шаблоны joomla сайт визитка
Скачать Joomla 3 шаблоны бесплатно

 

Nataša Jeftenić ALUMINCO Nataša Jeftenić ALUMINCO

Nataša Jeftenić ALUMINCO Istaknut

Objavljeno u Intervju Napisano  avgust 30 2019 veličina teksta Smanji veličinu teksta Povećaj veličinu teksta
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

 

Creativity in Progress

Kompaniju ALUMINCO je osnovala porodica Karras, davne 1982g. Danas kompaniju vodi druga generacija porodice Karras, ali i osnivači su svakodnevno prisutni i aktivni u radu kompanije

-Gospođo Jeftenić, za početak ne bi bilo loše da za naše čitaoce kažete neke od važnijih činjenica o kompaniji Aluminco?

-Sa sedištem u Oinofiti, Viotia,industrijska zona Atine, na površini od 60.000 m2, nalazi se savremena Aluminco-va proizvodnja za aluminijumske arhitektonske sisteme za vrata i prozore, aluminijumske ograde, pergole, kapije, dvorišne ograde, fotonaponske sisteme itd. Naše proizvode možete naći, osim grčkog tržišta, u više od 60 zemalja Evrope, Afrike, Bliskog Istoka, Australije i Amerike. Izvoz kompanije danas premašuje 55 odsto od ukupnog prometa kompanije.

-Kompaniju je osnovala porodica Karras, davne 1982g. Danas kompaniju vodi druga generacija porodice Karras, ali i osnivači su svakodnevno prisutni i aktivni u radu kompanije.

 - Aluminco je danas jedna od najvećih kompanija za ekstruziju aluminijuma u Grčkoj. Uspeo je da ostvari veliki rast na grčkom i evropskom tržištu. Recite nam nekoliko reči o ovom uspehu?

- 2015. g kompaniju je preuzela druga generacija porodice Karras, koja je uspela da nastav, alii i poveća pozitivni rast Aluminca. G-din Dimitris Karras ima funkciju predsedavajućeg i izvršnog direktora odgovornog za planiranje strategije i politike kompanije. Mr Argiris Karras je na mestu potpredsednika i izvršnog člana Odbora direktora, sa oblastima odgovornosti za prodajnu strategiju, marketing i razvoj novih proizvoda, dok Mr Vangelis Karras ima mesto menadžera za mrežne i korporativne usluge kupcima.

-Ambicija nove generacije je da obeleži novu eru za kompaniju. Zahvaljujući filozofiji koja podrazumeva visoka ulaganja i razvoj inovativnih proizvoda, mladi menadžmedt se nada da će uspeti da ojača poziciju Aluminca među najznačajnijim predstavnicima grčkog preduzetništva i pozicinira kompaniju na svetskoj mapi.

-Kao što gospodin D. Karras ističe , cilj je dalje unapređenje proizvodnih kapaciteta kompanije Aluminco. Novi investicioni program, koji se pokrenuo u 2019. godini, biće glavni korak u tom pravcu, kao i proširenje asortimana proizvoda. Dalje jačanje prisustva kompanije na prekomorskim tržištima takođe je centralni cilj.

-Kojim pravcima će ići dalji razvoj i poslovanja Aluminca na  tržištima za koja ste odgovorni?

-Razvoj inovativnih, visokokvalitetnih i energetski efikasnih proizvoda ide samo u jednom smeru, a to je kontinuirano ulaganje. Trenutni investicioni plan kompanije u iznosu od 7,8 miliona evra, koji  uključuje ugradnju nove mehaničke opreme za povećanje produktivnosti, robotizaciju i automatizaciju proizvodnih aktivnosti, kao i razvoj proizvoda sa dodatom vrednošću, biće završen do kraja godine.  -Završetkom investicionog plana, proizvodni kapacitet Aluminca biće udvostručen.Investicija uključuje, između ostalog, ugradnju aluminijumske arhitektonske jedinice za sertifikovanje proizvoda ift Rosenheim, koja će značajno poboljšati strategiju prodaje u pristupu novim tržištima i ulaganju u nove tehnologije kroz ugradnju integrisanog informacionog sistema, što će, prema rečima rukovodilaca kompanija, omogućiti brzo upravljanje.  -Kao deo programa, kompanija je već obnovila mehaničku opremu (presa za ekstruziju, vertikalna elektrostatička linija) i stvorila vrhunsko robotizovano skladište. -Vredno je napomenuti da je za implementaciju ove velike investicije odlučeno u 2015. godini, koja je bila posebno teška godina za zemlju i domaću ekonomiju. Čak i tokom najtežih kriznih godina, kompanija je u periodu 2008-2015. Investirala više od 10 miliona evra u opremu, nove tehnologije i razvoj novih proizvoda. Prema gospodinu D. Karrasu, kompanija je već pocela sledeći investicioni plan, koji će se zavrsiti do kraja 2019. godine, a očekuje se da će premašiti 10 miliona evra. Vrlo važno je napomenuti da se najveći deo investicija finansira vlastitim kapitalom.

