шаблоны joomla сайт визитка
Скачать Joomla 3 шаблоны бесплатно

 

Alumil 3 asa Alumil 3 asa

Aluminijumski sistemi za zaštitu od sunca Istaknut

Objavljeno u Predstavljamo Napisano  jun 29 2023 veličina teksta Smanji veličinu teksta Povećaj veličinu teksta
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Triling asova

U portfoliju kompanije Alumil postoje tri grupe sistema za zaštitu od sunca. Najpoznatije su aluminijumski sistemi za roletne i žaluzine, brisoleje i aluminijumski sistem za pergole odnosno nadstrešnice

Kada se govori o sistemima za roletne, one predstavljaju odličan  izbor za klasične otvore kao što su prozori i balkonska vrata, a pogodne su i za klizne sisteme.  Aluminijumski sistemi za roletne su termički izolovane, visokih performansi postavljene sa gornje strane prozora. Mogu da budu sa ravnim ili zakrivljenim lamelama , a pored zaštite od sunca nude i sigurnost.

Sistemi za žaluzine  mogu biti  u kliznoj formi ili sa šarkama i odlikuje ih mogućnost bojenja,  otpornost na vremenske uslove i jednostavnije održavanje.

Kada se govori o aluminijumskim sistema za brisoleje, oni su najčešći izbor arhitekata na objektima kada je potrebno zasenčiti veću površinu, a ujedno dati i posebnu formu. Postoji mogućnost pokretanja brisoleja, kao i postavljanje fiksnih.

Pergole su posebne nadstrešnice koje mogu biti ili samostojeće, oslonjene na objekat delimično ili u celini. Lamele pergola mogu biti pokretne ili fiksne. ALUMIL sistemi za pergole osmišljene su na principu ‘ready made’ kompleta sa ciljem što manjeg ukrajanja na gradilištu. Sve komponente pergole dolaze isečene na meru prema projektu, a montiraju se na gradilištu prema uputstvu.

Primena ovih sistema može biti na objektima svih namena, bilo da su privatni ili komercijalni.

 

Sistem SMARTIA PG160P Santorini

Sistem SMARTIA PG160P Santorini spada u kategoriju bioklimatskih pergola. Lamele pergola su pokretne, sa mogućnošću otvaranja do 135 stepeni. Pokretanje se vrši uz pomoć motora, a upravljanje je moguće izvesti putem upravljača ili prekidača. Sistem ima nevidljive spojeve, a kompatibilan je sa kliznim sistemima i sistemima kliznih žaluzina. Takođe, geomatrija elemenata pergola omogućava ugradnju elektro i termo instalacija, tako da u kombinaciji sa ovim elementima čini veoma prijatan prostor za boravak na otvorenom. U svom osnovnom obliku samostojećeg modela oslonjenog na četiri stuba, ovaj model može da natkrije prostor dimenzija 7.5 x 7.5m a formiranjem više polja moguće je natkriti prostor i preko 100m2. Ono što je važno istaći jeste da u slučaju natkrivanja većih površina nije potrebno uvoditi udvojene stubove. Svi elementi pergola su dimenzionisani da prihvate opterećenje od snega i vodenih padavina.

U Alumil  izložbenom salonu na Novom Beogradu izložen je model Santorini 160P koji stoji već 6 godina bez problema sa održavanjem ili popravkama.

Pročitano 169 puta Poslednji put izmenjeno Poslednji put izmenjeno jun 29 2023
Morate biti prijavljeni da bi mogli da ostavite komentar

Alupress newsletter

Prijavite se na naš newsletter i budite blagovremeno informisani o svim našim aktivnostima.
oktobar 18 2021 0

Boje za aluminijum u nijansi drveta

DRVO KAO INSPIRACIJA Povećanom ulogom koju danas ima aluminijum u oblasti građevinarstva, veoma bitnu ulogu…

Pratite nas na Facebook-u

Alupress newsletter

Prijavite se

Prijavite se na naš newsletter i budite blagovremeno informisani o svim našim aktivnostima.

Uslovi i politika privatnosti

Uslovi korišćenja portala: Uslovi 

Politika privatnosti: Saznaj više

Alu press d.o.o.

Alu press d.o.o.

Adresa: Nede Spasojević 7b

             11070 Novi Beograd

Tel/fax: +381 11 228 65 17
             +381 11 228 65 16

Mob tel: +381 63 279 605

  e-mail: info@aluminijum-pvc.com