шаблоны joomla сайт визитка
Скачать Joomla 3 шаблоны бесплатно

 

Athanasios Giannaros Athanasios Giannaros

Alumil je apsolutni lider Istaknut

Objavljeno u Intervju Napisano  april 23 2018 veličina teksta Smanji veličinu teksta Povećaj veličinu teksta
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Athanasios Giannaros, ALUMIL

Alumil je jedina kompanija na tržištu koja svojim klijentima može da ponudi preko 80 različitih arhitektonskih aluminijumskih sistema

Gospodine Giannaros, za početak ne bi bilo loše da za naše čitaoce kažete neke od važnijih činjenica o kompaniji Alumil koja je postala neprikosnoveni lider kako na domaćem, tako i na tržištima u okruženju, ali i tržištima poput Rusije, Evropske Unije, Bliskog Istoka, Afrike..?

- Kao što ste rekli kompanija Alumil je apsolutni lider kako na tržištu Srbije tako o ostalim zemljama bivše Jugoslavije, a i širom Jugo- Istočne Evrope na osnovu razvoja, proizvodnje i distribucije arhitektonskih aluminijumskih sistema. Najveći udeo u razvoju se odnosi na formiranje proizvodnih pogona u Novoj Pazovi, gde se nalazi  regionalni distributivni centar, kao i privatizacije kompanije Alpro iz Vlasenice koji je u sastavu Alumila znatno unapređen u lokalnog lidera u Bosni i Hercegovini.

Šta danas čini okosnicu poslovne aktivnosti kompanije Alumil u Srbiji i regionu?

- Alumil predstavlja lidera na tržištu bivše Jugoslavije pre svega jer na najbolji način osećamo potrebe naših klijenata. Svakodnevno naš tim prodavaca je u kontaktu sa svim profilima klijenata, kako sa radionicama za preradu aluminijuma, tako i sa arhitektama i projekt menadžerima, uz veliko učešće građevinskih kompanija i investitora. Alumil je jedina kompanija na tržištu koja svojim klijentima može da ponudi preko 80 različitih arhitektonskih aluminijumskih sistema, kao i sve pomenute sisteme možemo da predstavimo u našem izložbenom salonu na 450 m2, jedinstvenom na našim prostorima kao i projektnog biroa za podršku našim klijentima za sve tipove projekata. Kroz regionalni distributivni centar kao i brojna prodajna predstavništva svojim klijentima nudimo podršku po pitanju dostupnosti materijala za trenutno preuzimanje, kao i najbrže rokove za specijalne narudžbine. Jedini smo na tržištu koji imaju pokriven jedinstven process proizvodnje, od same livnice i proizvodnje trupaca, preko ekstruzije profila, do svih tipova površinske zaštite, plastifikacije, eloksaže i sublimacije sa veoma bitnim aspektom da se svi naši proizvodi sa ponosom proizvode u Srbiji.

Kako ste zadovoljni dosadašnjim razvojem , od čega se pošlo i do čega se danas došlo?

-Pre više od 20 godina smo krenuli sa jednim predstavništvom u Čačku. U međuvremenu kao Alumil smo kreirali dve fabrike u Novoj Pazovi i Vlasenici, apsolutni smo lideri u tržištima Srbije, Crne Gore i F.Y.R.O. Makedonije, delimo tržište Bosne i Hercegovine i imamo kontinuiran rast u novim tržištima Hrvatske i Slovenije. Pomenuti rezultati su znatno iznad naših očekivanja i planova za pomenuta tržišta.

Kojim pravcima će ići dalji razvoj i poslovanja Alumila tržištima za koja ste odgovorni?

-Kao što sam rekao u zemljama Srbije, Crne Gore i F.Y.R.O.Makedonije gde držimo lidersku poziciju očekujemo da i dalje zadržimo kontinuirani rast koji diktira tržište i veliko nepoverenje u konkurenciju koja kao jedini argument koristi niske cene, bez drugih argumenata da se zadrže klijenti na pomenutim veoma zahtevnim tržištima. Na teritoriji Bosne i Hercegovine sa novim, mladim i veoma energičnim timom očekujemo da ćemo u narednim godinama preuzeti lidersku poziciju, dok na tržištima Hrvatske i Slovenije prateći dosadašnji trend mislimo da ćemo već u narednoj godini postati veoma važan faktor u odlučivanju i vođenju tržišta.

