шаблоны joomla сайт визитка
Скачать Joomla 3 шаблоны бесплатно

 

Romeo Kovač, prvi s desna Romeo Kovač, prvi s desna

Romeo Kovač, ROPLASTO Istaknut

Objavljeno u Intervju Napisano  februar 28 2020 veličina teksta Smanji veličinu teksta Povećaj veličinu teksta
Ocenite ovaj članak
(1 Glas)

Povoljno ne znači i nekvalitetno

Nemačka firma ROPLASTO sve je prisutnija na našem tržištu zahvaljujući svojim kvalitetnim PVC sistemima. Osnovna filozofija ROPLASTO-a da povoljno ne znači i nekvalitetno više puta je dokazana prilikom izrade objekata širom Evrope. Istraživački biroi stalno rade na iznalaženju novih rešenja prilikom konstruisanja savremenih sistema PVC profila

Nemačka firma ROPLASTO je u poslednjih 65 godina stekla zavidnu reputaciju kako na matičnom, nemačkom, tako i tržištima okolnih zemalja, kao pouzdan partner u projektovanju sopstvenih serija PVC profila. Kvalitet ROPLASTO-vih PVC profila je omogućio vrlo brzo širenje sopstvene prodajne mreže.

Sledeći korak, osvajanje tržišta drugih zemalja, pa i onih vezanih za ovaj region, predstavljao je rizičan, ali smeo iskorak koji se vremenom pokazao kao "pun pogodak" u daljem razvijanju i širenju proizvodnih delatnosti. Naravno, takvo ponašenje ROPLASTO-a nije ostalo nezapaženo. Ovakav vid poslovanja omogućio je ROPLASTO-u da na domaćem tržištu veoma povoljno može da ponudi široku lepezu PVC profila i sistema.

Zbog svega nabrojanog redakcija časopisa ALU&PVC je odlučila da ode u posetu i napravi kraći intervju sa vlasnikom, gospodinom Romeom Kovačem. 

-Gospodine Kovač, činjenica je da vaša firma zauzima sve bolje mesto na srpskom tržištu, ali i ostalim tržištima u regionu. Zato bih Vas zamolio da nam na početku kažete par reči o firmi ROPLASTO? 

-Već na samom početku, pre 65 godina, ROPLASTO je zauzeo vrlo specifičan kurs u poslovanju koji nam je omogućio da relativno brzo dostignemo pristojan nivo poslovanja u svojoj delatnosti, a to je konstruisanje i primena sopstvenih sistema PVC građevinskih profila. Naravno, takav profesionalan odnos prema poslu i partnerima doprineo je stvaranju povoljnog imidža o našoj firmi među poslovnim svetom.

Centrala ROPLASTO-a je smeštena u malom mestu Bergišgladbah, a proizvodne hale zauzimaju dovoljno prostora da se u njih u ovom momentu smesti veliki broj ekstrudera. Uskoro ćemo biti u fazi dogradnje novih kvadrata poslovnog prostora za smeštaj novih linija ekstrudera.

Ono čime se lično ponosim je programska orijentacija firme zahvaljujući kojoj firma ROPLASTO projektuje i proizvodi niz kvalitetnih finalnih proizvoda u nekoliko faza, ili kako se to stručno kaže doradnih postupaka. Naše proizvode plasiramo na tržište cele Evrope, a  direktno smo prisutni i na srpskom, ali i na tržištima okolnih balkanskih zemalja. 

-Možete li nam preciznije reći zbog čega ste odlučlili da se aktivnije angažujete u Srbiji?

-Dugo smo "osluškivali" i analizirali puls tržišta na prostorima Srbije gde u veoma teškim tržišnim uslovima uspe godišnje da se plasira oko dvadeset hiljada tona PVC profila. Ta cifra nije mala, pa smo zato odlučili da i ROPLASTO bude direktno prisutan na ovim perspektivnim prostorima.

Početkom 2008. godine uspostavili smo saradnju sa firmom Total Profil iz Požarevca, a pre toga smo već imali solidnu saradnju sa firmom Mirex iz Novog Sada. Moram odmah da naglasim da naš cilj nije i neće biti veliki razvoj trgovine i veleprodaje već stroga primena najkvalitetnije izrade i ugradnje naših PVC sistema uz najpovoljnije cene.

-Poznato je da ROPLASTO izuzetnu pažnju posvećuje razvoju i unapređenju sopstvenih sistema PVC profila, a Vi se nalazite na čelu firme. Kako Vi vidite dalji razvoj PVC građevinskih profila? 

