шаблоны joomla сайт визитка
Скачать Joomla 3 шаблоны бесплатно

 

Elke Hareis Elke Hareis

Elke Hareis, direktor FENSTERBAU FRONTALE Istaknut

Objavljeno u Intervju Napisano  novembar 01 2021 veličina teksta Smanji veličinu teksta Povećaj veličinu teksta
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Pripreme su intenzivne, rani znaci ohrabrujući

Od utorka, 29. marta do petka, 1. aprila 2022. održaće se sajmska manifestacija FENSTERBAU FRONTALE u Nirnbergu, a prvi znaci su ohrabrujući. Oko 52.000 kvadratnih metara ili 82 posto raspoloživog izložbenog prostora je već rezervisano. Za FENSTERBAU FRONTALE 2022 prijavljeno je 565 izlagača od kojih je polovina iz inostranstva

Deo građevinske industrije vezan za prozore, vrata, okove, fasade i ostalog pratećeg materijala uveliko se priprema za prvi sajam u Nirnbergu nakon četiri godine. Odlučeno je da se od utorka, 29. marta do petka, 1. aprila 2022., konačno, nakon što je izdanje za 2020. moralo biti otkazano u vrlo kratkom roku zbog pandemije, održi sajmska manifestacija FENSTERBAU FRONTALE u Nirnbergu.

O statusu priprema za ovo specijalno izdanje i raspoloženju među izlagačima i organizatorima sajmova razgovarali smo sa Elke Hareis, direktorkom FENSTERBAU FRONTALE u NürnbergMesse.

Gospođo Hareis, prvi sajmovi od izbijanja pandemije korona virusa uspešno su održani u Izložbenom centru Nirnberg tokom jeseni ove godine. Koliko su ova iskustva važna za pripreme za FENSTERBAU FRONTALE 2022?

Izuzetno pozitivne povratne informacije koje smo dobili od učesnika FACHPACK i FeuerTrutz 2021 pokazale su da sajmske manifestacije mogu biti uspešne uprkos posebnim okolnostima pandemije. Učesnici su bili skoro jednoglasni u svojim ocenama: „Skoro je bilo kao i ranije!“, a mi ova iskustva primenjujemo u savetima koje dajemo našim klijentima. Na primer, sada možemo da koristimo foto i video materijale u svrhu demonstracije, što pojednostavljuje proces planiranja. Ipak, pripreme su, naravno, intenzivnije nego inače.

Kako se izlagači, kao i vi i vaš tim pripremaju za nastupajući FENSTERBAU FRONTALE pod ovim posebnim uslovima?

Proces planiranja kod zainteresovanih kompanija je u punom jeku. Izlagači su od nas dobili opširne informacije o trenutno primenljivim uslovima vezanim za higijeneske procedure kad su u pitanju sajamski i izložbeni centri u Bavarskoj. Mi se moramo prilagoditi trenutno važećim propisima za izgradnju štandova pa se na osnovu ovih smernica pripremaju zainteresovani izlagači za svoje učešće na sajmu. Ove godine nam je važnije nego ikada da pružimo blisku podršku izlagačima u fazi planiranja. U tom cilju redovno nudimo vebinare za savetovanje o primeni važećih propisa i odgovaranje na konkretna pitanja. Na kraju krajeva, većina higijenskih zahteva kad su u pitanju štandovi i njihovo postavljanje i održavanje je primenjiva. Ohrabreni smo činjenicom da su neka ograničenja već ublažena od kada je prva verzija stupila na snagu u avgustu 2021. Tako da se može pretpostaviti da će se trenutni zahtevi ponovo promeniti pre FENSTERBAU FRONTALE 2022. Pored toga, fokusiramo se na projektovanje programa podrške kao što su FENSTERBAU FRONTALE FORUM, specijalna emisija 'Green Deal' sa ift Rozenhajmom, Forum za arhitekturu prozora, a tu su i obilasci sa vodičem kao i razne specijalne emisije. Predstavljamo delove programa onlajn za zainteresovane strane koje možda neće moći lično da prisustvuju događaju u martu 2022. zbog ograničenja putovanja.

Koji je trenutni status registracije za FENSTERBAU FRONTALE 2022, i odakle učesnici dolaze u Nirnberg?

Prvi znaci su ohrabrujući. Oko 52.000 kvadratnih metara ili 82 posto raspoloživog izložbenog prostora je već rezervisano. Za FENSTERBAU FRONTALE 2022 prijavljeno je 565 izlagača od kojih je polovina internacionalna i još uvek primamo nove prijave. Zanimljiv je i podatak da sada beležimo čak i rezervacije iz zemalja van Evrope iz kojih u 2020. godini nije registrovana nijedna kompanija, na primer iz Argentine. Trenutni status se može naći na www.frontale.de/exhibitors-products. Mi očekujemo da će procenat učesnika iz Nemačke porasti ukupno za nekoliko procentnih poena i da će većina međunarodnih posetilaca doći u Nirnberg iz evropskih zemalja. Poređenja radi, 94 odsto svih posetilaca poslednjeg kombinovanog sajma FENSTERBAU FRONTALE i HOLZ-HANDWERK 2018 došlo je iz Evrope.

Kako ocenjujete trenutni odnos prema događajima u  građevinskoj industriji?

Osećamo ogromnu potrebu da upoznamo ljude lično i predstavimo inovacije i proizvode živoj publici. Na kraju krajeva, sajam FENSTERBAU FRONTALE kao mesto globalnog okupljanja građevinske industrije nije održan duge četiri godine. Ovde u Nirnbergu, oduševljeni smo što će svi oni koji žele da dođu moći da koriste ovu sajamsku manifestaciju za uspešne poslovne aranžmane. I naravno, većina prijavljenih izlagača kao i mi vredno radimo na pripremama sajma. Veoma smo ohrabreni signalima koji smo dobili učesnika i posetilaca, naime niko u ovoj branši ne dovodi u pitanje vrednost ovog sajma, a oni koji ne mogu da prisustvuju 2022. već planiraju da dođu 2024. godine!

Pročitano 726 puta Poslednji put izmenjeno Poslednji put izmenjeno novembar 01 2021
Morate biti prijavljeni da bi mogli da ostavite komentar

Alupress newsletter

Prijavite se na naš newsletter i budite blagovremeno informisani o svim našim aktivnostima.
oktobar 18 2021 0

Boje za aluminijum u nijansi drveta

DRVO KAO INSPIRACIJA Povećanom ulogom koju danas ima aluminijum u oblasti građevinarstva, veoma bitnu ulogu…

Pratite nas na Facebook-u

Alupress newsletter

Prijavite se

Prijavite se na naš newsletter i budite blagovremeno informisani o svim našim aktivnostima.

Uslovi i politika privatnosti

Uslovi korišćenja portala: Uslovi 

Politika privatnosti: Saznaj više

Alu press d.o.o.

Alu press d.o.o.

Adresa: Nede Spasojević 7b

             11070 Novi Beograd

Tel/fax: +381 11 228 65 17
             +381 11 228 65 16

Mob tel: +381 63 279 605

  e-mail: info@aluminijum-pvc.com