шаблоны joomla сайт визитка
Скачать Joomla 3 шаблоны бесплатно

 

feal konmferencija feal konmferencija

Održana konferencija "Budućnost stanovanja" pod pokroviteljstvom FEAL-a

Objavljeno u Konferencije Napisano  oktobar 27 2016 veličina teksta Smanji veličinu teksta Povećaj veličinu teksta
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Uspešan „pogled u budućnost“

Prezentaciju pod nazivom "Budućnost stanovanja" održao je g. Harry Gaterrer sa Zukunfinstitut-a iz Frankfurta, inače vodeći stručnjak u istraživanju novog načina življenja i primena modernih tehnologija

Četvrta po redu tematska konferencija za arhitekte i projektante pod nazivom "Budućnost stanovanja" održana je u svečanoj sali FEAL-a  sredinom septembra 2016. godine. Arhitekte i projektante, prvenstveno iz Bosne i Hercegovine, ali i iz zemalja okruženja na početku konferencije pozdravio je direktor FEAL-a g. Tonćo Barbarić.

Stručne prezentacije

Prezentaciju pod nazivom "Budućnost stanovanja" održao je g. Harry Gaterrer sa Zukunfinstitut-a iz Frankfurta, inače vodeći stručnjak u istraživanju novog načina življenja i primena modernih tehnologija. U svojoj prezentaciji g. Gaterrer osvrnuo se na važnost društvenog aspekta života ne zanemarujući upotrebu modernih tehnologija. Naglašavajući činjenicu da će do 2050. godine u gradovima živeti tri četvrtine svetske populacije ponovio je važnost uloge arhitekata i projektanata u formiranju budućeg načina života.

"Primena stakla u modernoj arhitekturi" bio je naziv druge prezentacije koju su održali predstavnici  Guardian glass-a koja je deo kompanije Guardian Industries Corp.  Sa sedištem u mestu Auburn Hills u Mičigenu.  Predstavnik Guardiana, Vladimir Lazić, se osvrnuo  na brojne tehničke mogućnosti u savremenoj  proizvodnji stakla, a na kraju su predstavljeni i najnoviji proizvodi ovog staklarskog giganta.

Odlična organizacija

Brojni  posetioci prezentacije bili su izuzetno zadovoljni  organizacijom, ali i novim informacijama i znanjem koje su dobili u okviru ovog interesantnog druženja. Gotovo svi intervijuisani su izrazili želju za ponovnom organizacijom prezentacija na ove i slične teme jer ih, bar na teritoriji Bosne i Hercegovine jednostavno nema dovoljno, bar ne ovako kvalitetnih.

I u Fealu su bili izizetno zadoviljni realizacijom jednog ovakvog stručnog projekta. Zbog toga su obećali da su otvoreni za saradnju sa svim zainteresovanim koji žele da organizuju slične prezentacije.  

Druženje u vinariji

Nakon završetka konferencije ljubazni domaćini iz Feala su se pobrinuli za „drugo poluvreme“, a to je bila poseta vinariji  Zadro u Domanovićima kod Čapljine. Druženje svih učesnika u prijatnom  ambijentu vinarije i degustacija njihovih vina predstavljali su efektan završetak jednodnevnog druženja na kome su sklopljena i neka nova poznanstva.

FEAL

Poduzeće FEAL d.o.o. iz Širokog Brijega,  osnovano je 1976 godine. Od samog osnivanja  specijaliziralo se u projektovanju aluminijumskih sistema i daljnjoj preradi aluminijuma. 2000 godine peduzeće je  privatizovano i od tada  je počeo ciklus investicija  u  modernizaciju postojeće i uvođenje nove tehnologije,  a u planu su i daljnje investicije. Urađena je reorganizacija u kadrovskom planu, angažovan je novi stručni kadar i uspostavljena saradnja sa spoljnim partnerima.

Danas Feal raspolaže sa  proizvodnim linijama za ekstruziju na četiri prese od 1630 t,1800 t, 2500 t i 3500 t, a tu su i postrojenja za eloksiranje, plastificiranje,  sastavljanje profila sa prekinutim termičkim mostom i linije za mašinsku obradu aluminijumskih profila.

Proizvodni program:

                -INDUSTRIJSKI PROFILI: profili namenjeni za industriju, koji se rade u skladu sa željama i zahtevima kupca,ali i prema dostavljenoj tehničkoj dokumentaciji

                -GRAĐEVINSKI PROFILI: naš projektno razvojni tim projektuje i dizajnira vlastite sisteme koji se koriste u  građevinarstvu, a najviše za izradi prozora, vrata i fasada

                - TRGOVAČKI PROFILI : ovi profili  imaju širok spektar oblika  i dimenzija.

Feal je u mogućnosti da svojim partnerima pružiti široku paletu aluminijumskih proizvoda koji se koriste u industriji, građevinarstvu, autoindustriji, železnici, brodogradnji...

Pročitano 2251 puta Poslednji put izmenjeno Poslednji put izmenjeno oktobar 27 2016
Morate biti prijavljeni da bi mogli da ostavite komentar

Alupress newsletter

Prijavite se na naš newsletter i budite blagovremeno informisani o svim našim aktivnostima.
oktobar 18 2021 0

Boje za aluminijum u nijansi drveta

DRVO KAO INSPIRACIJA Povećanom ulogom koju danas ima aluminijum u oblasti građevinarstva, veoma bitnu ulogu…

Pratite nas na Facebook-u

Alupress newsletter

Prijavite se

Prijavite se na naš newsletter i budite blagovremeno informisani o svim našim aktivnostima.

Uslovi i politika privatnosti

Uslovi korišćenja portala: Uslovi 

Politika privatnosti: Saznaj više

Alu press d.o.o.

Alu press d.o.o.

Adresa: Nede Spasojević 7b

             11070 Novi Beograd

Tel/fax: +381 11 228 65 17
             +381 11 228 65 16

Mob tel: +381 63 279 605

  e-mail: info@aluminijum-pvc.com