шаблоны joomla сайт визитка
Скачать Joomla 3 шаблоны бесплатно

 

Hoppe Hoppe

Automatski zaključana – eRučica za prozore AutoLock Istaknut

Objavljeno u Predstavljamo Napisano  januar 02 2022 veličina teksta Smanji veličinu teksta Povećaj veličinu teksta
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Inovativna praktična i zaštitna komponenta za pametne kuće i pametne zgrade

Permanentno zaključana ručica u položaju za zatvaranje: Pouzdana protivprovalna zaštita prema prepurukama kriminalističke policije Nemačke

Šifrovana komunikacija putem EnOcean Secure dodatno garantuje povišenu sigurnost u pametnom domu

 

Sa eRučicom AutoLock za prozore HOPPE nudi inovativnu komponentu za pametne kuće u cilju povećanja udobnosti i sigurnosti. Na provale ot- porne eRučice pouzdano se zaključavaju čim se prozor zatvori – bez zamornog zaključavanja sva- kog prozora pojedinačno ključevima koji se mogu zaturiti ili izgubiti.

Relevantni scenariji mogu se dodatno definisati korišćenjem kontrolne jedinice za pametnu kuću, koji na primer čine energetsku potrošnju efika- snijom ili život u pametnoj kući komfornijim.

 

Atalanta F1 AutoLock Atalanta F9016 AutoLock

 

Automatski zaključane

AutoLock eRučica za prozore snabdevena je u okviru rozete automatskim elektromehaničkim zaključavanjem bez ključa. Kao i sve HOPPE eRučice za prozore, pri svakom pomeranju ona emituje kontrolnom sistemu pametne kuće infor- maciju o promeni položaja. Ručica koja se nalazi u položaju za zatvaranje prozora automatski se zaključava i može biti pokrenuta samo ukoliko kontrolni sistem izda odobrenje za otvaranje prozora. U slučaju takvog odobrenja, prozorska ručica je otključana i može se normalno okrenuti. Korisnik sam definiše parametre za odobrenje.

Da li je omogućeno otvaranje prozora ili ne, kori- snik saznaje putem malog dugmeta na rozeti koje odaje zeleno ili crveno svetlo.

Trondheim F69 AutoLock (otključano)

Trondheim F69 AutoLOck (zaključano)

 

Zaštita od provale učinjena jednostavnom

AutoLock eRučica za prozore olakšava korisnici- ma da implementiraju mere protivprovalne zaštite koje preporučuje policija: pošto su u zatvorenom položaju uvek zaključane, nema potrebe da se svaka pojedinačna ručica manuelno zaključava. Sa time povezano često komplikovano upravlja- nje ključevima je takođe stvar prošlosti. Kada je eRučica AutoLock u položaju za zatvaranje i tako pouzdano zaključana, nudi mehaničku protivpro- valnu zaštitu u skladu sa preporukama nemačke kriminalističke policije. U kombinaciji sa odgo- varajućim prozorom ispunjava zahteve evropskih standarda DIN EN 1627-1630 (klase otpornosti RC 1-6) i DIN EN 13126-3

Trondheim F69 AutoLock

 

ENOcean Secure

AutoLock eRučica za prozore radi sa bežičnim EnO- cean Secure protokolom. To znači da je bežična ko- munikacija između kontrolne jedinice pametne kuće i eRučice zaštićena AES enkripcijom.

Zahvaljujući saradnji sa isporučiocem gateway-a (me- diola), HOPPE obezbeđuje da je eRučica AutoLock ujedno kompatibilna sa sistemima koji primenjuju ra- zličite bežične standarde ili onima koji su koncipirani kao samostalno rešenje (vlasnički sistemi).

 

Trondheim F69 AutoLock

 

Izvodljivi mnogi relevantni scenariji

 

Pametna kuća ili pametna zgrada obično se konfigu- riše korišćenjem takozvanih scenarija, tj. definisanih procedura za određene situacije. Sa eRučicom Au- toLock moguće je realizovati mnoge relevantne sce- narije, na primer da je otvaranje prozora omogućeno samo onda kada su klima-uređaj ili grejanje isključeni ili da je otvaranje prozora uvek omogućeno kada se aktivira alarm na detektoru dima. Takođe je moguće definisati vremenski okvir u kojem prozori mogu da se otvore, na primer u poslovnim zgradama.

Pored ovih moguće je definisati mnoge druge slične scenarije preko bežično kontrolisane ručice, kao što je dozvolja- vanje automatskog zatvaranja roletni samo onda kada su balkonska vrata zatvorena, automatsko smanjenje jačine zvuka elektronskih uređaja za zabavu kada su uveče prozori otvoreni kao i mnoge druge individualne scenarije.

 

Grupa HOPPE je evropski lider za razvoj, proizvodnju i distribuciju sistema okova za vrata i prozore. Porodično preduzeće osnovano 1952. godine sa sedištem u Švajcarskoj ima oko 3,200 zaposlenih širom sveta. Grupu vode Volf Hope i Kristof Hope iz druge generacije, a Kristijan Hope je prvi predstavnik treće generacije i aktivan je od 2012. godine.

www.hoppe.com

Pročitano 93 puta Poslednji put izmenjeno Poslednji put izmenjeno januar 02 2022
Morate biti prijavljeni da bi mogli da ostavite komentar

Alupress newsletter

Prijavite se na naš newsletter i budite blagovremeno informisani o svim našim aktivnostima.
oktobar 18 2021 0

Boje za aluminijum u nijansi drveta

DRVO KAO INSPIRACIJA Povećanom ulogom koju danas ima aluminijum u oblasti građevinarstva, veoma bitnu ulogu…

Pratite nas na Facebook-u

Alupress newsletter

Prijavite se

Prijavite se na naš newsletter i budite blagovremeno informisani o svim našim aktivnostima.

Uslovi i politika privatnosti

Uslovi korišćenja portala: Uslovi 

Politika privatnosti: Saznaj više

Alu press d.o.o.

Alu press d.o.o.

Adresa: Nede Spasojević 7b

             11070 Novi Beograd

Tel/fax: +381 11 228 65 17
             +381 11 228 65 16

Mob tel: +381 63 279 605

  e-mail: info@aluminijum-pvc.com