шаблоны joomla сайт визитка
Скачать Joomla 3 шаблоны бесплатно

 

tehnomarket tehnomarket

Tehnomarket Aluminik CS55 Istaknut

Objavljeno u Predstavljamo Napisano  avgust 19 2017 veličina teksta Smanji veličinu teksta Povećaj veličinu teksta
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Staklena fasada na Ecobank projektu u Africi

Staklene fasade sve više su zastupljene u modernoj arhitekturi gde efikasno zamenjuju tradicionalne materijale poput cigle, bloka ili betona. Uz savršen pogled i osvetljenje prostora, staklene fasade potpuno zadovoljavaju termoizolacione, akustične, ergonomske i estetske parametre savremene gradnje Aluminik CS55 ostakljena fasada dizajnirana i proizvedena u Tehnomarketu ugradjena je na niz modernih poslovnih zgrada, a poslednji projekat u nizu je impozantna zgrada najveće banke u Africi, ECOBANK u Akri, Ghana.

Projekat : ECOBANK, Akra, Gana
Projekat ECOBANK koji potpisuje studio ARC Architects iz Južne Afike primer je vrhunske moderne arhitekture u Gani. Kombinovanjem materijala stvoren je zapanjujući objekat u staklu i kamenu. Zgrada najveće banke u Africi obložena je sa više od 13.000m2 Tehnomarket Aluminik CS55 staklene fasade, dok je prirodni travertin postavljen na VENT podkonstrukciju za ventilisane fasade. Travertin se pojavljuje i u unutrašnjosti objekta, i predstavlja idealan primer upotrebe Tehnomarket VENT ventilisane fasade u enterijeru.
Projekat je u finalnoj fazi izgradnje i priprema se za početak upotrebe.
Ovaj projekat usledio je odmah posle Ghana Airport Cargo Centre na Kotoka internacionalnom aerodromu u Akri. Impozantni projekat, koji potpisuju gospodin Zoran Radojičić, dipl. ing. arh i Energoprojekt, nagradjen je na 39. Salonu Arhitekture u Beogradu nudi 10,000 m2 savremenog,
energetski efikasnog poslovnog prostora. Na ovom objektu ugrađeno je preko 3,000 m2 Tehnomarket Aluminik CS55 staklene fasade, kao i potpuno novi, modularni fasadni brisoleji razvijeni posebno za ovaj projekat. Pored elemenata fasade, na objektu se nalaze i prozori iz LINEAL serije, dok su u enterijeru ugrađena TMH 45 aluminijumska vrata.

Tipovi ostakljenih fasada

Tehnomarket Aluminik CS55 ostakljene fasade predstavljaju optimalno, savremeno i energetski efikasno rešenje koje nudi niz prednosti u
odnosu na klasične materijale i svojim performansama i estetikom sa punim pravom preuzima primat u savremenoj arhitekturi.

Prema spoljnom izgledu, Aluminik CS55 fasade možemo podeliti u tri osnovne grupe: kontinualne, strukturalne i kombinovane.
Glavna odlika kontinualnih fasada su jasno naglašene horizontalni i vertikalni profili sa spoljne strane fasade.
Vidni profili predstavljaju pritisne i pokrivne kape koje fiksiraju staklene ispune za primarnu konstrukciju fasade sačinjenu od aluminijumskih vertikalnih i horizontalnih stubova. U zoni parapeta može se koristiti i jednoslojno staklo, što važi za sve vrste Aluminik CS55 ostakljenih fasada.
Ovaj sistem nudi velike mogućnosti kombinovanja različitih profila kapa radi postizanja jedinstvenih efekata u završnom izgledu objekta.
Kontinualna fasada nudi opciju korišćenja dvoslojne i troslojne staklene ispune sa kojima se postižu izuzetno dobre termičke performanse koje idu do izuzetnih Ucw=0,64W/m2K za Tehnomarket
Alumink CS55 sistem, atestiran na IFT institutu u Rozenhajmu.
Strukturalna aluminijumska ostakljena fasada odlikuje se minimalističkim izgledom isključivo staklene vidne površine fasade, bez primene spoljnih profila za fiksiranje staklenih
ispuna. Stakleni paneli se pričvršćuju za noseću fasadnu vertikalnu i horizontalnu
aluminijumsku konstrukciju potpuno skrivenim veznim elementima.
Fugne između stakala dodatno se ispunjavaju trajno elastičnim zaptivkama ili specijanim strukturalnim silikonima u crnoj boji.
Na ovaj način efikasno se kombinuju unapređena tehnička rešenja fasadnih sistema poslednje generacije sa prozračnim, luksuznim izgledom koji ovaj tip ostakljene fasade nudi.
Sistem kombinovane aluminijumske ostakljene fasade predstavlja funkcionalnu kombinaciju prethodna dva, i odlikuje se naglašenim horizontalnim profilima kapa sa spoljne strane fasade, dok po vertikali ovi profili izostaju i ustupaju mesto strukturalnom
načinu fiksiranju stakala za primarnu konstrukciju. Kombinacija strukturalnog i kontinualnog sistema nudi širok spektar mogućnosti implementacije različitih dizajnerskih rešenja u cilju naglašavanja unapred odabranih linija i pravaca na fasadama.
Uz opciju dvoslojne i troslojne staklene ispune kombinovana fasada nalazi primenu u svim segmentima
moderne arhitekture, naročito u slučajevima posebnih zahteva u oblasti energetske efikasnosti i termičkih karakteristika kompletnog sistema.

Pročitano 337 puta Poslednji put izmenjeno Poslednji put izmenjeno avgust 19 2017
Više iz ove kategorije « Roto Elumatec SBZ 122/75 »
Morate biti prijavljeni da bi mogli da ostavite komentar

Alupress newsletter

Prijavite se na naš newsletter i budite blagovremeno informisani o svim našim aktivnostima.
avgust 19 2017 0

Opšte karakteristike aluminijuma i njegovih legura

U sve se meša Jedinstvena kombinacija osobina postavlja aluminijum i njegove legure među najprilagodljivije materijale…

Pratite nas na Facebook-u

Alupress newsletter

Prijavite se

Prijavite se na naš newsletter i budite blagovremeno informisani o svim našim aktivnostima.

Uslovi i politika privatnosti

Uslovi korišćenja portala: Uslovi 

Politika privatnosti: Saznaj više

Alu press d.o.o.

Alu press d.o.o.

Adresa: Nede Spasojević 7b

             11070 Novi Beograd

Tel/fax: +381 11 228 65 17
             +381 11 228 65 16

Mob tel: +381 63 279 605