шаблоны joomla сайт визитка
Скачать Joomla 3 шаблоны бесплатно

 

Brankov business centar Brankov business centar

Nazire se BRANKOV Business centar Istaknut

Objavljeno u Aktuelno Napisano  jun 14 2023 veličina teksta Smanji veličinu teksta Povećaj veličinu teksta
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Prva faza rekonstrukcije čuvene zgrade Beobanke na Zelenom vencu u Beogradu

Građevinska kompanija Marera Construction, koja ima najveće iskustvo na tržištu u oblasti rekonstrukcije, angažovana je za izvođenje građevinskih radova na sanaciji i rekonstrukciji postojeće konstrukcije čuvene zgrade Beobanke na Zelenom vencu, na uglu ulica Brankove i Carice Milice

Nova, moderna poslovna zgrada, koja će se zvati BRANKOV Business Center, prostiraće se na ukupnoj površini od 10.500 kvadratnih metara, od kojih je 8.300 namenjeno izdavanju. Zgrada će posedovati ukupno 13 spratova, a nakon rekonstrukcije, karakterisaće je impozantan ulazni hol, primena održivih materijala u skladu sa globalnim trendovima, i zelena krovna terasa koja će se nalaziti na šestom spratu sa prelepim panoramskim pogledom na prestonicu.

Nekadašnja zgrada Beobanke izgrađena je 1960. godine kao poslovni objekat Energoprojekta, po projektu arhitekte Milice Šterić. Objekat je građen u vreme kada su zahtevi poslovnog prostora, iako moderni za tadašnje pojmove, bili značajno drugačiji nego danas, te je u toku rekonstrukcije poseban akcenat stavljen na održivost projekta, a radovi na izgradnji se izvode po najvišim ekološkim, tehničkim i građevinskim standardima, kako bi zakupcima bio ponuđen moderan poslovni prostor i sigurna podrška njihovom biznisu.

- Uzevši u obzir godinu izgradnje zgrade, njene osobenosti i inicijalnu ideju, postoji niz izazova i specifičnosti objekta koji su tipični za ovakve vrste građevina. Veoma je zahtevno i nagrađujuće kada se radi na ovakvim projektima jer oni podrazumevaju proaktivan pristup radovima i primenu najboljih poslovnih praksi, inženjerskih logika i veština - ističe Nemanja Ilić, direktor Marera Construction.

Ilić dodaje da je svaki od dosadašnjih projekata rekonstrukcije bio zahtevan i izazovan na svoj način, međutim, ono što im je zajedničko je da su pri pristupanju radovima bili godinama, ili čak i decenijama zanemarivani, i usled toga u jako lošem stanju.

- Dodatna otežavajuća okolnost je to što su locirani u užem gradskom jezgru, a radovi su izvođeni u jako kratkim rokovima - kaže Ilić.

Širok spektar usluga

Marera Construction isporučuje i izvodi projekte u komercijalnom, industrijskom i infrastrukturnom segmentu. Investitorima nudi širok spektar usluga u upravljanju građevinskim projektima sa jedne strane i strukturalnom inžinjeringu kroz sopstvene pogone, sa druge strane. Pokriva sve faze u pripremi izgradnje, kao i izgradnji objekata – od planiranja i projektovanja, pribavljanja dozvola, uslova imaoca javnih ovlašćenja i nabavke, do nadzora, opremanja enterijera radnih prostora i predaje objekta.

Marera Construction ima dokazanu ekspertizu u oblasti rekonstrukcije objekata i obnovi starih zdanja u centru Beograda koja su od posebne važnosti i značaja, a u saradnji sa Zavodom za zaštitu spomenika kulture. U svom portfoliju ima skoro 80 hiljada kvadratnih metara uspešno rekonstruisanih komercijalnih objekata, među kojima su bivša "Beko" fabrika na Donjem Dorćolu koja je danas moderni poslovni prostor "Kalemegdan biznis centar", čuvena "Beograđanka", kao i zgrada BIGZ-a, gde su radovi u završnoj fazi.

Pročitano 197 puta Poslednji put izmenjeno Poslednji put izmenjeno jun 14 2023
Morate biti prijavljeni da bi mogli da ostavite komentar

Alupress newsletter

Prijavite se na naš newsletter i budite blagovremeno informisani o svim našim aktivnostima.
oktobar 18 2021 0

Boje za aluminijum u nijansi drveta

DRVO KAO INSPIRACIJA Povećanom ulogom koju danas ima aluminijum u oblasti građevinarstva, veoma bitnu ulogu…

Pratite nas na Facebook-u

Alupress newsletter

Prijavite se

Prijavite se na naš newsletter i budite blagovremeno informisani o svim našim aktivnostima.

Uslovi i politika privatnosti

Uslovi korišćenja portala: Uslovi 

Politika privatnosti: Saznaj više

Alu press d.o.o.

Alu press d.o.o.

Adresa: Nede Spasojević 7b

             11070 Novi Beograd

Tel/fax: +381 11 228 65 17
             +381 11 228 65 16

Mob tel: +381 63 279 605

  e-mail: info@aluminijum-pvc.com