шаблоны joomla сайт визитка
Скачать Joomla 3 шаблоны бесплатно

 

Andjelković Andjelković

Dve decenije kompanije Anđelković al i pvc Istaknut

Objavljeno u Dogadjaji Napisano  jun 20 2023 veličina teksta Smanji veličinu teksta Povećaj veličinu teksta
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Od porodične firme do uspešne kompanije

Za sve vreme svog postojanja, a u maju su proslavili 20 goodina, kompanija Anđelković al i pvc  izgradila je imidž vrlo uspešne i ozbiljne kompanije kada je u pitanju način rada, kvalitet proizvoda i poštovanje rokova,ali se ipak najviše može pohvaliti uspehom koji je postigla sticanjem poverenja velikog broja kupaca

Direktor i vlasnik Zoran Anđelković je “odgovoran” za sadašnju odličnu poziciju kompanije kako na domaćem tržištu, tako i u regionu, jer Anđelković al i pvc spada u sam vrh kompanija iz ove branše građevinske industrije. Povodom 20 uspešnih godina, ekskluzivno za naše čitaoce  govori o prošlosti, sadašnjosti i budućnosti koinpanije na čijem je čelu.

Tim pre što je u međuvremenu njegova firma nastavila da se razvija, što najbolje ilustruje konstantan rast iz perspektive prihoda i posledično profita. A na startu, firma je imala samo dva zaposlena - bračni par Anđelković.

Vraćajući se na početne korake,  Zoran kaže, Ne mogu a da se ne setim davnog 20. maja 2003. godine, kada sam uz bezuslovnu podršku moje supruge registrovao novo preduzeće Anđelković al d.o.o. Išli smo `korak po korak`, a u tim koracima je bila uključena cela porodica.

Na koji način poslujemo govori i velika prisutnost poslovnih partnera našoj proslavi, kao i pozitivne reakcije tržišta. Kroz celu moju preduzetničku karijeru provlačila se nit minimiziranja rizika poslovanja. Nažalost, poučen brojnim kriznim situacijama i nepredviđenim okolnostima iz prošlosti, oduvek sam verovao u značaj diversifikacije rizika kada je poslovanje u pitanju. Iz tih razloga naša kompanija je najpre kupila grčku kompaniju i brend Elitherm, čiji se proizvodi svakodnevno proizvode u našoj fabrici u Novoj  Pazovi.

Кako biste danas predstavili kompaniju „Anđelković al i pvc“?

Danas, u okviru naše kompanije posluje i kompanija Rolokos al, Grocka al, Alfina i Euro Morava logistik centar, a doskora su u našem sastavu bile i fabrika skroba Fidelinka skrob i fabrika mineralne vode Duboka koja je krajem 2021. godine postala deo jednog od najvećih svetskih giganata, kompanije Koka-Kola, koja je široj javnosti poznata po brendu mineralne vode Rosa Homolje.

Na talasima „Zelene agende“, ali i kroz jedan vid društvene odgovornosti, sredinom februara ove godine pustili smo u rad i našu prvu fotonaponsku elektranu od 172 kilovat-pika (kWp), koja je instalirana na krovu naše fabrike u Novoj Pazovi. Takođe, uzimajući u obzir senzitivnost energetskog tržišta kako evropskog tako i domaćeg, spremni smo da kao solidan privredni potrošač u narednom periodu usmerimo značajan deo naših finansijskih i ljudskih kapaciteta i resursa u polje energetike, posebno u obnovljive izvore energije.

Кojim odrednicima ste se rukovodili u dvadesetogodišnjem poslovanju?

Društvena odgovornost naše kompanije ne ogleda se samo kroz sve veći udeo „zelene energije“, već i kroz mnoge donacije i ktitorstva verskih, kulturnih i sportskih organizacija. Želeo bih da napomenem da se u našoj kompaniji pored tržišta aluminijuma i PVC-a, što je naš osnovni biznis, svakodnevno prate i tržišta novca, kapitala i energenata, ne bi li se stvorio ambijent brzog reagovanja u smislu investicija. Naša maksima je iz godine u godinu ista, a to je da je likvidnošću, jer je i novac samo jedan vid robe, neophodno danonoćno upravljati, negovati i usmeravati u plodonosne projekte.

Da li su poslovni rezultati bili dovoljni da uvek idete napred ili ste energiju crpli i još negde?