Da li svojim kupcima i klijentima nudite kompletnu uslugu u okviru vaše delatnosti I gde možete da poboljšate poslovanje?

-Kao što smo već ranije pomenuli, mislim da smo jedina kompanija na tržištu koja nudi tako veliki asortiman od preko 80 arhitektonskih aluminijumskih sistema, pored toga posedujemo svoju fabriku za ulazna, unutrašnja i sigurnosna vrata, fabriku za liftove, polikarbonate, kompozitne panele, prateću opremu, pogone za sve vidove površinskih zaštita. Svim svojim klijentima nudimo jedinstvenu garanciju kvaliteta i reference kako u Srbiji tako i širom sveta. Verujemo da svoje poslovanje možemo da poboljšamo sa odnosom sa krajnjim korisnicima u čemu veliku ulogu čini naš
sektor marketinga koji uz velike kampanje, nove sisteme, izložbeni salon i pristup klijentima otvara nove potrebe za našim proizvodima.

Da li u skorijoj budućnosti planirate proširenje poslovanja na neke druge zemlje u regionu, ali i šire?

-Kompanija Alumil posluje u preko 60 zemalja širom sveta sa preko 30 poslovnica u mnogim zemljama čime smo zaokružili razvoj naših tržišta. Jedina proširenja su moguća na već postojećim tržištima. Što se tiče tržišta bivše Jugoslavije fokus kompanije je da se forsira prodor fabrikatora sa naših tržišta na tržišta zapadne evrope zbog najboljeg servisa tih klijenata, ali i dovoljne obučenosti i cenovne konkurentnosti.

Kako ocenjujete proteklu poslovnu godinu i saradnju sa vašim poslovnim partnerima širom Srbije i regiona?

-Za Alumil se svaka godina posmatra kao novi izazov, na tržištu Srbije je kao lider veoma teško napraviti procentualno veliki skok jer je veliki uspeh pored tolikog broja konkurenata zadržati udeo u tržištu koji imamo. Uz velika zalaganja mi iz godine u godinu pravimo kako veći promet tako i veći profit za našu kompaniju. Posebno smo ponosni na 2017. godinu gde smo imali rast za 15 odsto u odnosu na prethodnu godinu, što mislim da je pored velikog zalaganja našeg tima dobar uticaj imao i rast kompletnog tržišta. Takođe smo ponosni na veliki broj ostvarenih i dogovorenih projekata.

Znači radite dosta objekata u Sočiju?

-“Da radimo dosta objekata za Olimpijadu. Normalno, svi naši proizvodi su iz ove fabrike u Srbiji, a činjenica je da roba iz Srbije ne podleže carini. Tako da Alumil Yu Industry ima sto posto srpski proizvod”.
Dali zbog povećanja potražnje za Alumilovim profilima postoji potreba za proširenjem kapaciteta i instaliranjem nove prese?

Zahvaljujući novoj presi doći će do povećanja proizvodnje. Za koliko planirate povećanje u odnosu na prethodnu godinu? Koliko ste tona aluminijumskih profila plasirali na srpsko, a koliko na ostala tržišta?

-Veoma je nezahvalno pričati o tonama, jer kompanija Alumil prodaja celokupne aluminijumske sisteme uključujući celokupnu prateću opremu. Nama je veoma bitno da naše sve fabrike rade punim kapacitetom u tri smene i da gradimo savršenstvo svaki dan. Ali kako bismo adekvatno odgovorili na Vaše pitanje u proizvodnji aluminijumskih profila celokupna kompanija Alumil je dostigla 60 hiljada tona, dok se u fabrici u Novoj Pazovi proizvelo oko 10 hiljada tona od čega je oko polovina plasirano na srpsko tržište, a polovina plasirana u veliki broj Evropskih zemalja.

Da li su još uvek aktuelni planovi o izgranji linije za eloksažu profila?