-Istraživački biroi ROPLASTO-a su opremljeni najsavremenijim uređajima, a u njima su zaposleni vrhunski stručnjaci školovani na prestižnim evropskim i svetskim univerzitetima. Taj srećni sklop omogućujue razvijanje velike game proizvoda kako na termičkom planu, tako i na dizajnu i kompoziciji boja bilo da su u pitanju vrata, prozori, roletne, staklene i zidne zavese. Pored toga posedujemo sertifikate o kvalitettu ISO 9001.

-Među proizvođačima PVC stolarije vladaju različita mišljenja o kvalitetu ROPLASTO-vih profila. Zato ne bi bilo loše da nam Vi kažete nešto o prednostima, ali i eventualnim nedostacima profila koje proizvodite? 

-Prednost ROPLASTO-vih profila u odnosu na druge koji se prodaju na ovom tržištu je ta što imaju nešto deblje zidove. Zbog toga su statička i termička svojstva ovih profila odlična u šta se može uveriti svako ako pogleda sertifikate izdate od strane stručnih ustanova u Nemačkoj. Glavni nedostatak naših profila predstavlja činjenica da su do saradnje sa Total Profilom i Mirexom, ROPLASTO PVC profili bili skromno zastupljeni na ovim prostorima.

-Vi ste poznati menadžer iz ove oblasti, zato bi bilo izuzetno korisno da za čitaoce našeg lista kažete Vaše mišljenje o ovom izuzetnom materijalu?

-PVC je sve više i više prisutan kao osnovni materijal prilikom konstrukcije sistema za izradu vrata, prozora, roletni, fasadnih i drugih složenih konstrkcija. Njegove prednosti nad ostalim materijalima su izuzetna vremenska trajnost, postojana inertnost, otpornost na klimatske uslove, široka paleta RAL boja i činjenica da se može bez problema reciklirati, a to je vrlo važno u današnjim uslovima sve zagađenije čovekove okoline.

-Sledi neizbežno pitanje koje postavljamo svim sagovornicima. Šta mislite o najezdi PVC profila iz Turske i Bugarske koji imaju dosta nisku cenu na tržištu?

-Moram da kažem da svako ima pravo da prodaje ili kupuje ono šta želi. Međutim, jedino će kvalitet uz odgovarajuću cenu, u tržišnim uslovima privređivanja, biti glavni faktori da se "prirodnom selekcijom" izborite za svoje mesto pod suncem. Na ovaj način u trci za "njegovo veličanstvo kupca", opstaće samo firme zasnovane na zdravim tržišnim principima, a ROPLASTO posluje upravo na takvim principima.

-I za kraj, imate li nešto da poručite našim čitaocima?

-Dobar deo čitalaca ovog atraktivnog časopisa su i korisnici naših usluga. Zbog toga je vrlo značajno da se što više "družimo" jer će na taj način biti i više efekta kako za vas tako i za nas. Želeo bih još samo da pohvalim Vašu redakciju na krajnje profesionalnom odnosu ali i nastojanju da iz broja u broj stručnije i opširnije edukujete kako poslovne tako i "obične" ljude.

 

Raznovrsan proizvodni program  

Proizvodni program ROPLASTO-a obuhvata višekomorne PVC sisteme za proizvodnju prozora i vrata atraktivnog dizajna i širokog RAL spektra boja. Tu su i sistemi za izradu kliznih elemenata, roletne, grilje, komarnici i sav neophodan prateći pribor. Svi proizvodi ROPLASTO-a su proizvedeni u nemačkim fabrikama i poseduju sertifikate renomiranih međunarodnih instituta.

Pročitano 1999 puta Poslednji put izmenjeno Poslednji put izmenjeno februar 28 2020
Morate biti prijavljeni da bi mogli da ostavite komentar

Alupress newsletter

Prijavite se na naš newsletter i budite blagovremeno informisani o svim našim aktivnostima.
oktobar 18 2021 0

Boje za aluminijum u nijansi drveta

DRVO KAO INSPIRACIJA Povećanom ulogom koju danas ima aluminijum u oblasti građevinarstva, veoma bitnu ulogu…

Pratite nas na Facebook-u

Alupress newsletter

Prijavite se

Prijavite se na naš newsletter i budite blagovremeno informisani o svim našim aktivnostima.

Uslovi i politika privatnosti

Uslovi korišćenja portala: Uslovi 

Politika privatnosti: Saznaj više

Alu press d.o.o.

Alu press d.o.o.

Adresa: Nede Spasojević 7b

             11070 Novi Beograd

Tel/fax: +381 11 228 65 17
             +381 11 228 65 16

Mob tel: +381 63 279 605

  e-mail: info@aluminijum-pvc.com