шаблоны joomla сайт визитка
Скачать Joomla 3 шаблоны бесплатно

 

cnc cnc

CNC OBRADNI CENTRI

Objavljeno u Business Napisano  oktobar 27 2016 veličina teksta Smanji veličinu teksta Povećaj veličinu teksta
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Phantomatic X4 i X6

JEDNOSTAVNA UPOTREBA UZ VEĆU PRODUKTIVNOST 

Uvođenjem obradnog centra Phantomatic X4 ili X6 kompanije EMMEGI u proizvodnju, obradne operacije se optimiziraju i pojednostavljuju što ima za rezultat povećanje brzine obrade, poboljšanje preciznosti i minimizaciju grešaka: sve ovo dovodi do povećanja produktivnosti i unapređenja kompletnog poslovanja

Phantomatic X4 i X6 su obradni centri sa numeričkim upravljanjem sa 4 ose,  kompaktnog izgleda i veličine, zahvaljujući zaštitnoj kabini koja je integrisana u bazu mašine. Njima se može vršiti bušenje, obrada frezom i urezivanje navoja na profilima od aluminijuma, PVC-a, lakih legura i čelika do 2 mm debljine. Ovi obradni centri su projektovani da olakšaju rad i povećaju produktivnost, a sve to zahvaljujući osnovnim karakteristikama: fleksibilnost, efikasnost i jednostavnost pri upotrebi.

Bez obzira da li se radi o aluminijumu, PVC-u, lakim legurama ili čeliku debljine profila 2 mm, zagarantovani rezultat ovih mašina ostaje isti: savršen kvalitet obrade. Mašine iz serije PHANTOMATIC su opremljene četvrtom osom, koja omo-gućava kontinualnu rotaciju elektrovretena (snage do 7,5 kW) u opsegu od 0 do 180° za izvođenje operacija sa bočne strane profila. Može se primenjivati i za pojedine vrste ekstrudiranih čelika (za prozorske elemente), kao i za ALU profile, i to zahvaljujući sistemu za podmazivanje koji je opremljen sa dva rezervoara, i omogućuje upotrebu čistog ulja ili emulzije, pri čemu se izbor vrši preko softvera mašine.

Mašine su opremljene magacinom alata sa 8 pozicija koji omogućuje brzu izmenu alata. Magacin može da primi i ugaone agregate kao i testeru prečnika do 180 mm.

Kada se postavi na mašinu, profil se fiksira automatskim putem. Određivanje idealne pozicije stezača za fiksiranje se vrši softverskim putem tako da ne smetaju prilikom obrade. U slučaju da nije moguće vršiti sve potrebne obrade sa jednim pozicioniranjem, sam softver repozicionira stezače tako da ne ometaju kretanje elektrovretena. X4 može da obrađuje profile do 4m dužine, preseka do 250 x 180 mm dok model X6 može da obrađuje profile veće dužine, do 7,7m. Oba modela su opremljena sa dva referentna graničnika i naprednim programskim paketom koji zajedno omogućavaju obradu komada većih dimenzija tako što se profil jednostavno pomeri sa jednog graničnika na drugi. Na ovaj način, X4, dužine 4m, duplira svoj kapacitet, dostižući pri obradi profila do dužine od 8m; X6, dužine 7,7m, postiže pri obradi dužinu profila do 14m. Senzor vrši elektronsku proveru dimenzije postavljenog obratka i automatski upoređuje dobijene podatke sa onima koje unese operater.

Na ovaj način se minimizira mogućnost greške. Modeli Phantomatic X4 i X6 mogu takođe da obrađuju dva ili više obratka istovremeno, čime se znatno povećava produktivnost mašine pri obradi komada malih dimenzija.

Pojedini modeli Phantomatic mogu biti opremljeni portabl uređajem za upravljanje MG Pilot, koji omogućava davanje komandi bez potrebe da operater stoji pored konzole sistema za numeričko upravljanje. Upravljačka konzola je opremljena LCD monitorom osetljivim na dodir veličine 14", softverski interfejs je izrađen na bazi ikonica što ga čini intuitivnim i jednostavnim za upotrebu. Moguće je importovati crteže u CAD programu u 3D kao i vršiti povezivanje sa komercijalnim programima za projektovanje i kalkulaciju vrata i prozora.

Svetski lider

Kompanija Emmegi, danas svetski lider u oblasti projektovanja i izrade opreme za obradu aluminijuma, PVC-a, lakih legura i čelika, konstantno se bavi istraživanjima i razvojem inovativnih rešenja.

Preduzeće ESTE TEAM doo, Beograd, se od 2005. godine bavi prodajom i servisiranjem opreme za obradu stakla renomiranih evropskih proizvođača, a od 2015. godine generalni je zastupnik kompanije EMMEGI srl.

Više informacija na www.emmegi.com i www.esteteam.net

Pročitano 1092 puta Poslednji put izmenjeno Poslednji put izmenjeno oktobar 27 2016
Morate biti prijavljeni da bi mogli da ostavite komentar

Alupress newsletter

Prijavite se na naš newsletter i budite blagovremeno informisani o svim našim aktivnostima.
avgust 19 2017 0

Opšte karakteristike aluminijuma i njegovih legura

U sve se meša Jedinstvena kombinacija osobina postavlja aluminijum i njegove legure među najprilagodljivije materijale…

Pratite nas na Facebook-u

Alupress newsletter

Prijavite se

Prijavite se na naš newsletter i budite blagovremeno informisani o svim našim aktivnostima.

Uslovi i politika privatnosti

Uslovi korišćenja portala: Uslovi 

Politika privatnosti: Saznaj više

Alu press d.o.o.

Alu press d.o.o.

Adresa: Nede Spasojević 7b

             11070 Novi Beograd

Tel/fax: +381 11 228 65 17
             +381 11 228 65 16

Mob tel: +381 63 279 605

  e-mail: info@aluminijum-pvc.com