 -Da li svojim kupcima i klijentima nudite kompletnu uslugu u okviru vaše delatnosti igde možete da poboljšate poslovanje?

 -Naravno sadašnjim I budućim  kupcima nudimo kompletnu uslugu, a veoma smo ponosni na odličan servis koji obezbeđuju naši zaposleni svim kupcima. Za poboljsanje uvek ima prostora, ali mi se ne žurimo nigde. Došli smo u Srbiju, da bi ostali!

 -Da li u skorijoj budućnosti planirate proširenje poslovanja na neke druge zemlje u regionu, ali i šire?

-Da budem iskrena, ALUMINCO S.A. nema značajnu aktivnost jedino u BiH, od zemalja u region i šire. Uvek smo otvoreni za nove saradnje, ali politika kompanije je strpljivost i odgovorno biranje saradnika.

 -Malo o aktuelnom pitanju energetske efikasnosti. Koji je Alumincov odgovor na savremene sve strože zahteve kad je u pitanju energetska efikasnost? 

-ALUMINCO nudi aluminijumski sistem vrhunske energetske efikasnosti za pasivne zgrade. Vizija unapređenja pasivne energije, kao rezultat novih izazova, ostvarila se sticanjem vrhunskih performansi za pasivni otvoreni sistem koji zadovoljava stroge kriterijume koje postavlja nemački Institut za pasivnu kuću.ALUMINCO-ov W4900 sistem nalazi se na Olimpu svetske sertifikacije za pasivne zgrade (energetske zgrade skoro nulte energije), sa izvanrednim performansama Uv = 0,78 V / m²K, što ga svrstava na prvo mesto u Grčkoj i među vodeće svetske lidere u aluminijumskoj industriji.

 -Iz naših pouzdanih izvora, dobili smo informaciju da za naredni period pripremate nešto sasvim novo. O čemu se radi?

-Iskrena da budem, skoro svake godine imamo nešto novo i što se tiče proizvoda i što se tiče investicija, ali budite malo strpljivi i dozvolite nam da kada budemo spremni napravimo zvanicnu prezentaciju.

  -Kojim putem planirate dalje da idete, odnosno šta kažu planovi i namere sadašnjeg, ali i budućeg poslovanja?

- Zahvaljujući 55 odsto prodaje koja dolazi od izvoza, 2018. godina za Aluminco je bila rekordna godina, a obim prodaje je dostigao je najviši nivo u istoriji kompanije u odnosu na prosečne tržišne performanse, koristeći bogatstvo asortimana proizvoda i proizvodnih mogućnosti koje nudi najsavremenija fabrika u Inofiti, Viotia. -Povećanje proizvodnje praćeno je povećanjem broja zaposlenih, koje neprekidno raste u poslednjim godinama, dostigavši danas magičan broj od 360.Danas je kompanija razvila i objedinila stotine proizvoda od aluminijuma, od kojih su mnogi jedinstveni u svojoj klasi, visoke vrednosti, sa mnogo inovacija i patenata koji savršeno utvrđuju taj revolucionarni duh i strast za inovacijama, koje su ključne vrednosti, a moto kompanije ALUMINCO je “Creativity in Progress”.

Ukratko rečeno, put za buducnost je već ugraviran, a naše je samo da nastavimo da idemo istim putem!

 

 

Pročitano 1046 puta Poslednji put izmenjeno Poslednji put izmenjeno avgust 30 2019
Morate biti prijavljeni da bi mogli da ostavite komentar

Alupress newsletter

Prijavite se na naš newsletter i budite blagovremeno informisani o svim našim aktivnostima.
oktobar 18 2021 0

Boje za aluminijum u nijansi drveta

DRVO KAO INSPIRACIJA Povećanom ulogom koju danas ima aluminijum u oblasti građevinarstva, veoma bitnu ulogu…

Pratite nas na Facebook-u

Alupress newsletter

Prijavite se

Prijavite se na naš newsletter i budite blagovremeno informisani o svim našim aktivnostima.

Uslovi i politika privatnosti

Uslovi korišćenja portala: Uslovi 

Politika privatnosti: Saznaj više

Alu press d.o.o.

Alu press d.o.o.

Adresa: Nede Spasojević 7b

             11070 Novi Beograd

Tel/fax: +381 11 228 65 17
             +381 11 228 65 16

Mob tel: +381 63 279 605

  e-mail: info@aluminijum-pvc.com