Odštampajte ovu stranicu
Heroal kuća za aluminijumske sisteme

Heroal kuća za aluminijumske sisteme

Objavljeno u Predstavljamo Napisano  septembar 16 2014 veličina teksta Smanji veličinu teksta Povećaj veličinu teksta
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Za kompaniju Heroal aluminijum obrazuje osnovu za model međunarodnog uspeha. „Kuća za aluminijumske sisteme“ razvija i proizvodi sisteme za roletne, tende, rolo kapije, prozore, vrata i fasade dopunjene kapcima i kliznim roletnama, komarnicima kao i nadstrešnicama i garažama za automobile sa visokim zahtevima po pitanju kvaliteta.

Od kada su 1897. godine osnovali porodično preduzeće, portfolio proizvoda se stalno dalje razvijao. Heroal je 1966. godine izumeo rolo aluminijumske profile za roletne, a 1971. godine u mestu Verl počelo se sa proizvodnjom profila za prozore i vrata. Heroal danas važi za jednu od vodećih kuća za aluminijumske sisteme jer raspolaže celovitim upravljanjem inovacijama. Uz to je kao misao vodilja neraskidivo implementirana veza efikasnosti, ekonomičnosti i održivosti. Zahvaljujući minimalnom utrošku energije u proizvodnji i zahvaljujući maksimalnoj uštedi energije tokom korišćenja Heroal sistemska rešenja značajno doprinose tome da se omogući održiva gradnja – povezana sa najvišim stepenom ekonomičnosti prilikom izrade sistema i valorizacije zgrade. Proizvodi kompanije, koje je još uvek u porodičnom vlasništvu, trenutno se prodaju širom sveta.

 

Proizvodnja u Nemačkoj

Aluminijumski sistemi se proizvode isključivo u Nemačkoj. U Heroalu trenutno radi više od 800 zaposlenih u tri fabrike u krugu sedišta preduzeća. Veliki deo mašinskog parka se razvio baš prema zahtevima kompanije. Time Heroal garantuje efikasno implementiranje svog decenijskog iskustva u obradi aluminijuma kao i zahtevima za inovativnim rešenjima, a istovremeno svojim klijentima omogućava maksimalnu fleksibilnost i individualne opcije.

 

Sistematično razmišljanje

Svi Heroalovi proizvodi su jedinstveni po tome, što su koncipirani kao sistemi – dakle s jedne strane modularni, pa su na taj način fleksibilno strukturirani, a sa druge strane mogu međusobno da se kombinuju. Upotreba aluminijuma proizvodima obezbeđuje pozitivne osobine kao što su dugovečnost i mali izdatak za održavanje.

Za Heroal deo sistematičnog razmišljanja takođe predstavlja činjenica da se briga o proizvodu obavezno ne završava njegovom proizvodnjom. U skladu sa time se u firmi se insistira na dodatnim uslugama koje su vezane za proizvod i uskoj saradnji sa klijentom. U to spadaju vlastita fabrika za savijanje i kantovanje profila kao i postrojenja za oblaganje, koja takođe omogućuju individualna rešenja u izborima kao što su boja i oblik. Vlastiti konsalting timovi se brinu za individualne upite i želje klijenata.

Konrad Kaiser

[Foto: heroal_Konrad_Kaiser]

Generalni direktor firme Heroal: Konrad Kaiser

heroal-werk-1

[Foto: heroal_Werk_1]

Uprava firme Heroal sa postrojenjima za proizvodnju u mestu Verl

 

Sistem prozora Heroal W 77 – sertifikovan za pasivne kuće sa dubinom ugradnje od samo 77 mm

Investitori i arhitekte više nego ikada pre se nalaze pred zadatkom da prave zgrade koje su rentabilne za budućnost. Energetska efikasnost i niski troškovi se pri tome uvek iznova vraćaju u fokus. Kako bi zahtevi za budućnost bili ispunjeni već danas, traga se za inovativnim rešenjima. Takvim kao što su neobične kombinacije od kvalitetnog materijala i jedinstvene geometrije, zahvaljujući kojima heroal W77 dostiže Uf vrednost od samo 0,95 W/m2K pri dubini ugradnje od samo 77 mm. Novi Heroal sistem prozora je sertifikovan kao komponenta za pasivne kuće i već sada zadovoljava zahteve „nearly zero-energy buildings“. Tako su aluminijumski prozori dugoročna investicija za budućnost, koja se isplati kod koje je vek trajanja do 60 godina.

