шаблоны joomla сайт визитка
Скачать Joomla 3 шаблоны бесплатно

 

Klaes 40 godina Klaes 40 godina

40 godina Klaesa Istaknut

Objavljeno u Predstavljamo Napisano  april 26 2023 veličina teksta Smanji veličinu teksta Povećaj veličinu teksta
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Klaes ulazi u godinu jubileja sa ukupnim pozitivnim razvojem i novim proizvodima

Nastavljamo da rastemo!

Kompanija Horst Klaes GmbH & Co. KG je 2022. godine uspešno nastavila rast iz prethodnih godina. Posle neverovatne 2021. godine sa najvećom prodajom u istoriji kompanije – uprkos koroni i poplavi u Ahrtalu – „cifre“ bi ponovo mogle značajno biti povećane.

Miriam Berzen i Lars Klaes ponosni su što, zajedno sa World Klaes timom, mogu uspešno da nastave životno delo svog oca i da kompaniju uvedu u njenu jubilarnu godinu sa stalnim rastom. Zato što je Klaes osnovan u decembru 1983. i zbog toga od sajma BAU 2023. Do sajma Fensterbau/Frontale 2024. naš moto je: 40 godina Klaesa!

Prema rečima Larsa Klaesa (menadžment Klaesa), faktori uspeha: širok asortiman proizvoda, svetska tržišta sa regionalnim kontaktima i prilagođene usluge, biće nastavljeni i dalje prošireni.

Nakon lansiranja ponude digitalne obuke  “Klaes Web Campus”, 2023. biće lansirano niz novih softverskih rešenja koja će omogućiti da se radni tok korisnika organizuje digitalno još sveobuhvatnije. Da bi i sami bili dobar primer, Klaes je sebi postavio cilj da bude potpuno digitalan u sopstvenoj organizaciji kompanije najkasnije do 2025. godine.

 

U isto vreme, međutim,  krucijalno je da tim raste sa nama i da svi stručnjaci ostanu u poslu. Zbog toga je Miriam Berzen (uprava Klaesa) posebno zadužena za Klaes dnevni boravak za malu decu do 3 godine. To je jedan od retkih velikih centara za dnevni boravak u Rajni-Palatinat i osigurava da se oba roditelja mogu vratiti na posao ranije, nakon rođenja deteta, ako to žele. „U suprotnom, posao i porodicu bi bilo mnogo teže uskladiti“, zna iz sopstvenog iskustva Miriam.

Logo godišnjice: orijentisan na budućnost i povezan sa tradicijom - sa stilizovanim floppy diskom.

Tržišta

Nemačka, i dalje osnovno tržište Klaesa, prolazi kroz određene promene. Ne u smislu promena u stabilnom razvoju u svim regionima i ciljnim grupama. Kompanije nastavljaju da koriste Klaes rešenja za dosledno širenje digitalizacije od početka do kraja. Teme „mobilnog rada“ i „veće IT bezbednosti“ sve više menjaju stavove prema Cloud rešenjima, i povezanom iznajmljivanju infrastrukture i softverskih rešenja. U Klaesu se kupovina i iznajmljivanje mogu kombinovati i tako postoji odgovarajući koncept za svaku kompaniju.

Izvozna tržišta su takođe porasla u odnosu na prethodnu godinu i dostigla novi maksimum. Veoma dobar rast ostvarile su pre svega timovi u Austriji, Češkoj, Slovačkoj i Poljskoj.

Klaes Kina je takođe bila uspešna uprkos izazovima koje su predstavljala mnoge stroge blokade zbog korona virusa, ne samo zbog sve veće ekspanzije na druge azijske zemlje. Region Jugoistočne Evrope sa Bosnom, Hrvatskom, Srbijom i Bugarskom ponovo je bio veoma važan. U ovom regionu Klaes tim godinama ostvaruje veoma stabilnu i dobru prodaju. Sve u svemu, povećanje prodaje je ostvareno u skoro svim zemljama.

Razlozi za ovaj pozitivan razvoj su isti kao i u Nemačkoj: mnoge kompanije su postale svesne važnosti digitalizacije tek tokom pandemije korone. Pored toga, mnogi proizvođači prozora žale se na nedostatak radnika. Ovo dovodi do ulaganja u optimizaciju radnog toka i automatizaciju proizvodnje kako bi se nadoknadio nedostatak osoblja.

