шаблоны joomla сайт визитка
Скачать Joomla 3 шаблоны бесплатно

 

tehnomarket tehnomarket

Eksterijer termoelektrane stanari u Tehnomarket sistemima Istaknut

Objavljeno u Predstavljamo Napisano  maj 10 2018 veličina teksta Smanji veličinu teksta Povećaj veličinu teksta
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Tehnomarket

Projekat Termoelektrane Stanari predstavlja najveću investiciju u energetskom sektoru Bosne i Hercegovine u poslednjih 25 godina. Zahvaljujući saradnji sa nosiocem projekta, firmom Gradjpromet iz Doboja, i firmom Šumaplast kao izvodjačem radova kompletna fasada na Termoelektrani Stanari izvedena je u kombinaciji sistemaventilirajucih fasada VENT i ostakljene Aluminik CS55 fasade dizajniranim i proizvedenim u firmi Tehnomarket.Pored toga na objektu su ugradjeni i Tehnomarket prozori serije LINEAL , koja se odlikuje uštedom energije u prostoru i do 40%.

Kombinacija Tehnomarket VENT sistema podkonstrukcija za ventilisane fasade i ostakljenih fasada iz serije Aluminik CS55 ugradjenih na Termoelektrani Stanari predstavlja idealno rešenje sjedinjavanja proizvodnog, industrijskog pogona i modernog poslovnog prostora u eksterijeru objekta. Takodje, LINEAL serija prozora adekvatno prati energetsku efikasnost projekta, koja je u današnjoj arhitekturi i gradjevinarstvu postala imeprativ

 

VENTILISANA  FASADA VENT
Tokom oblaganja masivne fasade kompozitnim panelima ugradjen je Tehnomarket VENT Gasket sistem podkonstrukcije za ventilisane fasade, čija je glavna odlika fiksiranje kasetiranih polja na noseću aluminijumsku podkonstukciju. Pored toga, ovaj sistem odlikuje i veliki stepen prefabrikacije što rezultira veoma brzom montažom na samom objektu. Upravo je to razlog primene VENT sistema na objektima velikih površina poput Termoelektrane Stanari.
Sistemi ventilisanih fasada iz grupacija VENT i TMTP iz ponude Tehnomarketa obuhvataju panelnu i kasetnu grupu fasadnih panela, sa skrivenim i vidnim fiksiranjem obloga za oblaganje i presvlačenje fasade.Kako bi svojim klijentima obezbedio optimalnu ponudu razvojni tim ove kompanije obezbedio je rešenje za ,,kačenje“ najvećeg broja fasadnih obloga koje se koriste u modernoj arhitekturi. Panelni sistemiRivet, Tack, Hide, Stone, Continual i Rock pogodni su za kačenje aluminijumskih kompozitnih panela Larcore, HPL laminiranih ploča, stakla, granitne keramike, kamena, fiber-cementnih ploča, limova, aqua-panela i polikarbonatnih ploče.Kasetni sistemi: Box, Slider, Bolt, Gasket, Fitpogodni za kompozitnepanele Larson i punelimove. 

 Pored LINEAL PLUS 62, u paleti proizvoda nalaze se energetski efikasniji LINEAL THERM 77 i  LINEAL W-THERM 104 , sistemi prozora i vrata pogodan za pasivne kuće, koji predstavljaju sam vrh ponude kompanije Tehnomarket.

ALUMINIK CS55 OSTAKLJENA FASADA 

Na prednjem delu objekta Stanari, koji predstavlja upravni deo termoelektrane, ventilisana fasada se nastavlja u ostakljenu fasadu Aluminik CS55, takodje proizvedenuu Tehnomarketu. Arhitekta Saša Borojević prilagodio je ovaj sistem fasade potrebama objekta Stanari. Velike staklene površine omogućuju prodor svetla u radni prostor, što omogućuje prijatne uslove za rad.Prema spoljnom izgledu, Aluminik CS55 fasade možemo podeliti u tri osnovne grupe: kontinualne, strukturalne i kombinovane.
Jasno naglašeni horizontalni i vertikalni profili sa spoljne strane fasade su glavna odlika kontinualne fasadeAluminik CS55 ugradjene na Termoelektrani Stanari. Kontinualna fasada nudi opciju korišćenja dvoslojne i troslojne staklene ispune sa kojima se postižu izuzetno dobre termičke performanse koje idu do izuzetnih Ucw=0,64W/m2K za Tehnomarket Aluminik CS55 sistem, atestiran na IFT institutu u Rozenhajmu.
U cilju zaštite od sunca i naglašavanja unapred odabranih linija i pravaca na fasadi, Aluminik CS55 ostakljena fasada na objektu Stanari prekrivena je aluminijumskim brisolejima, takodje iz ponude kompanije Tehnomarket. Pored osnovnih jednodelnih brisoleja , mogućaje i izrada najspecifičnijih modularnih i perforiranih brisoleja prema zahtevima klijenata.

LINEAL PLUS 62

Za prozore natermoelektrani Stanarikorisćen je energetski efikasni sistem prozora i vrata nove generacije LINEAL PLUS62iz Lineal serije dizajnirane u Tehnomarketu.Ovaj sistem predstavlja jedan od modela u aluminijumskoj seriji, dizajniran za proizvodnju savremenih, energetski efikasnih prozora i balkonskih vrata. LINEAL PLUS 62 nudi opciju korišćenja dvoslojnih i troslojnih paketa stakla širine do 40mm, koja pored termo izolacije nude i izuzetnu zaštitu od buke (34dB) i nizak koeficijent termo provodljivosti (Uw) od svega 1,25W/m²K , potvrđen atestiranjem na prestižnom institutu IFT Rosenheim u Nemačkoj.

Kombinacija Tehnomarket VENT sistema podkonstrukcija za ventilisane fasade i ostakljenih fasada iz serije Aluminik CS55 ugradjenih na Termoelektrani Stanari predstavlja idealno rešenje sjedinjavanja proizvodnog, industrijskog pogona i modernog poslovnog prostora u eksterijeru objekta. Takodje, LINEAL serija prozora adekvatno prati energetsku efikasnost projekta, koja je u današnjoj arhitekturi i gradjevinarstvu postala imeprativ.

 
TEHNOMARKET
Skadarska 73
26101 Pančevo
013/307-700

 

www.tehnomarket.com

 

Pročitano 1997 puta Poslednji put izmenjeno Poslednji put izmenjeno maj 10 2018
Morate biti prijavljeni da bi mogli da ostavite komentar

Alupress newsletter

Prijavite se na naš newsletter i budite blagovremeno informisani o svim našim aktivnostima.
oktobar 18 2021 0

Boje za aluminijum u nijansi drveta

DRVO KAO INSPIRACIJA Povećanom ulogom koju danas ima aluminijum u oblasti građevinarstva, veoma bitnu ulogu…

Pratite nas na Facebook-u

Alupress newsletter

Prijavite se

Prijavite se na naš newsletter i budite blagovremeno informisani o svim našim aktivnostima.

Uslovi i politika privatnosti

Uslovi korišćenja portala: Uslovi 

Politika privatnosti: Saznaj više

Alu press d.o.o.

Alu press d.o.o.

Adresa: Nede Spasojević 7b

             11070 Novi Beograd

Tel/fax: +381 11 228 65 17
             +381 11 228 65 16

Mob tel: +381 63 279 605

  e-mail: info@aluminijum-pvc.com