaista verujemo da imamo korektnu cenovnu politiku na svim tržištima.

-Imate li neki omiljeni referentni projekat na koji ste posebno ponosni?

-Ove godine smo imali više velikih projekata rađenih u Zemunu, nekoliko škola i obdaništa u Novom Sadu i više stambenih zgrada rađenih u antracit boji u Vrnjačkoj banji. Takođe smo veoma ponosni što sve više i više viđamo Ramplast profile na privatnim kućama i stanovima.

-Na koji način kontrolišete kvalitet svojih proizvoda?

-Svi naši profili imaju serijski broj koji nam tačno i precizno određuje vreme proizvodnje. Strogo poštujemo završnu kontrolu kvaliteta u samoj fabrici, a takođe smo implemetirali standarde ISO 9001 i ISO 14001. Više od toga, u fabrici imamo sopstvenu test labaratoriju, a svi naši proizvodi su sertifikovani u institutu ift Rosenheim.

-Koji su to savremeni načini poslovanja koje Vaša firma koristi?

-Imamo puno marketinških kampanja na internetu i u štampanim medijima, poput časopisa ALU&PVC, koje su namenjene investitorima, arhitektama, proizvođačima PVC stolarije, ali i krajnjim potrošačima. Takođe smo prisutni i na socijalnim mrežama i pokušavamo da se približimo naše poslovanje ljudskim potrebama.

-Primetli smo da je rejting vaše firme dobar, možda bi trebala da se odradi i adekvatna prezentacija vaših proizvoda za neku buduću klijentelu. Kakvi su Vaši planovi u tom pogledu?

-Tokom ove godine je bilo planirano da se pojavimo na Beogradskom sajmu građevinarstva i predstvaimo naše sisteme profila – Solid 400 četvorokomorni profil od 60mm, Solid 500 petokomorni profil od 60mm, zatim EcoLux šestokomorni profil od 70mm sa tri dihtug gume i sa centralnom gumom, kao i EcoLux Light šestokomorni profil od 70mm i UltraTherm sedmokomorni profil od 80mm. Nažalost, sajam nije održan zbog pandemije. Što se tiče sledeće godine, želimo da organizujemo konferenciju sa našim sadašnjim i potencijalnim partnerima, ali moramo da sačekamo i vidimo da li će epidemiološka situacija to dozvoliti.

 

Kupljen i Teraplast

Ove godine je potpisan i ugovor o akviziciji fabrike PVC profila Teraplast koja je dodata portfoliu kompanija u vlasništvu kompanije Dynamic Selling Group.

 

 

 

 

 

 

 

 

Pročitano 136 puta Poslednji put izmenjeno Poslednji put izmenjeno januar 11 2021
Više iz ove kategorije « Romeo Kovač, ROPLASTO
Morate biti prijavljeni da bi mogli da ostavite komentar

Alupress newsletter

Prijavite se na naš newsletter i budite blagovremeno informisani o svim našim aktivnostima.
decembar 02 2020 0

Kako efikasno zaštititi površinu aluminijumskih profila?

I ELOKSAŽA I PLASTIFIKACIJA Značajno poboljšanje korozione stabilnosti aluminijuma dobija se modifikacijom površine, odnosno, nanošenjem…

Pratite nas na Facebook-u

Alupress newsletter

Prijavite se

Prijavite se na naš newsletter i budite blagovremeno informisani o svim našim aktivnostima.

Uslovi i politika privatnosti

Uslovi korišćenja portala: Uslovi 

Politika privatnosti: Saznaj više

Alu press d.o.o.

Alu press d.o.o.

Adresa: Nede Spasojević 7b

             11070 Novi Beograd

Tel/fax: +381 11 228 65 17
             +381 11 228 65 16

Mob tel: +381 63 279 605

  e-mail: info@aluminijum-pvc.com