шаблоны joomla сайт визитка
Скачать Joomla 3 шаблоны бесплатно

 

krovni prozori krovni prozori

Savremeni krovni prozori Istaknut

Objavljeno u Predstavljamo Napisano  avgust 19 2017 veličina teksta Smanji veličinu teksta Povećaj veličinu teksta
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Prozori sa naprednim funkcijama

Nova generacija krovnih prozora može imati fabrički ugrađene sve električne komponente, pa tako samo jednim daljinskim upravljačem moguće je upravljati krovnim prozorima ili spoljnim roletnama iz bilo kojeg dela stana, kuće, kancelarije, a status na ekranu daljinskog upravljača daje informacije o tome koji je prozor otvoren ili zatvoren, odnosno koja je roletna spuštene ili samo delomično podignu

Nova, unapređena verzija potpuno električno opremljenog  krovnog prozora nudi gotovo neograničene mogućnosti. Samo jednim daljinskim upravljačem moguće je upravljati krovnim prozorima ili spoljnim roletnama iz bilo kojeg dela stana, kuće, kancelarij, a status na ekranu daljinskog upravljača daje informacije o tome koji je prozor otvoren ili zatvoren, odnosno koja je roletna spuštene ili samo delomično podignuta.

Programiranjem se može kreirati grupa prozora ili roletni koje želimo tretirati na isti način, na primer svim prozorima u kuhinji upavlja se istovremeno, sve unutrašnje žaluzine spuštaju se ili podižu u istom trenutku. Takođe je moguće programirati i određeno vreme neke aktivnosti, na primer neka me u 5.30 probudi podizanje spoljne rolete i otvaranje prozora za 40 odsto!

Ukoliko su prozori otvoreni, zahvaljujući senzoru za kišu u slučaju nenadanog pljuska automatski će se zatvoriti, ali će spoljnji preklop i dalje ostati otvoren. Mogu se kreirati i programi koji će pritiskom jedne dirke aktivirati više različitih funkcija, npr. prilikom izlaska iz kuće može se aktivirati program koji će zatvoriti sve prozore, ostaviti otvoren ventilacioni preklop u kupatilu, i spustiti sve spoljnje roletne. Na ekranu daljinskog upravljača prikazaće se potvrda da su sve funkcije izvršene, ili je iz nekog razloga neka funkcija onemogućena (npr. neka fizička prepreka sprečava zatvaranje roletne).

„Home control“ zaštita

Funkcionalnost krovnog prozora bazirana je na sigurnoj „home control“ radio frekvencijskoj tehnologiji koja omogućava bežično povezivanje krovnih prozora i spoljnjih roletna te njihovu nesmetanu komunikaciju uprkos fizičkim preprekama. Time se prvenstveno postiže ušteda energije, npr. programiranjem automatskog gašenja grejanja kada se krovni prozori otvaraju, unapred programiranim spuštanjem roletni  tokom letnjih dana kako bi se smanjila potrošnja energije za rashlađivanje ili automatskim gašenjem veštačke rasvete tokom dana i sl.

 

Multifunkcionalni krovni prozor

Nova generacija krovnih prozora može imati fabrički ugrađene sve električne komponente, zato je sve što treba učiniti po ugradnji krovnog prozora, spojiti ga na napon od 220V. Sam krovni prozor svojom kvalitetom dostojno prati napredne inteligentne funkcije. Može biti izrađen od drveta ili zaštićen belim poliuretanom, dok je u oba slučaja spolja prekriven aluminijumskim profilima koji ga štite od spoljnjih uticaja. Unutrašnje staklo je sigurnosno – laminirano i povezano nevidljivom folijom koja u slučaju razbijanja drži komadiće stakla, sprečavajući njihovo rasipanje. Spoljnje staklo je kaljeno sa easy-clean premazom, koji u kombinaciji sa UV vazduhom razlaže prljavštinu te je kiša lakše ispire.  Prozorom je moguće upravljati i ručno – povlačenjem ručke u gornjoj zoni prozora krilo se automatski odvaja od lanca. Na taj način krilo se može rotirati, čime spoljnje staklo postaje dostupno za čišćenje.
Ventilacioni preklop integrisan u gornju ručku omogućuje izmenu 12-31 m3/h vazduha, zavisno od širine prozora, dok vazdušni filter zaustavlja prašinu i insekte. Zbog posebne konstrukcije ventilacioni preklop može biti otvoren bez obzira na vremenske uslove, tj. bez bojazni od prokišnjavanja.

Na krovni prozor mogu se dodatno ugraditi  roletne sa električnim upravljanjem po izboru, zavisno od toga je li potrebna zaštita od sunčeve svetlosti ili toplote, ili samo želite dekorisati svoje potkrovlje.

Naknadno unapređenje

Već ugrađen krovni prozor  sa ručnim upravljanjem može se naknadno unaprediti  pomoću seta za elektrifikaciju. Set uključuje elektromotor, daljinski upravljač, kontrolnu jedinicu i senzor za kišu, pa njegovom ugradnjom postojeći prozor bitno poboljšava svoje karakteristike.

Pročitano 519 puta Poslednji put izmenjeno Poslednji put izmenjeno avgust 19 2017
Morate biti prijavljeni da bi mogli da ostavite komentar

Alupress newsletter

Prijavite se na naš newsletter i budite blagovremeno informisani o svim našim aktivnostima.
avgust 19 2017 0

Opšte karakteristike aluminijuma i njegovih legura

U sve se meša Jedinstvena kombinacija osobina postavlja aluminijum i njegove legure među najprilagodljivije materijale…

Pratite nas na Facebook-u

Alupress newsletter

Prijavite se

Prijavite se na naš newsletter i budite blagovremeno informisani o svim našim aktivnostima.

Uslovi i politika privatnosti

Uslovi korišćenja portala: Uslovi 

Politika privatnosti: Saznaj više

Alu press d.o.o.

Alu press d.o.o.

Adresa: Nede Spasojević 7b

             11070 Novi Beograd

Tel/fax: +381 11 228 65 17
             +381 11 228 65 16

Mob tel: +381 63 279 605