Put od ove dve decenije što opisuje sve gore navedeno ne bi bio moguć bez potpune podrške moje porodice. Otac sam troje dece i pre svega bih se pohvalio svojom porodicom. Imam i petoro unučadi i je moj najveći kapital i pokretač ka uspehu. Sve više se u svetu priča o balansu između posla i privatnog života i postavljanju granice između istih. S tim u vezi, želeo bih da napomenem da mi je večiti cilj bio preslikavanje porodičnog identiteta u poslovanje kompanije. Svestan činjenice da se u kapitalističkom svakodnevnom životu sve manje pažnje pridaje naciji, porodici i veri, uveren sam da su to neprolazne vrednosti koje ne smeju biti podložne bilo kakvim trenutnim trendovima. Svo troje dece su zaposleni u kompaniji i imaju različit delokrug poslovanja, pa bi shodno tome bilo neodgovorno da ne razmišljam o budućnosti i neminovnoj tranziciji. Proces tranzicije kao i u svim sferama društva je dug i mukotrpan proces, pa smo shodno tome na vreme počeli sa implementacijom svih neophodnih procesa. deca nakon završenih fakulteta nastavljaju sa daljim školovanjem, usavršavanjem u vidu pohađanja različitih kurseva, obuka, simpozijuma i seminara.

Znači da su vaša deca sigurne karike u lancu koji će se i dalje nizati na imenu „Anđelković al i pvc“?

Jedino tako supruga i ja možemo biti donekle mirni i spokojni da će druga generacija uspeti da održi, a nadamo se i podigne na viši nivo plod našeg stvaranja. Nažalost, više od 70 odsto privrednih subjekata u zemljama bivše Jugoslavije ne bude svedok tranzicije sa prve na drugu generaciju. Naš ultimativni cilj je definitivno da budemo u ostalih 30 odsto, kojima je to pošlo za rukom.

Da li su i svi zaposleni doprineli da razvojni put preduzeća stalno ide uzlaznom linijom?

Takođe, moram pomenuti i zaposlene, oni imaju značajan uticaj na rezultat naše kompanije. Jednom rečju, svako od zaposlenih u kompaniji voli kolektivni rad i ulaže svakodnevno u kvalitet koji za nas predstavlja primarnu stvar u našem poslu.

Jubilej obeležen novim rekordima

Kompanija Anđelković al i pvc već dve decenije izvanredno posluje i beleži konstantan rast i razvoj iz godine u godinu. Poznati su i priznati ne samo  u Srbiji, već i na tržištima okolnih zemalja i to kao jedan od vodećih distributera aluminijumskih i PVC profila, okova, panela i ostalog pratećeg asortimana vezanog za građevinsku stolariju.

Poslovni put

Da i u Srbiji ima privrednika koji su svoj porodični biznis gradili postepeno, strpljivo, sa jasnom vizijom i strategijom i postavili ga na čvrste temelje baš onako kako su ga postavljale i velike svetske kompanije, dokaz je poslovni put privrednog društva Anđelković al i pvc iz Vinče, koje je ovih dana proslavilo dve decenije uspešnog rada.

Preduzetnik godine

Ostvareni rezultati u prošloj godini i poslovni planovi za naredni period samo su potvrdili da je nagrada „preduzetnik godine“, koju je za 2019. od ugledne revizorsko-konsultantske kuće EY dobio Zoran Anđelković, osnivač, vlasnik i generalni direktor  kompanije Anđelković al i pvc otišla u prave ruke.

Pročitano 294 puta Poslednji put izmenjeno Poslednji put izmenjeno jun 20 2023
Morate biti prijavljeni da bi mogli da ostavite komentar

Alupress newsletter

Prijavite se na naš newsletter i budite blagovremeno informisani o svim našim aktivnostima.
oktobar 18 2021 0

Boje za aluminijum u nijansi drveta

DRVO KAO INSPIRACIJA Povećanom ulogom koju danas ima aluminijum u oblasti građevinarstva, veoma bitnu ulogu…

Pratite nas na Facebook-u

Alupress newsletter

Prijavite se

Prijavite se na naš newsletter i budite blagovremeno informisani o svim našim aktivnostima.

Uslovi i politika privatnosti

Uslovi korišćenja portala: Uslovi 

Politika privatnosti: Saznaj više

Alu press d.o.o.

Alu press d.o.o.

Adresa: Nede Spasojević 7b

             11070 Novi Beograd

Tel/fax: +381 11 228 65 17
             +381 11 228 65 16

Mob tel: +381 63 279 605

  e-mail: info@aluminijum-pvc.com