шаблоны joomla сайт визитка
Скачать Joomla 3 шаблоны бесплатно

 

G&S Win Door Industries G&S Win Door Industries

G&S Win Door Industries, Bijeljina, BiH Istaknut

Objavljeno u Predstavljamo Napisano  novembar 22 2021 veličina teksta Smanji veličinu teksta Povećaj veličinu teksta
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Umetnost proizvodnje

Od osnivanja pre samo tri godine, sve poznatija kompanija se kretala samo uzlaznom putanjom - zbog toga što je proizvodila i proizvodi kvalitetnu aluminijumsku i PVC stolariju

Kada se govori o rezultatima kompanije G&S Win Door Industries, dovoljno je samo da se analizira neprekidan rast proizvodnje u poslednjih godina, kao i proširenje kruga poslovnih partnera. Osnivač i vlasnik, Goran Petrović, u ovom razgovoru objašnjava filozofiju koja je ovu firmu vodila putem kontinuiranog razvoja.

Neprekidno investiranje u nove kapacitete i tehnologije jedan je od faktora koji je odlučujuće uticao na impresivan razvoj Vaše kompanije. Završavate izgradnju nove hale i kupili ste zemlju pored već postojećih. Koji su budući ciljevi i kako mislite da ih ostvarite?

- Firma G&S Win Door Industries od svog osnivanja beleži stabilani razvoj. Naročito  poslednjih godina, tokom kojih je prosečan rast trideset odsto. Ovi rezultati su postignuti neprekidnim ulaganjima u objekte i mašine, kao i u proširenje mreže kupaca u Bosni, regionu i inostranstvu. Ako želim da otkrijem tajnu uspeha reći ću da se on zasniva na neprekidnom praćenju stanja na tržištu, ispravnom planiranju i poboljšanju kvaliteta. Predviđam da će se u doglednoj budućnosti razvoj nastaviti istim ritmom, a naš glavni cilj je da postanemo jedna od vodećih kompanija u ovoj oblasti, kako u Bosni, tako i u inostranstvu.

Pošto ste moderan poslovan čovek, pridajete veliki značaj unapređenju proizvodne tehnologije.

- Smatram da kompanije moraju da poseduju savremene automatske mašine da bi mogle da opstanu u budućnosti. Mi smo prihvatili i primenili ovu filozofiju poslednjih nekoliko godina, a stalno investiranje podrazumeva uvoz savremenih mašina koje omogućavaju da uvećavamo proizvodnju i poboljšamo kvalitet naših proizvoda. Slobodan sam da procenim da smo za proizvodnju PVC stolarije među desetak najopremljenijih. Kupili smo najsavremenije mašine renomiranih proizvođača, recimo nemačkog Šturca. Danas smo u mogućnosti da dnevno napravimo stotinak jedinica (prozora i vrata), odnosno godišnje proizvodimo više desetina hiljada jedinica, po čemu smo opet među vodećima u regionu.

Da li je prisustvo kompanije G&S Win Door Industries na međunarodnom tržištu potreba ili prirodan tok događaja? Već poslujete u većiniu evropskih država, a planirate i svoj ogranak u Srbiji. Da li verujete da globalizacija poslednjih godina utiče na to da kompanija mora da bude prisutna i u inostranstvu?

- Zbog ubrzanog razvoja naše kompanije mi smo se odlučili da izađemo i na strana tržišta. Bosansko tržište ima određene limite, a da bi naša kompanija mogla dalje da se  razvija odlučili smo se za izlazak na strana tržišta. Još jednu veoma bitnu činjenicu moramo da uzmemo u obzir, a to je firme iz Bosne sve više izvoze gotovu stolariju u Evropu. Zbog toga se trudimo da su naši proizvodi budu kvalitetni, a na taj način i veoma konkurentni u inostranstvu.

Kako ste uspeli da budete konkuretni na stranim tržištima i koju ste strategiju primenili kada ste osvajali strana tržišta?

 - Strategija koju smo primenili prilikom osvajanja stranih tržišta može ogleda se u tome da detaljno analiziramo stanje na svakom pojedinačnom tržištu, a to nam pomaže da se što lakše prilagodimo lokalnim uslovima poslovanja i dobro usmerimo marketinške aktivnosti. Zato se asortiman proizvoda, cene i rokovi  isporuke razlikuju od tržišta do tržišta. Prilagođavanje svakom tržištu je jedan od osnovnih postulata našeg uspeha.

