шаблоны joomla сайт визитка
Скачать Joomla 3 шаблоны бесплатно

 

Opis sistema

Opis sistema

Objavljeno u Predstavljamo Napisano  januar 09 2018 veličina teksta Smanji veličinu teksta Povećaj veličinu teksta
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Sistem FEAL Termo 85 PA

Pasivne kuće – gradnja budućnosti

U Evropi do sada postoji već 150 hiljada pasivnih stambenih i poslovnih zgrada, bolnica, dečjih vrtića, sportskih dvorana i slično, dok je u Bosni i Hercegovini, Srbiji, Crnoj Gori, Makedoniji i uopšte u regionu, ova priča još u početnoj fazi.  Zbog navedenih razloga FEAL je odlučio da jedan deo svojih kapaciteta ubuduće usmeri prema razvoju novih sistema koji će zadovoljiti stroge standarde za pasivne kuće, a prvi takav sistem nazvan je Termo 85 PA

Prema informacijama sadržanim u direktivi Evropskog parlamenta 2010/31, zgrade su odgovorne za 40 odsto ukupne potrošnje energije u Evropskoj uniji. Zbog toga su smanjenje potrošnje energije i korišćenje energije iz obnovljivih izvora u zgradarstvu važne mere koje su potrebne da bi se smanjila energetska zavisnost Unije i emisije stakleničkih gasova. Smanjenje potrošnje energije i povećanje korišćenja energije iz obnovljivih izvora takođe ima važnu ulogu u sigurnosti snabdevanja energijom, tehnološkom razvoju i otvaranju radnih mesta uz mogućnost regionalnog razvoja, posebno u ruralnim područjima.

Izgradnjom pasivnih kuća, moguće je postići značajne uštede energije i CO2 kad se uporedi sa dosadašnjim načinom gradnje. Pasivne kuće su stambeni objekti čiji je krajnji cilj da se primenom najstrožih načela energetske efikasnosti smanji potrošnja energije, a da se sa druge strane dobije prostor prijatan za svakodnevni život. Ušteda energije kod pasivnih kuća iznosi i do 80 odsto u odnosu na kuće izgrađene prema uobičajenim standardima gradnje. U Evropi do sada postoji već 150 hiljada pasivnih stambenih i poslovnih zgrada, bolnica, dečjih vrtića, sportskih dvorana i slično, dok je u Bosni i Hercegovini, Srbiji, Crnoj Gori, Makedoniji i uopšte u regionu, ova priča još u početnoj fazi.  Zbog navedenih razloga FEAL je odlučio da jedan deo svojih kapaciteta ubuduće usmeri prema razvoju novih sistema koji će zadovoljiti stroge standarde za pasivne kuće, a prvi takav sistem nazvan je Termo 85 PA

Sistem Termo 85 PA je namenjen za izradu prozora i balkonskih vrata visoko izolovanih objekata, koji  ispunjava i najstrože kriterijume u pogledu energetske efikasnosti, odnosno zadovoljava standarde pasivne kuće Uw ≤ 0.80 W/m2/K.

Sa koeficijentom prolaza toplote kroz okvir Uf = 0.75 W/m2/K, u kombinaciji sa troslojnim staklom Ug = 0.70 W/m2/K  i odgovarajućim distancerom stakla, ukupan koeficijent prolaza toplote kroz prozor (dimenzija pr.EN 10077-2 1230x1480 mm) iznosi Uw = 0.78 W/m2/K,  što sam sistem svrstava u proizvode koji su kompatibilni za ugradnju u pasivne kuće, a rezultat svega je potvrda od strane Passive Houses Institute  (PHI) iz Darmštadta u Nemačkoj.

Kako bi se dobili ovakvi rezultati, odnosno radi poboljšanja toplotnih karakteristika (smanjenja toplotne provodljivosti), kod ovog sistema, osim konstrukcije samih profila, koristili su se i najsavremeniji materijali  sa vrlo niskim koeficijentom prolaza toplote λ (W/mK):

-              poliamidne trake nove generacije,

-              termoizolacijska ispuna po opsegu stakla,

-              termoizolacijska ispuna u komorama profila,

-              koekstrudirani dihtunzi 

Tehničke karakteristike sistema:

Dubina okvira: 85 mm

Dubina krila: 93 mm

Dubina ispune: 46 mm 

Poliamidne trake: 54 mm

Ug = 0.52 W/m2/K

Uf = 0.75 W/m2/K

Uw = 0.67 W/m2/K 

Pročitano 773 puta Poslednji put izmenjeno Poslednji put izmenjeno januar 09 2018
Morate biti prijavljeni da bi mogli da ostavite komentar

Alupress newsletter

Prijavite se na naš newsletter i budite blagovremeno informisani o svim našim aktivnostima.
avgust 19 2017 0

Opšte karakteristike aluminijuma i njegovih legura

U sve se meša Jedinstvena kombinacija osobina postavlja aluminijum i njegove legure među najprilagodljivije materijale…

Pratite nas na Facebook-u

Alupress newsletter

Prijavite se

Prijavite se na naš newsletter i budite blagovremeno informisani o svim našim aktivnostima.

Uslovi i politika privatnosti

Uslovi korišćenja portala: Uslovi 

Politika privatnosti: Saznaj više

Alu press d.o.o.

Alu press d.o.o.

Adresa: Nede Spasojević 7b

             11070 Novi Beograd

Tel/fax: +381 11 228 65 17
             +381 11 228 65 16

Mob tel: +381 63 279 605

  e-mail: info@aluminijum-pvc.com