шаблоны joomla сайт визитка
Скачать Joomla 3 шаблоны бесплатно

 

lb profile lb profile

Dobojski LB profile pustio u rad novu liniju za ekstruziju PVC profila Istaknut

Objavljeno u Dogadjaji Napisano  septembar 05 2023 veličina teksta Smanji veličinu teksta Povećaj veličinu teksta
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

 Duplirani kapaciteti

Iz tri pogona firme LB profili, koji se nalaze u objektima nekadašnje Bosanke u naselju Usora, mesečno izlazi oko pedesetak šlepera natovarenih prozorima, vratima i kliznim stenama, kao i još od pet do sedam šlepera profila namenjenih izvozu

Od praha, preko profila, do gotovih proizvoda, prozora, vrata i kliznih stena ubuduće će se stizati znatno brže i kvalitetnije jer nova oprema koja je nedavno puštena u rad to garantuje, poručeno je iz preduzeća LB profili.

- To znači da mi možemo dnevno proizvesti do 16 paleta profila, što je otprilike nekih pet do šest šlepera gotovih prozora iz jednog dana naše proizvodnje. Trenutno nam je na ovoj mašini potreban radnik koji će održavati tu liniju jer mašina je od samog početka do kraja kompletno automatska i tu je smanjena mogućnost škarta od strane ljudskog faktora, to je svedeno na minimum - pojasnio je Ermin Halilović, rukovodilac Sektora razvoja i tehnologije u preduzeću LB profili.

- Ova mašina, jedina na Balkanu, trenutno je u Doboju. To je doslovce zadnja reč tehnike, nauka je dogurala do ovog nivoa. Mašina se popravlja iz Nemačke u slučaju kvarova, njome se u velikom dijelu upravlja iz Nemačke, iako su tu zaposleni, glavni mehaničari, ljudi koji su već usvojili znanja. Sve što radimo izvozimo uglavnom za Holandiju i sada idemo prema Nemačkoj. Znači, Doboj je grad koji će sve više da se spominje na zapadu po dobrom kvalitetu PVC profila - kaže Izudin Ahmetlić, direktor Hifa oil grupacije, u čijem sastavu posluje firma LB profili.

Novu opremu, koja je koštala 2,25 miliona evra u rad je pustio gradonačelnik Boris Jerinić.

- Ako uzmemo u obzir da su prethodne mašine pravile u minuti dva metra LB profila, a ova nova mašina pravi četiri i po metra, tako su me direktori upoznali, to znači da se ovde vidi napredak, vidi se budućnost LB profila i, naravno, Hifa grupacije - poručio je Jerinić. 

Iz tri pogona firme LB profili, koji se nalaze u objektima nekadašnje Bosanke u naselju Usora, mesečno izađe pedesetak šlepera natovarenih prozorima, vratima i kliznim stenama, a još od pet do sedam šlepera profila odlazi u izvoz. U pogonima su zaposlena 352 radnika.

Pročitano 102 puta Poslednji put izmenjeno Poslednji put izmenjeno septembar 05 2023
Morate biti prijavljeni da bi mogli da ostavite komentar

Alupress newsletter

Prijavite se na naš newsletter i budite blagovremeno informisani o svim našim aktivnostima.
oktobar 18 2021 0

Boje za aluminijum u nijansi drveta

DRVO KAO INSPIRACIJA Povećanom ulogom koju danas ima aluminijum u oblasti građevinarstva, veoma bitnu ulogu…

Pratite nas na Facebook-u

Alupress newsletter

Prijavite se

Prijavite se na naš newsletter i budite blagovremeno informisani o svim našim aktivnostima.

Uslovi i politika privatnosti

Uslovi korišćenja portala: Uslovi 

Politika privatnosti: Saznaj više

Alu press d.o.o.

Alu press d.o.o.

Adresa: Nede Spasojević 7b

             11070 Novi Beograd

Tel/fax: +381 11 228 65 17
             +381 11 228 65 16

Mob tel: +381 63 279 605

  e-mail: info@aluminijum-pvc.com