 

Dvostruko kombinovano – jednostavno sigurno

Kombinovan sa Heroal RS 37 RC 3 roletnama od prohroma sistem prozora Heroal W 77 u RC 3 izvedbi postiže klasu otpora RC 4. Na taj način postaje značajno teže čak i za iskusne i nasilne počinitelje da upadnu u zgradu. Pomoću stabilne armature, osigurača od podizanja i ojačanim šinama vođica sa strana prohromske roletne i brava za zaključavanje u obliku pečurke kao i drški na prozorima, koje mogu da se zatvaraju, kod Heroal W 77 sistema prozora postiže se klasa otpora RC4.

heroal_W_77_HI 

[Foto: heroal_W_77_HI]

Sistem prozora Heroal W 77 je sertifikovan za pasivne kuće sa dubinom ugradnje od samo 77 mm.

cold_temperatur_phC-EN 

[Foto: cold_temperatur_phC-EN]

Sertifikat za pasivne kuće sa dubinom ugradnje od samo 77 mm. Manjim utroškom materijala istovremeno štedite više energije i ciljano usmeravate resurse.

 

Sistem prozora W 72 – održiv i inovativan

U slučaju još manje dubine ugradnje sistem prozora Heroal W 72 nudi najviši stepen fleksibilnosti i funkcionalnosti, pa je zahvaljujući inovativnoj izolacionoj geometriji lamela naročito održiv. Zahvaljujući jedinstvenoj geometriji lamela pri dubini ugradnje 72 mm u okviru i 84 mm u krilu sistem postiže najbolje Uw vrednosti i najviši stepen opterećenja bez primene okvira i izolacija u žlebovima za stakla. Zaptivači za prozorska stakla i voluminozni zaptivači između profila krila i okvira mogu da se dobiju u verziji sa visokim stepenom izolacije, kao i u standardnoj verziji. Pri tome modularna struktura dovodi do optimalnog utroška energije i materijala, a na taj način do maksimalne energetske efikasnosti i uštede troškova tokom celokupnog perioda korišćenja.

 

Heroal W 72 i – prozor od staklenih blokova sa vizuelnim efektom elegancije

Sistem prozora Heroal W 72 i nudi maksimalnu prozirnost, najbolju toplotnu izolaciju i elegantan dizajn bez vidljivih krila i letvica za stakla. Ova filingranska konstrukcija u kombinaciji sa skrivenim okovima i kompatibilnost sa fasadnim sistemom heroal C 50 omogućuje velike staklene površine i individualnu arhitektonsku kreaitvnost – kako za sektor javnih objekata tako i za privatne građevine.

 heroal_W_72_i 

[Foto: heroal_W_72_i]

Heroal W 72 i

 

Heroal W 72 UD – sistemsko rešenje bez barijera

Bez barijera je zahtev koji ne postoji samo kod javnih zgrada, nego se takođe sve češće postavlja i kod privatnih nekretnina. Sistem, u zavisnosti od situacije u građevinarstvu, nudi različite montaže pragova i kompatibilnost sa sistemom za drenažu Heroal DS.

heroal_Barrierefreiheit_mit_Drainagesystem_W72

[Foto: heroal_Barrierefreiheit_mit_Drainagesystem_W72]

Sistem prozora Heroal 72 UD može da se kombinuje sa sistemom za drenažu Heroal DS.

 

Sistem vrata heroal D 72 – prilaz za svakoga

Pomoću funkcionalne i optički ubedljive kombinacije sistema vrata Heroal reaguje na demografsku modifikaciju. Kako bi svim ljudima olakšao prilaz, Heroal D 72 sistem vrata, pored pragova bez barijera omogućuje čak i tzv. nultu barijeru. Važan preduslov je inovativni heroal DS sistem za drenažu.

