шаблоны joomla сайт визитка
Скачать Joomla 3 шаблоны бесплатно

 

mirex mirex

Druženje na brzacima Tare Istaknut

Objavljeno u Intervju Napisano  jun 27 2018 veličina teksta Smanji veličinu teksta Povećaj veličinu teksta
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

MIREX za svoje kupce organizovao splavaranje

Poslednjih nekoliko godina izraz Tara rafitng postao je sinonim za avanturu povezanu sa netaknutom prirodom i druženjem. Vodeći se tim primerom u kompaniji Mirex su odlučili da svoje kupce obraduju na jedan nesvakidašnji način - trodnevnim druženjem na obalama reke Tare

 

U nedelju 17. Juna, u zoru su u Novom Sadu, Beogradu, Požarevcu i Markovcu u MIREX-ovim predstavništvima ukrcani poslovni partneri i krenulo se na trodnevnu avanturu na Taru.
Zbog činjenice da se putovalo na dan utakmice Srbija-Kostarika, a većina kupaca su veliki navijači reprezentacije, organizovan je ručak uz gledanje utakmice u hotelu Livade u Čačku.
Pobeda Srbije je samo dodatno podgrejala ionako vruću atmosferu u autobusu, tako da je nastavak puta protekao u odličnom raspoloženju više od pedeset putnika. Naravno, uvek postoji ono ali. Za to su se ovog puta pobrinuli carinici sa obe strane granice koji su svojim odugovlačenjem pregleda bespotrebno podizali tenziju u autobusu. Međutim, čim se stiglo u novootvoreni kamp na obali ove planinske lepotice sve je brzo zaboravljeno jer je reka Tara je sa svojim malim, ali mnogobrojnim pritokama stvorila rečni tok dužine 149 km i usekla najdublji i najlepši kanjon u Evropi a drugi u svetu. Zahvaljujući bistroj, brzoj vodi sa više od 50 bukova reka Tara pruža idealne uslove za rafting. Spuštanje čamcima niz divlju reku je pravi izazov za avanturiste i ljubitelje prirode.
MIREX se i ovog puta pokazao kao odličan domaćin. Gosti su uživali u all inclusive varijanti jer je sve bilo obezbeđeno.
Kažu da hrabre i sreća prati. Zato su i domaćini i gosti imali sreće sa vremenom, jer su se dva dana smenjivali sunce i oblaci što je retko za ovo vreme u kanjonu Tare.
Sam rafting je protekao, kao što se i pretpostavljalo, u fantastičnoj atmosferi, što su i sami gosti u više navrata napominjali. Ovakva neobavezna druženja ne mogu da prođu bez zabave pa je organizovana i „živa“ muzika koja je dobro raspoloženje sa vode prenela u restoran gde je veselje potrajalo do ranih jutarnjih sati.
Narednog dana organizovan je izlet na Pivsko jezero. Obilazak same brane pružio je svima nekoliko nezaboravnih trenutaka dok su posmatrali reku Pivu sa visine od preko 200 metara.
Znajući da sunjihovi kupci veliki vernici MIREX je organizovao i posetu Pivskom manastiru koji je 80-tih godina prošlog veka kompletno prenesen iz doline, (koja je potopljena jezerom), na novu lokaciju i to svaki kamen, svaka freska, svaki deo građevine... To je inače jedinstven poduhvat u Evropi da se jedna građevina u originalu preseli sa jedne lokacije na drugu.

Znajući da sunjihovi  kupci veliki vernici MIREX je organizovao i posetu Pivskom manastiru koji je 80-tih godina prošlog veka kompletno prenesen iz doline, (koja je potopljena jezerom), na novu lokaciju i to svaki kamen, svaka freska, svaki deo građevine... To je inače jedinstven poduhvat u Evropi da se jedna građevina u originalu preseli sa jedne lokacije na drugu. 

Adrenalinski rafting
Rafting je jedan od najpopularnijih vidova aktivnog odmora i turizma. Svake godine sve je populariniji i u našem regionu jer sve više ljudi sa naših prostora a i šire uviđa da je baš rafting savršena kombinacija pravog odmora u prirodi i adrenalinskog uživanja na najlepšoj rieci Evrope - Tari.
Rafting je, uprošteno rečeno, spuštanje brzim planinskim rekama na gumenim čamcima na naduvavanje raznih veličina i oblika. Rafting na reci Tari je bez ikakve sumnje najatraktivniji rafting u Evropi, a zbog različitog nivoa reke u toku godine može biti prilagođen svim starosnim grupama

Dobar zalogaj
Često ističemo da je Tara odredište ne samo avanturista i iskrenih zaljubljenika u prirodu već i raj za istinske hedoniste. U toku celog boravka, za svaki obrok možete probati tradicionalne specijalitete ovog podneblja, spremljene pred vama, od svežih organskih namirnica proizvedenih u okolini kanjona Tare. Domaći kajmak, dimljeni sir, domaći pršut, vruć ječmeni hleb, jagnjetina, jaretina i teletina ispod sača, potočna pastrmka na žaru, sarmice od divljači, domaće pite ispod sača samo su deo zaista bogate kuhinje u kojoj ćete uživati.

Idealni uslovi
Zahvaljujući bistroj, brzoj vodi sa više od 50 bukova i netaknutim prirodnim okruženjem, na reci Tari su stvoreni idealni uslovi za vrhunski i nezaboravan doživljaj - rafting.  Spuštanje čamcima niz divlju reku je pravi izazov za avanturiste i ljubitelje prirode. 
Posebno je atraktivna relacija Brštanovica - Šćepan polje u dužini od 17 km gde prolazite dvadesetak najatraktivnijih bukova. Jedan za drugim ređaju se Gornji Brštanovički, Borovi, Varda, Ćelije, Gornji i Donji Vjerinovića buk zatim Uzlup, Žanj, Ljutnica, Krsmanov kamen, Gornji i Donji buk, Šipčanica... 
Gornji tok reke od mesta Šljivansko preko Radovan luke do Brštanovice je malo sporiji jer su bukovi manji, ali ćete ostati zadivljeni neverovatnom lepotom i divljinom prirode. U tom delu svojom lepotom posebno se izdvaja vodopad Bajlovića sige.

 

 

 

 

 

 

Pročitano 1294 puta Poslednji put izmenjeno Poslednji put izmenjeno jun 27 2018
Morate biti prijavljeni da bi mogli da ostavite komentar

Alupress newsletter

Prijavite se na naš newsletter i budite blagovremeno informisani o svim našim aktivnostima.
oktobar 18 2021 0

Boje za aluminijum u nijansi drveta

DRVO KAO INSPIRACIJA Povećanom ulogom koju danas ima aluminijum u oblasti građevinarstva, veoma bitnu ulogu…

Pratite nas na Facebook-u

Alupress newsletter

Prijavite se

Prijavite se na naš newsletter i budite blagovremeno informisani o svim našim aktivnostima.

Uslovi i politika privatnosti

Uslovi korišćenja portala: Uslovi 

Politika privatnosti: Saznaj više

Alu press d.o.o.

Alu press d.o.o.

Adresa: Nede Spasojević 7b

             11070 Novi Beograd

Tel/fax: +381 11 228 65 17
             +381 11 228 65 16

Mob tel: +381 63 279 605

  e-mail: info@aluminijum-pvc.com