шаблоны joomla сайт визитка
Скачать Joomla 3 шаблоны бесплатно

 

Kan group Kan group

Kako plastirati Aluminijumske proizvde u EU? Istaknut

Objavljeno u Aktuelno Napisano  maj 01 2017 veličina teksta Smanji veličinu teksta Povećaj veličinu teksta
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Mi znamo odgovor

STS Kan Group godinama unazad prenosi svoje veliko iskustvo na kupce i partnere, a ujedno ih usmerava  da se uspešno okrenu izvozu svojih proizvoda

Globalizacija je učinila svoje, ceo Svet je postao jedno veliko selo. Pored ekonomske krize ipak nam je donela i neke dobre stvari. Sve više se naših firmi okreće izvozu, što nas posebno raduje. EU je veliko i bogato tržište. Cene su visoke, ali i kriterijumi za kavalitet.

Za ozbiljan nastup potrebno je dosta performansi, zato što još uvek vlada nepoverenje prema kvalitetu srpskih proizvoda. Cena im se uglavnom dopadne, ali uvek postoje ono 'ali'.  STS Kan Group godinama unazad prenosi svoje iskustvo na  kupce, ili partnere, i usmerava ih da se okrenu izvozu. Zapadno Evropsko tržište je ogromno gradilište čije potrebe prevazilaze kapacitete Srbije. Zbog toga smatramo da nema potrebe za “hanibalizmom” koji trenutno imamo na našem tržistu, već mailm ulaganjem pre svega u znanje i ogranizaciju mogu se postići odlični rezultati i zarada koju na našem tržištu, de facto, ne možete da ostavrite.

One koji se prvi put odlučuju za jedan takav korak savetujemo da se dobro raspitaju o standardima kaviteta, kao i o propisima i pravilima carine. Važno je napomenuti da sve države imaju svoje specifične zahteve proizvoda i sertifikate. U neki državam se pravila razlikuju bukvalno od kantona do kantona, što je posebno izraženo u Švajcarskoj. Dešavalo se da prozor koji se traži na jugu Švajcarske i sertifikati, ne odgovaraju u sevrnom delu Švajcsrske.

Jezička barijera je za mnoge problem oko nastupa, svakako prednost imaju firme čiji vlasnici ili zaposleni vladaju jezikom zemlje u kojoj žele da izvoze. Ako ne, savet je da počnete izvoz sa zemljom gde imate nekog prijatelja ili poznanika koji bi vam pomogao u nastupu i uz put zaradio neki dodatni honorar.

Vodite računa kako formirate cene, to je totalno dugacije. Ima odredjenih povoljnosti recimo PDV. Svaki izvoznik koji je obavezniik PDV-a ima pravo na povracaj PDV-a za kupljeni materijal. Ali taj povraćaj se čeka 3 meseca i morate to uzeti u obzir zbog stabilnog cash flow.

Ugovor i naplata. Savetujemo da angažujete dobrog advokata koji će vam napratiti ugovor koji će braniti sve vaše interese.

Sve ovo je iz petnaestogodišnjeg iskustva sa razičitih tržišta, naše sestrinske firme Testeral koja je orjentisana isključivo izvozu, a prošla sve faze adaptacije i osvajanja novog tržišta , od prilagodjavanja proizvoda, kontrole kavliteta , pakovanja, transporta , montaže, sertifikacije i potrebne prateće dokumentacije.

Da bi naši pratneri brže i lakše došli pre svega do kupaca, a onda i do realnih projekta, mi svojim partnerima nudimo potpuno besplatno savetovanje. Od toga kako da formiraju cene, preko papirologije, kako da povrate PDV , kako sastaviti svu potrebnu izvoznu dokumentaciju.

Partneri STS Kan Group mogu dobiti kompletnu tehničku podršku našeg iskunog projektnog biroa , u kome trenutno rade pet mašinska inžinjera, jedan gradjevinski i jedan arhitekta. Oni će vam pomoći oko pravilnog izbora profila , idejnog tehničkog rešenja za zahtevne projekte, do uputsva kako nacrtati i predstaviti investitoru projekat i dokumentaciju.

Ono po čemu se izdavjamo od drugih je obuka u našoj radionici za nove zahtevnije sisteme i uslužna obrada na najmodernijim CNC mašinama. Takodje kod nas možete kupiti i polu proizvod i tako ubrzati svoju proizvodnju i povećati kapacitete. 

Smatramo da firme koje žele rast i prosperitet, moraju konstantno da uče i razvijaju se i da je put ka izvozu u EU pravi put. Srećno svima.

 

Sanja Vidojevic Stanimirović,

vlasnik STS Kan Group

Pročitano 1931 puta Poslednji put izmenjeno Poslednji put izmenjeno maj 01 2017
Morate biti prijavljeni da bi mogli da ostavite komentar

Alupress newsletter

Prijavite se na naš newsletter i budite blagovremeno informisani o svim našim aktivnostima.
avgust 19 2017 0

Opšte karakteristike aluminijuma i njegovih legura

U sve se meša Jedinstvena kombinacija osobina postavlja aluminijum i njegove legure među najprilagodljivije materijale…

Pratite nas na Facebook-u

Alupress newsletter

Prijavite se

Prijavite se na naš newsletter i budite blagovremeno informisani o svim našim aktivnostima.

Uslovi i politika privatnosti

Uslovi korišćenja portala: Uslovi 

Politika privatnosti: Saznaj više

Alu press d.o.o.

Alu press d.o.o.

Adresa: Nede Spasojević 7b

             11070 Novi Beograd

Tel/fax: +381 11 228 65 17
             +381 11 228 65 16

Mob tel: +381 63 279 605