Proizvodi

Kada su u pitanju proizvodi, fokus je, naravno, vrlo često bio na Klaes industrijskim rešenjima duž celog lanca vrednosti - lokalno ili takođe u Klaesovom sopstvenom Cloudu. Pored toga, sve su traženija rešenja za kućnu kancelariju, mobilni rad, upravljanje dokumentima i Cloud…

Široka paleta proizvoda koje nude kupci, pored klasičnih elemenata prozorske konstrukcije, stvorila je i potražnju: fasade za zavese i prozorske zidove, krovove za terase, zimske bašte, pergole, kućna i sobna vrata.

Pored toga, sve više i više kupaca uspešno koristi veze Web konfiguratora. Samo u sektoru roletni već ih ima preko 300. Ovi „podaci na zahtev“ sada su dostupni Klaes kupcima raznih proizvođača za roletne, spoljne venecijanere, panele za vrata i dodatnu opremu.

 

Novo planiranje montaže: intuitivni korisnički interfejs pruža jasan pregled i veliku fleksibilnost - uz malo truda.

Aktivnosti

Na sreću, 2022. godine ponovo je bilo nekoliko nacionalnih sajmova širom sveta koji su bili veoma posećeni. I na drugim događajima sa namerno ograničenim brojem učesnika bilo je primetno da je ponovo prisutna želja za direktnom komunikacijom. Zajednički događaji sa partnerskim kompanijama takođe su bili posebno važni da bi se učesnicima pružile sveobuhvatne informacije - na primer, za ulaganje u mašine.

Sa Klaesove tačke gledišta, veliki međunarodni događaji još nisu funkcionalni i zato je bilo ispravno ne učestvovati na njima. Digitalne alternative koje su izgrađene tokom perioda korone nastavile su da stvaraju potražnju u svim zemljama u 2022. Redovne Web prezentacije sada prati dosta kompanija kako bi saznale sve o širokim mogućnostima Klaesa.

Izgledi

  1. će biti prva normalna sajamska godina za KLAES, odnosno prisustvo Klaesa će biti kao i pre korone. Počevši od BAU-a u aprilu, nastavljajući sa LIGNA-om u maju, i završavajući sa Fensterbau/Frontale 2024, godišnjica kompanije će se obeležiti na mnogim regionalnim događajima na svim tržištima. Osim toga, „40 godina Klaesa” donosi i proizvodnu ofanzivu.

Klaes će pokrenuti sopstveni Time Managment, modul za planiranje montaže i CRM rešenje. Prema Larsu Klaesu, ovo će još više pokrenuti digitalizaciju industrije, a dosta novih građevinskih blokova je već u početnim fazama gradnje. Međutim, bitna je i dugogodišnja uspešna saradnja sa kupcima i partnerima dobavljačima, koja će na predstojećim događajima sigurno ponovo dobiti nove impulse – radujemo se tome.

Pročitano 153 puta Poslednji put izmenjeno Poslednji put izmenjeno april 26 2023
Morate biti prijavljeni da bi mogli da ostavite komentar

Alupress newsletter

Prijavite se na naš newsletter i budite blagovremeno informisani o svim našim aktivnostima.
oktobar 18 2021 0

Boje za aluminijum u nijansi drveta

DRVO KAO INSPIRACIJA Povećanom ulogom koju danas ima aluminijum u oblasti građevinarstva, veoma bitnu ulogu…

Pratite nas na Facebook-u

Alupress newsletter

Prijavite se

Prijavite se na naš newsletter i budite blagovremeno informisani o svim našim aktivnostima.

Uslovi i politika privatnosti

Uslovi korišćenja portala: Uslovi 

Politika privatnosti: Saznaj više

Alu press d.o.o.

Alu press d.o.o.

Adresa: Nede Spasojević 7b

             11070 Novi Beograd

Tel/fax: +381 11 228 65 17
             +381 11 228 65 16

Mob tel: +381 63 279 605

  e-mail: info@aluminijum-pvc.com