 

Bukvalno shvaćeno nepostojanje barijera

Kako bi što većem broju ljudi olakšao svakodnevnicu Heroal je izumeo nepostojanje barijera za sisteme vrata Heroal D 72. Koncipovan je tako da mogu da se kombinuju nulte barijere i sve varijante pragova bez barijera od 0–20 mm. Individualnim zahtevima se izlazi u susret ako je visina vrata do 3 m. Trajnost je više od nekoliko decenija,što dokazuje test sa 1.000.000 ciklusa otvaranja i zatvaranja.

heroal_D_72 

[Foto: heroal_D_72]

Heroal D 72

heroal_Nullbarriere_mit_Drainagesystem_D72

[Foto: heroal_Nullbarriere_mit_Drainagesystem_D72]

Heroal D 72 sa sistemom za drenažu Heroal DS

 

Sistem za drenažu Heroal DS – integrisani linearni sistem za površinsku kanalizaciju

Kako bi se realizovali pragovi bez barijera, a istovremeno napravila zaštita od oštećenja vlagom u unutrašnjem prostoru, moraju da se preduzmu posebne mere. Optimalno i inovativno rešenje nudi sistem za drenažu Heroal DS. Suštinu ovog razvoja čini osnovni profil, koji omogućuje priključak na linearni kanalizacioni sistem za drenažu. Površinsku vodu koja naleće u količini do 200 litara po metru kvadratnom odvodi bez ostatka ispod kvalitetnog prohromskog poklopca. Grebenasti osnovni profil sadrži prijemnicu za priključnu foliju, koja garantuje zaptivenost građevine. Nezavisno od vrste otvaranja, da li se otvara ka unutra ili ka spolja, u verziji sa optočnim okvirom krila ili profilom za postolje, inovativni sistem za drenažu je rešenje za sva ulazna, balkonska i podizno/klizna vrata kako kod novogradnje tako i kod renoviranja. Kompatibilnost Heroal sistema garantuje primenu ovog ekspanzivnog sistema za drenažu za sve otvore velikih površina u sistemima vrata Heroal D 72, sistemima prozora Heroal W 72 i podizno/ kliznim sistemima Heroal S 77 SL.

heroal_S 77 SL_mit_Drainagesystem 

[Foto: heroal_S 77 SL_mit_Drainagesystem]

Heroal S 77 SL kombinovan sa sistemom za drenažu Heroal DS

 

Podizno/klizni sistem – Heroal S 77 SL nudi maksimalnu prozirnost

Za zahtevne situacije u građevinarstvu podizno/klizni sistem Heroal S 77 je proširen za još jedan sistem Heroal 77 SL (shape line). Integracija fiksnog stakla (monorail) umesto fiksnog krila i mogućnost produkcije rešenja za uglove od celog stakla za unutrašnje i spoljašnje uglove obrazuju osnovu za planere i arhitekte, da stvore osećaj neograničenosti u prostoru. Nastaje novi arhitektonski element kreativnosti, koji omogućuje kontinuirani prelaz iz prostorije u prostoriju i obrazuje harmoničan balans dizajna, najvišeg stepena komfora i funkcionalnosti.

Pored oprobane Heroal geometrije prozorskih krila, koja ispunjava sve zahteve za toplotnu izolaciju kod svih veličina i težina krila, već poznate Heroal tehnologije brinu za optimalne osobine učinka u pogledu propuštanja vazduha i zaptivenost pri udaru kiše. Efikasan zaptivač između profila krila i okvira sa četiri nivoa zaptivanja i dodatnim sistemom za zaštitu od vetra odgovara najvišim zahtevima. Takođe, kod sistema Heroal S 77 SL može da se integriše sistem za drenažu Heroal DS.

heroal_S 77 SL_Ganzglasecke 

[Foto: heroal_S 77 SL_Ganzglasecke]

Heroal S 77 SL – maksimalna prozirnost

 

Fasadni sistem Heroal C 50 – efikasnost i ekonomičnost

Rastući zahtevi za energetskom efikasnošću na spoljašnjoj oblozi zgrade, bez ograničenja u kreativnoj slobodi, efikasnoj i sigurnoj izradi kao i ekonomičnost stalno se nalaze u prvom planu prilikom daljeg razvoja. Kako bi ovim zahtevima izašao u susret, Heroal je uveo jedinstveni koncept toplotne izolacije u okviru fasadnog sistema Heroal C 50. Zahvaljujući konceptu toplotne izolacije jako se redukuje broj komponenti uz najbolje osobine što dovodi do pojednostavljene, a istovremeno precizne i efikasne izrade.

