шаблоны joomla сайт визитка
Скачать Joomla 3 шаблоны бесплатно

 

Romeo Kovač, prvi s desna Romeo Kovač, prvi s desna

Romeo Kovač, ROPLASTO Istaknut

Objavljeno u Intervju Napisano  februar 28 2020 veličina teksta Smanji veličinu teksta Povećaj veličinu teksta
Ocenite ovaj članak
(1 Glas)

Povoljno ne znači i nekvalitetno

Nemačka firma ROPLASTO sve je prisutnija na našem tržištu zahvaljujući svojim kvalitetnim PVC sistemima. Osnovna filozofija ROPLASTO-a da povoljno ne znači i nekvalitetno više puta je dokazana prilikom izrade objekata širom Evrope. Istraživački biroi stalno rade na iznalaženju novih rešenja prilikom konstruisanja savremenih sistema PVC profila

Nemačka firma ROPLASTO je u poslednjih 65 godina stekla zavidnu reputaciju kako na matičnom, nemačkom, tako i tržištima okolnih zemalja, kao pouzdan partner u projektovanju sopstvenih serija PVC profila. Kvalitet ROPLASTO-vih PVC profila je omogućio vrlo brzo širenje sopstvene prodajne mreže.

Sledeći korak, osvajanje tržišta drugih zemalja, pa i onih vezanih za ovaj region, predstavljao je rizičan, ali smeo iskorak koji se vremenom pokazao kao "pun pogodak" u daljem razvijanju i širenju proizvodnih delatnosti. Naravno, takvo ponašenje ROPLASTO-a nije ostalo nezapaženo. Ovakav vid poslovanja omogućio je ROPLASTO-u da na domaćem tržištu veoma povoljno može da ponudi široku lepezu PVC profila i sistema.

Zbog svega nabrojanog redakcija časopisa ALU&PVC je odlučila da ode u posetu i napravi kraći intervju sa vlasnikom, gospodinom Romeom Kovačem. 

-Gospodine Kovač, činjenica je da vaša firma zauzima sve bolje mesto na srpskom tržištu, ali i ostalim tržištima u regionu. Zato bih Vas zamolio da nam na početku kažete par reči o firmi ROPLASTO? 

-Već na samom početku, pre 65 godina, ROPLASTO je zauzeo vrlo specifičan kurs u poslovanju koji nam je omogućio da relativno brzo dostignemo pristojan nivo poslovanja u svojoj delatnosti, a to je konstruisanje i primena sopstvenih sistema PVC građevinskih profila. Naravno, takav profesionalan odnos prema poslu i partnerima doprineo je stvaranju povoljnog imidža o našoj firmi među poslovnim svetom.

Centrala ROPLASTO-a je smeštena u malom mestu Bergišgladbah, a proizvodne hale zauzimaju dovoljno prostora da se u njih u ovom momentu smesti veliki broj ekstrudera. Uskoro ćemo biti u fazi dogradnje novih kvadrata poslovnog prostora za smeštaj novih linija ekstrudera.

Ono čime se lično ponosim je programska orijentacija firme zahvaljujući kojoj firma ROPLASTO projektuje i proizvodi niz kvalitetnih finalnih proizvoda u nekoliko faza, ili kako se to stručno kaže doradnih postupaka. Naše proizvode plasiramo na tržište cele Evrope, a  direktno smo prisutni i na srpskom, ali i na tržištima okolnih balkanskih zemalja. 

-Možete li nam preciznije reći zbog čega ste odlučlili da se aktivnije angažujete u Srbiji?

-Dugo smo "osluškivali" i analizirali puls tržišta na prostorima Srbije gde u veoma teškim tržišnim uslovima uspe godišnje da se plasira oko dvadeset hiljada tona PVC profila. Ta cifra nije mala, pa smo zato odlučili da i ROPLASTO bude direktno prisutan na ovim perspektivnim prostorima.

Početkom 2008. godine uspostavili smo saradnju sa firmom Total Profil iz Požarevca, a pre toga smo već imali solidnu saradnju sa firmom Mirex iz Novog Sada. Moram odmah da naglasim da naš cilj nije i neće biti veliki razvoj trgovine i veleprodaje već stroga primena najkvalitetnije izrade i ugradnje naših PVC sistema uz najpovoljnije cene.

-Poznato je da ROPLASTO izuzetnu pažnju posvećuje razvoju i unapređenju sopstvenih sistema PVC profila, a Vi se nalazite na čelu firme. Kako Vi vidite dalji razvoj PVC građevinskih profila? 

