шаблоны joomla сайт визитка
Скачать Joomla 3 шаблоны бесплатно

 

vugomal vugomal

Vugomal d.o.o. Istaknut

Objavljeno u Predstavljamo Napisano  jun 27 2018 veličina teksta Smanji veličinu teksta Povećaj veličinu teksta
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Razvoj iz vlastitih sredstava

VUGOMAL iz Podgorice pripada plejadi najpoznatijih crnogorskih kompanija koje se bave proizvodnjom kvalitetne aluminijumske i PVC stolarije, a još od svog osnivanja, 1999. godine, uspešno privređuje na tržištu Crne Gore, ali i okolnim zemljama

- Sa vlasnicima Jovanom Vukčevićem i Božom Okukom, razgovaramo o tome kako je tekao dosadašnji razvoj kompanije, od čega se pošlo i do čega se danas došlo?
-U ovom poslu smo od 1996. godine, a samostalno smo krenuli 1999. godine sa četiri osnovne ELUMATEC-ove mašine za aluminijum, pratećom opremom i pet radnika. Za nas je vrlo važan podatak da je Vugomal bio prva firma u Crnoj Gori koja je uvela aluminijumske profile sa termo prekidom za stanbene objekte.
-Na koji način planirate dalji razvoj i poslovanje Vugomala?
-Zbog toga što su uslovi poslovanja na našem tržištu konstantno nepovoljni za nekakva kreditna ulaganja, mi smo se odlučili za lagani razvoj iz vlastitih sredstava i smatramo da je to najbolji i najsigurniji put na našem tržištu, jer nismo opterećeni nikakvim kreditima, a ono što zaradimo to uložimo u razvoj i tako evo već 19 godina. Stigli smo dotle da nismo podstanari i da imamo optimalan broj zaposlenih kao i da možemo da radimo velike objekte, uz minimalno angažovanje podizvođača , obično za specijalne vrste stakala i protiv požarnih vrata. Od dosadašnjeg načina razvoja ne planiramo da odustajemo ni ubuduće, dok god je stanje na tržištu ovakvo kakvo je već godinama i ne vidi se da će još dugo išta da se popravi.

-Da li svojim kupcima i klijentima nudite kompletnu uslugu?
-Naravno, već sam napomenuo, da nudimo kompletnu uslugu jer je to garancija i investitoru da će dobiti odgovarajući kvalitet, jer je kvalitet naša skoro jedina reklama i moto našeg rada. Upravo zahvaljujući tome smo uvek, u ovih 19 godina, imali dovoljno posla i stalno uposlene kapacitete.
Znači i i ono što mi nemamo ili nam se ne isplati da radimo, angažujemo one koji su isto tako kvalitetni i na taj način kompletiramo našu uslugu.
-Da li u skorijoj budućnosti planirate proširenje poslovanja na neke druge zemlje u regionu, ali i šire?
- Nikad nismo odustajali od te ideje, ali ni u okruženju, pa ni šire trenutno ne cvetaju ruže. Teško je danas poslovati i sa firmama i ljudima koje dobro poznajete, a možete misiti kako je tek upuštati se u neke inostrane avanture. Zato je to još uvek samo ideja od koje naravno nikad nećemo odustati, a kada ćemo je i realizovati ozbiljno, to će verovatno potrajati. Mi smo i do sada radili neke sitnije poslove u okruženju, ali to je bilo uglavnom za priljatelje ili rodbinu, tako da to ne ubrajam u neke ozbiljne nastupe.


Okosnicu poslovne aktivnosti kompanije Vugomal čini proizvodnja aluminijumske i PVC stolarije gde je pored svih standardnih proizvoda, vrata, prozora, roletni, grilja, komarnika, garažnih vrata svih vrsta i aluminijumskih ograda u novije vreme se proizvodnja sve više orijentiše na sve vrste aluminijumskih fasada, strukturalnih, polusrtukturalnih, kontinuiranih i ventilirajućih. 

 

Pročitano 310 puta Poslednji put izmenjeno Poslednji put izmenjeno jul 16 2018
Morate biti prijavljeni da bi mogli da ostavite komentar

Alupress newsletter

Prijavite se na naš newsletter i budite blagovremeno informisani o svim našim aktivnostima.
avgust 19 2017 0

Opšte karakteristike aluminijuma i njegovih legura

U sve se meša Jedinstvena kombinacija osobina postavlja aluminijum i njegove legure među najprilagodljivije materijale…

Pratite nas na Facebook-u

Alupress newsletter

Prijavite se

Prijavite se na naš newsletter i budite blagovremeno informisani o svim našim aktivnostima.

Uslovi i politika privatnosti

Uslovi korišćenja portala: Uslovi 

Politika privatnosti: Saznaj više

Alu press d.o.o.

Alu press d.o.o.

Adresa: Nede Spasojević 7b

             11070 Novi Beograd

Tel/fax: +381 11 228 65 17
             +381 11 228 65 16

Mob tel: +381 63 279 605

  e-mail: info@aluminijum-pvc.com