Jedinstvene komponente sistema brinu za mnogostruke mogućnosti primene

Penasti izolatori i zaptivač celom dužinom odlikuju jedinstveni koncept toplotne izolacije i brinu za poboljšanje U vrednosti. Pojedinačne komponente sistema u sektoru izolacije su jedinstveno kreirane i mogu da se primene u osnovnom fasadnom sistemu Heroal C 50 (Uf vrednosti do 1,2 Wm2/K), u sistemu visokog stepena izolacije Heroal C 50 HI (Uf vrednosti do 0,78 Wm2/K), fasadnom sistemu sertifikovanom za pasivne kuće Heroal C 50 PH (Uf vrednosti do 0,78 Wm2/K) i fasadnom sistemu sa orijentacijom na dizajn sa vizuelnim efektom čelika Heroal C 50 ID (Uf vrednosti do 0,78 Wm2/K).

 

Aktuelno ispitivanje potvrđuje kretanje proizvoda u smeru orijentisanom ka budućnosti

Novorazvijenu izolacionu zonu kao i celokupni fasadni sistem Heroal C 50 je već sa uspehom ispitao „ift“ u Rozenhajmu u skladu sa novom strukturom ispitivanja po nacrtu norme prEN 13830:2013-06. Fasadni sistem Heroal C 50 je dobio rezultate koji se nalaze daleko iznad standardnih zahteva, takođe i u dodatno ispitanim sektorima kao što je dinamična zaptivenost pri udaru kiše. Osim toga su testirane propisane osobine kao što su statička zaptivenost pri udaru kiše, propuštanje vazduha, otpornost na udare i otpornost pri naletu vetra. Tako Heroal sa fasadnim sistemom Heroal C 50 već danas izlazi u susret zahtevima međunarodnih tržišta za „sutra“ i obrađivačima, planerima i arhitektama nudi izrazito visok stepen sigurnosti sistema.

 

Fasadni sistemi – energetski efikasni, ekonomični i orijentisani na dizajn

Heroal nudi široko rasprostranjeni portfolio u sektoru fasade. Od izolovanog sistema Heroal C 50 preko fasadnog sistema Heroal C 50 HI visokog stepena izolacije do fasadnog sistema Heroal C 50 PH koji je sertifikovan za pasivne kuće, Heroal nudi širok prostor za menevrisanje u pogledu kreativne slobode. Dizajnirana verzija C 50 ID i sistem za zaštitu od požara Heroal 50 FP zaokružuju opsežan portfolio.

Uz to Heroal nudi ekskluzivnu uslugu u branši, da profile individualno savije i kantuje. Nesvakidašnji zahtevi u smislu dizajna i raznovrsne kreacije u smislu boja mogu da se implementiraju za sve fasadne sisteme.

heroal_C_50 

[Foto: heroal_C_50]

Fasadni sistem Heroal C 50 uz koncept toplotne izolacije nudi mnogobrojne prednosti u izradi.

heroal_C_50HI_ +_W72i 

[Foto: heroal_C_50HI_ +_W72i]

Heroal fasadni sistemi mogu optimalno da se kombinuju sa Heroal sistemima prozora i vrata kao i sa roletnama i tendama. Na taj način se otvaraju mnogostruki prostori za kreativno manevrisanje, a sigurnost sistema je zagarantovana.

heroal_Profilbiegen

[Foto: heroal_Profilbiegen]

Heroal nudi ekskluzivnu uslugu u branši - „savijanje i kantovanje“ profila, oni se oblažu na vlastitim postrojenjima za oblaganje u Heroal „hwr“ kvalitetu.

 

Ostale informacije na: www.heroal.com

 

Kontakt za medije:

heroal – Johann Henkenjohann GmbH & Co. KG

Jennifer Kracht


Österwieher Str. 80


33415 Verl

tel: +49 5246 507-0


faks: +49 5246 507-355


 

Pročitano 2826 puta Poslednji put izmenjeno Poslednji put izmenjeno septembar 05 2016
Morate biti prijavljeni da bi mogli da ostavite komentar