-Mi već imamo dva proizvodna pogona eloksaže u okviru naše kompanije. Jedan pogon se nalazi u Vlasenici u BiH koji je već tradicionalno poznat po svom kvalitetu eloksiranih profila. Takođe u Grčkoj posedujemo najsavremeniji pogon za eloksažu u Evropi sa velikim brojem završnih obrada koji su u skladu sa savremenim zahtevima arhitektonskog tržišta. U Novoj Pazovi smo krenuli u investiciju nabavke opreme i gradnje novih objekata za treći pogon za eloksažu profila. Nova eloksaža će zadovoljiti sve veće zahteve tržišta i standard kvaliteta. Svi pogoni eloksaže su sertifikovani u skladu sa Qualianod standardima.

Imate najmoderniju fabriku za elektrostatičko farbanje (plastifikaciju profila). Možete li za naše čitaoce reći nešto više o njenom radu?

-U Novoj Pazovi posedujemo tri linije za elektrostatsko farbanje aluminijumskih profila sa celokupnim procesom pripreme i farbanja profira. Od prethodne godine je uveden novi način pripreme Chrome free u skladu sa evropskim normama o zaštiti životne sredine. Kapacitet plastifikacije je 15 tona po smeni i služi isključivo za sopstvene potrebe. Veoma važno je navesti da je celokupan proces sertifikovan od renomiranih kuća Qualicoat i GSB što naši klijenti uvek treba da imaju u vidu kada rade plastifikaciju u malim nesertifikovanim plastifikacijama.

Iz naših pouzdanih izvora, dobili smo informaciju da za nastupajuću sezonu pripremate nešto sasvim novo. O čemu se radi?

-Kada ste lider uvek morate da pripremate nešto novo i postavljate standarde tržišta. Za ovu godinu radi se o novom okretno-nagibnom sistemu S67 koji je planiran da bude sistem koji će činiti okosnicu okretno-nagibnih sistema naše kompanije u narednim godinama. Takođe ove godine smo krenuli sa novim harmonika sistemom SF85 koji je jedinstven na svetskom tržištu zahvaljujući svojim vrhunskim performansama i mogućnosti za kreiranje impresivnih otvora. Novi sistem ulaznih vrata S115 pivot što predstavlja našu seriju ZEN vrata sa pivot mehanizmom. Konačno ove godine smo pokrenuli najnoviju seriju bioklimatskih pergola PG120P i PG160P koje fasciniraju svojom funkcionalnošću i izgledom.

Kojim putem planirate dalje da idete, odnosno šta kažu planovi i namere sadašnjeg, ali i budućeg poslovanja?

-Osnovni cilj naše kompanije je da se u skoroj budućnosti što više približimo krajnjim korisnicima i njima pružimo šansu da izaberu svoj arhitektonski aluminijumski sistem na osnovu svojih kriterijuma o energetskoj efikasnosti i komforu. Alumil će kroz svoj izložbeni salon, marketinške i edukativne kampanje, prezentacije, novi web portal pružiti mnoge korisne informacije našim klijentima i pomoći prilikom odabira adekvatnog sistema koji će naši klijenti preraditi u svojim radionicama i ugraditi. Alumil će kroz saradnju sa našim klijentima fabrikatorima pružiti maksimalnu podršku po pitanju tehničkih pitanja, logistike, izbora sistema. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pročitano 3100 puta Poslednji put izmenjeno Poslednji put izmenjeno april 25 2018
Morate biti prijavljeni da bi mogli da ostavite komentar

Alupress newsletter

Prijavite se na naš newsletter i budite blagovremeno informisani o svim našim aktivnostima.
jul 06 2020 0

Larcore A2 – novi, lakši fasadni saćasti panel kategorije A2 u ponudi kompanije Tehnomarket

Proizvod nove generacije, aluminijumski saćasti panel LARCORE A2 polako, ali sigurno preuzima vođstvo na evropskom…

Pratite nas na Facebook-u

Alupress newsletter

Prijavite se

Prijavite se na naš newsletter i budite blagovremeno informisani o svim našim aktivnostima.

Uslovi i politika privatnosti

Uslovi korišćenja portala: Uslovi 

Politika privatnosti: Saznaj više

Alu press d.o.o.

Alu press d.o.o.

Adresa: Nede Spasojević 7b

             11070 Novi Beograd

Tel/fax: +381 11 228 65 17
             +381 11 228 65 16

Mob tel: +381 63 279 605

  e-mail: info@aluminijum-pvc.com