Vidim da zapošljavate i mlade stručnjake sa fakulteta. Kako sarađuju stari, iskusni radnici i nova generacija i kako to utiče na rad i produktivnost Vaše kompanije?

- Moderne tehnologije nameću potrebu zapošljavanja mladih, visokoobrazovanih kadrova koji se lako i brzo prilagođavaju novom načinu proizvodnje i donose nove ideje i znanja. U kombinaciji sa dugogodišnjim iskustvom starijih radnika tako se stvara stabilno okruženje za dalji razvoj kompanije.

 G&S Win Door Industries je u mogućnosti da prozvede aluminijumsku i PVC stolariju različitih formi i izgleda. Po kojim kriterijumima birate i koliko vremena ispitujete kvalitet proizvoda pre nego što ga pustite u prodaju? Da li na izbor utiču inostrani trendovi ili smatrate da domaće tržište ima svoj ukus?

 - Savremena stolarija, bila aluminijumska ili PVC se vrlo često deli na dve kategorije, klasičnu i modernu. Klasična je godinama na tržištu i uvek je tražena. Istovremeno, svake godine lansiramo nove proizvode čime obogaćujemo ponudu. Neki od novih proizvoda ostaju na tržištu, a neki se uklanjaju iz proizvodnje i prodaje. Sam izgled stolarije se od zemlje do zemlje mnogo ne razlikuje. Najveća razlika između tržišnih zahteva u različitim zemljama je zahtev u vezi energetske efikasnosti.

 

Kvalitet - temelj renomea

 

-U stvari, naša najbolja reklama je kvalitet i od očuvanja njegovog visokog nivoa nikada nismo odstupali. Na primer, lokalna tržišta su danas prosto «okupirana« PVC profilima najblaže rečeno sumnjivog kvaliteta. Mi ostajemo verni onom ko je u tome svetski afirmisan - Kemerlingu, s kojim smo uostalom i počeli. Uz njegove profile ugrađujemo prateću opremu po kvalitetu takođe vrlo poznatih evropskih proizvođaća. Isti princip važi i za aluminijum. Aluminijumske profle već godinama kupujemo od grčkog proizvođača Alumil jer imaju kvalitetne profile, dobru plastifkaciju i eloksažu, poslovni su, a i njihovo skladište nam je blizu, objašnjava Goran Petrović.

 

Iz «lične karte«

 

G&S Win Door Industries zapošljava tridesetak radnika, uglavnom vrlo kvalifikovanih i angažovanih u neposrednoj proizvodnji. Preduzeće ima svoj vozni park sa komercijalnim vozilima za transport materijala i gotovih proizvoda. Proizvodno-skladišni, odnosno objekti pod krovom se prostiru na 3.000 m², dok je ceo kompleks mnogo veći sa tendencijom daljeg proširenja.

G&S Win Door Industries

Šabačkih Đaka 12
Bijeljina 76300,
Bosna & Hercegovina

Tel: +387-65-547-503
Fax : +387-55-410-412
E-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Pročitano 64 puta Poslednji put izmenjeno Poslednji put izmenjeno novembar 22 2021
Morate biti prijavljeni da bi mogli da ostavite komentar

Alupress newsletter

Prijavite se na naš newsletter i budite blagovremeno informisani o svim našim aktivnostima.
oktobar 18 2021 0

Boje za aluminijum u nijansi drveta

DRVO KAO INSPIRACIJA Povećanom ulogom koju danas ima aluminijum u oblasti građevinarstva, veoma bitnu ulogu…

Pratite nas na Facebook-u

Alupress newsletter

Prijavite se

Prijavite se na naš newsletter i budite blagovremeno informisani o svim našim aktivnostima.

Uslovi i politika privatnosti

Uslovi korišćenja portala: Uslovi 

Politika privatnosti: Saznaj više

Alu press d.o.o.

Alu press d.o.o.

Adresa: Nede Spasojević 7b

             11070 Novi Beograd

Tel/fax: +381 11 228 65 17
             +381 11 228 65 16

Mob tel: +381 63 279 605

  e-mail: info@aluminijum-pvc.com