шаблоны joomla сайт визитка
Скачать Joomla 3 шаблоны бесплатно

 

Tehni PIVOT Tehni PIVOT

PIVOT VRATA KAO IZRAZ PRAKTIČNOSTI I MODE

Objavljeno u Predstavljamo Napisano  mart 15 2022 veličina teksta Smanji veličinu teksta Povećaj veličinu teksta
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Vodeći u regionu
TEHNI je okrenuo točak istorije. Pre desetak godina TEHNI je proglašen za najvećeg proizvođača ukrasnih panela za vrata u Jugoistočnoj Evropi sa proizvodnjom od oko 80.000 panela godišnje. Danas, petnaest godina kasnije, TEHNI se deklarisao kao jedan od najvećih proizvođača ekskluzivnih aluminijumskih vrata sa skrivenim krilom, a posebno PIVOT serije vrata, kao jedini proizvođač u regionu

U zadnje vreme se sve veći broj kako investitora tako i vlasnika privatnih objekata i vila oprdeljuje za  aluminijumska vrata sa skrivenim krilom. Ranije smo u nekoliko navrata pisali koje su prednosti ovih vrata u odnosu na klasična vrata sa panelom. Jednostavno rečeno klasična vrata sa panelom debljine 20/24 mm više ne zadovoljavaju utvrđene minimalne standarde zvučne i toplotne provodljivosti koje je nametnuo zapadni svet, ali i novi standardi za energetske pasoče stambenih objekata.

Isto tako u praksi se sprovodi seoba proizvodnje jeftine stolarije sa zapada prema istoku Evrope zbog sve većih troškova proizvodnje na zapadu (energija i radna snaga) tako da primećujemo sve  veću  ponudu jeftine stolarije iz Istočne  Evrope. Na zapadu ostaje proizvodnja samo skupe i ekskluzivne stolarije čija cena može da istrpi više tročkove. Ovo može biti prilika za sve nače proizvođače stolarije da uhvate priključak na evropsko trziste i obezbede za sebe deo tog povećeg kolača.

Kako svako pravilo ima izuzetak tako možemo da kažemo da je TEHNI okrenuo točak istorije. Pre desetak godina TEHNI je proglašen za najvećeg proizvođača ukrasnih panela za vrata u Jugoistočnoj Evropi sa proizvodnjom od  oko 80.000 panela godišnje. Danas, petnaest godina kasnije, TEHNI se deklarisao kao jedan od najvećih   proizvođača ekskluzivnih aluminijumskih vrata sa skrivenim krilom, a posebno PIVOT serije vrata, kao jedini proizvođač u region.

Tom uspehu je najviše doprinela činjenica da je TEHNI u svom razvojnom birou osmislio i konstruisao posebnu seriju aluminijumskih profila, striktno namenjenu za proizvodnju vrata sa skrivenim krilom. Specifično je i to što je patentirana posebna tehnologija proizvodnje vrata kod koje se aluminijumski limovi šrafe za krilo od vrata i na taj način se stvara čvrsta veza izmedju lima i profila krila. U ovoj seriji egzistiraju profili vrata debljine od 50 do 118  milimetara, tako da je koeficijent toplotne provodljivosti jako nizak, od 0,88 do 0,82. Sve to je omogućilo TEHNI-ju da se svrsta među najkvalitetnije evropske proizvođsče vrata.

 

Posebna grupa aluminijumskih vrata su varta iz serije PIVOT koja su prepoznatljiva po tome što krilo nije vezano za štok šarkama već posebnim okovom sa gornje i donje strane krila specijalno konstruisanim za ovaj tip varta. Ovaj mehanizam omogućava izradu krila za vrata enormno velikih dimenzija, visine do 3 metra i širine do 2 metra. Na ovaj način se kod ovog tipa vrata dobija veliki ulazni proctor, odnosno prolaz. Maksimalna širina jednog krila vrata  je do 2 metra gde se dobija prostor za ulaz od 1,60 metara. Maksimalna visina krila za vrata je 3 metra.

Aluminijumska konstrukcija za ova vrata je dosta specifična i aluminijumski profili se dosta razlikuju od profila za proizvodnju običnih aluminijumskih vrata. Profili za PIVOT vrata su urađeni od posebne legure aluminijuma velike čvrstine, a sam profil je većih dimenzija. Širina profila za štok i krilo je oko 120 mm. Sve to je konstruisano da bi ti profili mogli da nose veliku težinu ovih vrata. Ovo se posebno odnosi na PIVOT vrata koja su obložena kaljenim staklom ili PIVOT sa staklenim krilom.

Kao što smo već naveli vrata se oblažu kaljenim staklom u boji ili dekorisanim aluminijumskim limovima. Stakla, ukoliko ih ima, su troslojna i prate debljinu krila od 120 mm. Aluminijumski limovi su uglavnom dekorisani  bordurama različitog oblika i dizajna, a često ih prate ukrasni elementi od inoks aplikacija. Posebnu grupu PIVOT vrata predstavlja PIVOT CRYSTALIZE, kod kojih je krilo urađeno od prozirnog stakla.

 

Standardna oprema

Brave za vrata su standardne, sa 3 ili 5 mesta zabravljivanja, a u ponudi su i automatske brave sa svom dodatnom opremom i aplikacijama za zabravljivanje. Od ostale standardne opreme tu su kvake i ručke različitih dimenzija i oblika. Od vanstandardne opreme u ponudi su različiti sistemi otvaranja: na otisak prsta, senzor, šifru, ili putem mobilnog telefona… Moguće je kombinovati više načina otključavanja vrata. 

Kao i sva ostala vrata TEHNI iz serije SUPERIOR LINE i PIVOT vrata se izrađuju u više stotina boja po RAL-u i 20-tak  boja imitacije drveta. Sve po želji kupca. 

PIVOT vrata iz TEHNI-ja poseduju nemačke sertifikate.

KONFIGURATOR

NA SVOJIM SAJTOVIMA TEHNI JE INSTALIRAO POSEBAN PROGRAM NA SRPSKOM JEZIKU KOJI OMOGUĆAVA   SVAKOM POTENCIJALNOM KUPCU DA IZABERE SVOJ MODEL VRATA PO DIMENZIJAMA UZ ŽELJENU BOJU, BRAVU, STAKLO I DRUGIM KARAKTERISTIKAMA. ZA TAKO DEFINISANA VRATA, POMOĆU E-MAILA, KUPAC VRLO BRZO DOBIJE CENU I ROK ISPORUKE.

https://mydoormaker.com/sr/ .

Pročitano 204 puta Poslednji put izmenjeno Poslednji put izmenjeno mart 15 2022
Morate biti prijavljeni da bi mogli da ostavite komentar

Alupress newsletter

Prijavite se na naš newsletter i budite blagovremeno informisani o svim našim aktivnostima.
oktobar 18 2021 0

Boje za aluminijum u nijansi drveta

DRVO KAO INSPIRACIJA Povećanom ulogom koju danas ima aluminijum u oblasti građevinarstva, veoma bitnu ulogu…

Pratite nas na Facebook-u

Alupress newsletter

Prijavite se

Prijavite se na naš newsletter i budite blagovremeno informisani o svim našim aktivnostima.

Uslovi i politika privatnosti

Uslovi korišćenja portala: Uslovi 

Politika privatnosti: Saznaj više

Alu press d.o.o.

Alu press d.o.o.

Adresa: Nede Spasojević 7b

             11070 Novi Beograd

Tel/fax: +381 11 228 65 17
             +381 11 228 65 16

Mob tel: +381 63 279 605

  e-mail: info@aluminijum-pvc.com