шаблоны joomla сайт визитка
Скачать Joomla 3 шаблоны бесплатно

 

hoppe hoppe

Jednostavno i sigurno – HOPPE rukohvati sa skenerom otiska prsta Istaknut

Objavljeno u Predstavljamo Napisano  mart 24 2021 veličina teksta Smanji veličinu teksta Povećaj veličinu teksta
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Jednostavno i sigurno – HOPPE rukohvati sa skenerom otiska prsta

HOPPE je predstavio novu generaciju rukohvata sa čitačem otiska prsta. Skenirajući element je neupadljivo integrisan u jednu potpuno novu formu rukohvata koji ima poprečni presek oblika slova D, čime objedinjuje modernu četvrtastu formu sa prijatnim osećajem koji pruža okrugli rukohvat.

Poseban komfor koji je posledica praktično pozicioniranog čitača direktno na rukohvat je naravno zadržan – vrata se mogu otključati i otvoriti jednim pokretom ruke. Primenjeni su čitači firme Idencom. Izrazito su jednostavni za upotrebu i funkcionišu nezavisno od klimatskih uslova i montaža ne prestavlja ni najmanji problem proizvođačima vrata.

 

 

Kontrole pristupa bez ključa su sve zastupljenije – kako u privatnom tako i u komercijalnom sektoru. Iz praktičnih razloga, kao i zbog smanjenja mogućnosti zloupotrebe često se za identifikaciju koriste nepromenljive telesne karakteristike. Najčešće se umesto ključa koristi prst. HOPPE je ergonomski integrisao čitač otiska direktno u okovu ulaznih vrata (rukohvatu, odnosno kugli na štitu ili rozeti). Da bi se otključala vrata, potrebno je preći prstom preko polja skenera. Za razliku od slučajeva kod kojih je čitač postavljen pored vrata, otključavanje i otvaranje moguće je izvršiti jednim pokretom šake.

 

Idealna kombinacija

Tehnologoja čitača otiska potiče od proizvođača Idencom, vodećeg dobavljača biometrijskih sistema za identifikaciju. Element za skeniranje je vrlo jednostavan za upotrebu (“user friendly”) i odlikuje se visokim nivoom funkcionalne pouzdanosti – čak i u ekstremnim klimatskim uslovima funkcionišu besprekorno. Kompaktni dizajn od nerđajućeg čelika omogućava harmoničnu integraciju skenera u HOPPE okov. Pored rukohvata nove generacije sa poprečnim presekom u obliku slova D, kontrolom pristupa bez ključa opremljeni su i modeli sa kuglom. To čini HOPPE jedinim evropskim proizvođačem koji nudi kuglu za vrata sa skenerom otiska prsta na sigurnosnom štitu ili rozeti.

 

 

Jednostavno i sigurno

Rukovanje skenerom je jednostavno i intuitivno. Procesi učitavanja otisaka vrše se direktno na čitaču, dok se dodatne postavke (npr. upravljanje ovlašćenjima) vrše pomoću manjeg daljinskog upravljača. U sistem je moguće uskladištiti do 150 otisaka prstiju. Idencom skeneri nude visoku sigurnost: u poređenju sa sistemima kod kojih se zahteva samo polaganje prsta, kod Idencomovih skenera se otisak identifikuje kroz pokret. Na polju za skeniranje ne ostaje trag otiska te nije moguće napraviti neovlašćenu kopiju. Skener je izuzetno neosetljiv na uticaje iz spoljne okoline – može podneti temperature od -20 do +60 stepeni Celzijusa, takođe je i vodootporan (IP klasa 65).

 

 

 

Montaža bez muka

Proizvođači vrata nemaju problema pri montiranju HOPPE okova sa čitačem otiska prsta. Nema potrebe za posebnom pripremom vrata, niti bilo kakvim glodanjem, potrebno je samo dovesti već predmontirani kabl od oslonca rukohvata ili kugle do motorizovane brave. Inače, HOPPE rukohvati sa čitačem otiska prsta postavljaju se na vrata kao i obično – pomoću oprobanih HOPPE sistema za pričvršćivanje rukohvata. HOPPE okovi sa čitačem otiska prsta, poput skenirajućeg elementa od Idencoma, proizvode se u Nemačkoj.

 

 

Grupa HOPPE je evropski lider za razvoj, proizvodnju i distribuciju sistema okova za vrata i prozore. Porodično preduzeće osnovano 1952. godine sa sedištem u Švajcarskoj ima oko 2.900 zaposlenih širom sveta. Grupu vode Volf Hope i Kristof Hope iz druge generacije, a Kristijan Hope je prvi predstavnik treće generacije i aktivan je od 2012. godine.

 

www.hoppe.com

 

Pročitano 94 puta Poslednji put izmenjeno Poslednji put izmenjeno mart 24 2021

Srodni članci

Morate biti prijavljeni da bi mogli da ostavite komentar

Alupress newsletter

Prijavite se na naš newsletter i budite blagovremeno informisani o svim našim aktivnostima.

Pratite nas na Facebook-u

Alupress newsletter

Prijavite se

Prijavite se na naš newsletter i budite blagovremeno informisani o svim našim aktivnostima.

Uslovi i politika privatnosti

Uslovi korišćenja portala: Uslovi 

Politika privatnosti: Saznaj više

Alu press d.o.o.

Alu press d.o.o.

Adresa: Nede Spasojević 7b

             11070 Novi Beograd

Tel/fax: +381 11 228 65 17
             +381 11 228 65 16

Mob tel: +381 63 279 605

  e-mail: info@aluminijum-pvc.com