шаблоны joomla сайт визитка
Скачать Joomla 3 шаблоны бесплатно

 

ift ift

50. ift Rosenheim Window & Facade konferencija će se održati 11. i 12. oktobra Istaknut

Objavljeno u Dogadjaji Napisano  oktobar 06 2023 veličina teksta Smanji veličinu teksta Povećaj veličinu teksta
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

KLIMA, BEZBEDNOST I GRADNJA

U ova, definitivno turbulentna vremena, jer besni rat u Ukrajini, stiže zima, a problemi sa snabdevanjem energijom uz drastično posklupljenje sirovina i aktuelan nedostatak kvalifikovanih radnika  drastično povećavaju “ulog” u ovoj grani građevinske industrije

Stručnjaci ipak, prognoziraju “svetliju budućnost”  jer se očekuje velika potreba za energetski efikasnim renoviranjem objekata uz povećanu potražnju za kvaltetnim poslovnimi stambenim prostorom.

 

Program je poprilično bogat i sveobuhvatan počevši od procesa reciklaže materijala za stolariju uključujući i staklo, slede, promena Zakona o energiji u zgradama (GEG) i procena razvoja tržišta prozora do 2025. godine, kao i procena novih pravila o subvencijama uz predložene zakonske regulative.

 

Ovogodišnja konferencija će se održati pod motom „klima, bezbednost, gradnja“, koji će direktor Instituta Prof. Jörn Peter Lass detaljno objasniti u plenarnom zasedanju pod nazivom - „Klimatski bezbedna gradnja za budućnost – zahtevi i metode evaluacije za održive i klimatski otporne građevinske proizvode“.

Slede predavanja Martina Langena (B+L Langen Marktdaten) sa temom „Kada će talas renoviranja stići na tržište prozora? Prognoze tržišta novogradnje i renoviranja 2024. godine“, „Svet posle 2030. – pogled na život, život i rad zasnovan na aktuelnoj futurologiji“ Matthiasa Horxa (Zukunftsinstitut GmbH) i „Preporuke za izradu ugovora o izradi prozora i fasada“ prof. Christiana Niemöllera (SMNG Rechtsanvaltsgesellschaft mbH).

U predavanjima „Građevinska praksa + fizika zgrada“, prof. dr Harald Kraus (TH Rosenheim) opisuje kako bi interakcija inženjeringa postrojenja i omotača zgrade trebalo da izgleda da bi se postigao klimatski neutralan građevinski efekat. Florian Stich (GROPIUS Technologies GmbH)  će objašnjavati šta treba da se uradi da bi se postigao kvalitet za održive zgrade, a time i optimalno finansiranje BEG-a. Dr.-Ing. Stephan Schlitzberger (Ingenieurbüro Prof. Dr. Hauser GmbH) predstavlja reviziju DIN 4108-2 „Letnja toplotna izolacija“, koja uzima u obzir izmenjene zahteve usled klimatskih promena.

Predavanjem „Staklo, prozori i fasade“ Mihael Elstner (Bundesverband Flachglas BF)  će objašnjavati kakva rešenja postoje za problem udara i naleta ptica na veće staklene fasade. Dr Joachim Hessinger (ift Rosenheim) će prisutne informisati o novim razvojima metoda verifikacije zvučne izolacije zgrada. Tokom predavanja „Arhitektura i tehnologija“, Wolfgang Frey (Frey Architekten) predstaviće „Porsche grad“ u Korntal-Münchingenu kao savremen i održiv projekat za budućnost. Martin Heßler (ift Rosenheim) će dati praktičan pregled tehničkih zahteva i rešenja u važnoj temi energetske optimizacije prozora u postojećim zgradama.

Sledi sesija „Tržište i tehnologija“, a buduće prozore sa vakuum staklom predstaviće dr Julia Bachinger (Holzforschung Austria, HFA). U „Berlinskom razgovoru“ Frank Lange (VFF), Thomas Drinkuth (Repräsentanz Transparente Gebäudehülle, RTG) i Jochen Grönegräs (Bundesverband Flachglas, BF) će razgovarati o aktuelnim političkim temama i njihovom uticaju na industriju.

Slede uvek atraktivni obilasci ift laboratorija za akustiku i fasade u Tehnološkokom centru, a biće organizovana i stručna radionica za proizvođače stolarije sa dragocenim praktičnim savetima o jednostavnom i bezbednom dimenzionisanju stakla pomoću statike, (Norbert Sack, ift Rosenheim).

O spoju između građevinske konstrukcije i elemenata za prozore i vrata od poda do plafona predavaće (Torsten Neuenhöfer, Ingenieurbüro Klaus Hafer), a o parametrima i verifikacije za njihovu održivost (Christoph Seehauser, ift Rosenheim). Koji su to kriterijumi za zamenu ili naknadnu ugradnju prozora u energetskoj obnovi zgrada govoriće (Torsten Voigt, ift Rosenheim).

 

 

 

ift Rosenheim
Theodor-Gietl-Straße 7-9, 83026 Rosenheim, Germany
T +49 (08031) 261 0
F +49 (08031) 261 290
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
www.ift-rosenheim.de

 

 

 

Pročitano 221 puta Poslednji put izmenjeno Poslednji put izmenjeno oktobar 06 2023
Morate biti prijavljeni da bi mogli da ostavite komentar

Alupress newsletter

Prijavite se na naš newsletter i budite blagovremeno informisani o svim našim aktivnostima.
oktobar 18 2021 0

Boje za aluminijum u nijansi drveta

DRVO KAO INSPIRACIJA Povećanom ulogom koju danas ima aluminijum u oblasti građevinarstva, veoma bitnu ulogu…

Pratite nas na Facebook-u

Alupress newsletter

Prijavite se

Prijavite se na naš newsletter i budite blagovremeno informisani o svim našim aktivnostima.

Uslovi i politika privatnosti

Uslovi korišćenja portala: Uslovi 

Politika privatnosti: Saznaj više

Alu press d.o.o.

Alu press d.o.o.

Adresa: Nede Spasojević 7b

             11070 Novi Beograd

Tel/fax: +381 11 228 65 17
             +381 11 228 65 16

Mob tel: +381 63 279 605

  e-mail: info@aluminijum-pvc.com