-Istraživački biroi ROPLASTO-a su opremljeni najsavremenijim uređajima, a u njima su zaposleni vrhunski stručnjaci školovani na prestižnim evropskim i svetskim univerzitetima. Taj srećni sklop omogućujue razvijanje velike game proizvoda kako na termičkom planu, tako i na dizajnu i kompoziciji boja bilo da su u pitanju vrata, prozori, roletne, staklene i zidne zavese. Pored toga posedujemo sertifikate o kvalitettu ISO 9001.

-Među proizvođačima PVC stolarije vladaju različita mišljenja o kvalitetu ROPLASTO-vih profila. Zato ne bi bilo loše da nam Vi kažete nešto o prednostima, ali i eventualnim nedostacima profila koje proizvodite? 

-Prednost ROPLASTO-vih profila u odnosu na druge koji se prodaju na ovom tržištu je ta što imaju nešto deblje zidove. Zbog toga su statička i termička svojstva ovih profila odlična u šta se može uveriti svako ako pogleda sertifikate izdate od strane stručnih ustanova u Nemačkoj. Glavni nedostatak naših profila predstavlja činjenica da su do saradnje sa Total Profilom i Mirexom, ROPLASTO PVC profili bili skromno zastupljeni na ovim prostorima.

-Vi ste poznati menadžer iz ove oblasti, zato bi bilo izuzetno korisno da za čitaoce našeg lista kažete Vaše mišljenje o ovom izuzetnom materijalu?

-PVC je sve više i više prisutan kao osnovni materijal prilikom konstrukcije sistema za izradu vrata, prozora, roletni, fasadnih i drugih složenih konstrkcija. Njegove prednosti nad ostalim materijalima su izuzetna vremenska trajnost, postojana inertnost, otpornost na klimatske uslove, široka paleta RAL boja i činjenica da se može bez problema reciklirati, a to je vrlo važno u današnjim uslovima sve zagađenije čovekove okoline.

-Sledi neizbežno pitanje koje postavljamo svim sagovornicima. Šta mislite o najezdi PVC profila iz Turske i Bugarske koji imaju dosta nisku cenu na tržištu?

-Moram da kažem da svako ima pravo da prodaje ili kupuje ono šta želi. Međutim, jedino će kvalitet uz odgovarajuću cenu, u tržišnim uslovima privređivanja, biti glavni faktori da se "prirodnom selekcijom" izborite za svoje mesto pod suncem. Na ovaj način u trci za "njegovo veličanstvo kupca", opstaće samo firme zasnovane na zdravim tržišnim principima, a ROPLASTO posluje upravo na takvim principima.

-I za kraj, imate li nešto da poručite našim čitaocima?

-Dobar deo čitalaca ovog atraktivnog časopisa su i korisnici naših usluga. Zbog toga je vrlo značajno da se što više "družimo" jer će na taj način biti i više efekta kako za vas tako i za nas. Želeo bih još samo da pohvalim Vašu redakciju na krajnje profesionalnom odnosu ali i nastojanju da iz broja u broj stručnije i opširnije edukujete kako poslovne tako i "obične" ljude.

 

Raznovrsan proizvodni program  

Proizvodni program ROPLASTO-a obuhvata višekomorne PVC sisteme za proizvodnju prozora i vrata atraktivnog dizajna i širokog RAL spektra boja. Tu su i sistemi za izradu kliznih elemenata, roletne, grilje, komarnici i sav neophodan prateći pribor. Svi proizvodi ROPLASTO-a su proizvedeni u nemačkim fabrikama i poseduju sertifikate renomiranih međunarodnih instituta.

Pročitano 847 puta Poslednji put izmenjeno Poslednji put izmenjeno februar 28 2020
Više iz ove kategorije « Branislav Jovanović
Morate biti prijavljeni da bi mogli da ostavite komentar

Alupress newsletter

Prijavite se na naš newsletter i budite blagovremeno informisani o svim našim aktivnostima.
jul 06 2020 0

Larcore A2 – novi, lakši fasadni saćasti panel kategorije A2 u ponudi kompanije Tehnomarket

Proizvod nove generacije, aluminijumski saćasti panel LARCORE A2 polako, ali sigurno preuzima vođstvo na evropskom…

Pratite nas na Facebook-u

Alupress newsletter

Prijavite se

Prijavite se na naš newsletter i budite blagovremeno informisani o svim našim aktivnostima.

Uslovi i politika privatnosti

Uslovi korišćenja portala: Uslovi 

Politika privatnosti: Saznaj više

Alu press d.o.o.

Alu press d.o.o.

Adresa: Nede Spasojević 7b

             11070 Novi Beograd

Tel/fax: +381 11 228 65 17
             +381 11 228 65 16

Mob tel: +381 63 279 605

  e-mail: info@aluminijum-pvc.com