шаблоны joomla сайт визитка
Скачать Joomla 3 шаблоны бесплатно

 

Alumil Alumil

“ZELENI” ALUMINIJUM ZA SVE ALUMIL ARHITEKTONSKE SISTEME

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

ALUMIL KOMPANIJA KORISTI RECIKLIRANI, “ZELENI” ALUMINIJUM ZA SVE SVOJE ARHITEKTONSKE SISTEME

Alumil globalna, multinacionalna kompanija investira preko 20 godina u recikliranje aluminijuma koji koristi u proizvodnji svojih sistema, verujući u principe održivog razvoja.

 

ALUMIL posluje po modelu ciruklarne ekonomije i održivosti. Glavni razlog za ovaj razvoj je činjenica da je održivi pristup poslovanju trajno postavljen u srž aktivnosti kompanije koja definiše korporativnu kulturu, strategiju, a samim tim i proizvode koje razvija.

 

Zašto je “zeleni” aluminijum važan?

Kao lider u aluminijumskoj industriji, Alumil razume svoj deo odgovornosti prema životnoj sredini i obezbeđivanju održive budućnosti planete Zemlje. Stoga značajno ulaže u “zeleni” aluminijum sa ciljem da smanji energetski otisak.

To je poseban metal koji može se ponovo koristiti, zadržavajući 100% svoja mehanička svojstva. Pored toga, za proizvodnju “zelenog aluminijuma” potebno je 95% manje energije nego za proizvodnju primarnog aluminijuma, što ga čini veoma prihvatljivim proizvodom za životnu sredinu.

Kompanija više od dve decenije ulaže u reciklažu aluminijuma, a zahvaljujući livnici koja je 2014. godine instalirana sa fotonaponskom panelnom jedinicom, smanjena je emisija ugljen dioksida za 840 tona. Istovremeno u poslednje dve godine uloženo je 4,6 miliona eura za stvaranje jedinice za soritiranje i preradu otpada u inudustrijskoj zoni u Kilkisu. Ova investicija je ključna jer poboljšava njenu sposobnost proizvodnje proizvoda od recikliranog aluminijuma.

“Zeleni” proizvodi

Održivost je ugrađena  DNK kompanije i jasno je demonstrirana sertifikatima i odlukama koje obezbeđuje. Nije slučajno što se 2 godine zaredom Alumil nalazi na listi vodećih kompanija u oblasti održivosti u Grčkoj Fondacije QualltyNet, dok je 2021. godine bila među 35 kotiranih kompanija koje ispunjavaju kriterijume evaluacije ESG-a, akcija indeks koji prati učinak preduzeća po pitanjima životne sredine i društvene odgovornosti.

Još jedan „saveznik“ kompanije u ovoj oblasti su takozvani EPD, deklaracije o ekološkim proizvoda, koje je obezbedila od 2017. godine za mnoštvo arhitektonskih sistema. Specifične izjave deluju kao „identiteti“ proizvoda u smislu njihovog uticaja na životnu sredinu.

Konačno, posebno mesto u ALUMIL „zelenoj“ prednosti je nedavno priznanje sa međunarodnom Cradle to Cradle Certified® Silver sertifikatom. U suštini, ALUMIL je postao prva grčka kompanija za arhitektonske aluminijumske sisteme koja je dobila ovaj sertifikat, globalni standard za bezbedne i održive proizvode kreirane uz poštovanje životne sredine.

 

Održivo „sutra” za sve

Zemlja, zajednički dom svih nas, šalje SOS i njena zaštita je prioritet za ALUMIL. Proizvodna izvrsnost za koju se kompanija zalaže je kombinovana sa poštovanjem prirode, kroz proizvode proizvedene sa najmanjim mogućim energetskim otiskom zahvaljujući recikliranom, „zelenom“ aluminijumu.

Vizija kompanije je svakodnevna težnja za pravilnim upravljanjem prirodnim resursima i univerzalno usvajanje ekološki prihvatljivih praksi kako bi se obezbedila bolja budućnost čovečanstva. Jer,  ALUMIL će nastaviti da poboljšava kvalitet života ljudi i obezbeđivanjem održivijeg okruženja koje će omogućiti narednim generacijama da žive na čistoj planeti.

Pratite put održivosti https://www.youtube.com/watch?v=OuV1tGGYdtE

Pročitano 554 puta Poslednji put izmenjeno Poslednji put izmenjeno maj 08 2023
Morate biti prijavljeni da bi mogli da ostavite komentar

Alupress newsletter

Prijavite se na naš newsletter i budite blagovremeno informisani o svim našim aktivnostima.
oktobar 18 2021 0

Boje za aluminijum u nijansi drveta

DRVO KAO INSPIRACIJA Povećanom ulogom koju danas ima aluminijum u oblasti građevinarstva, veoma bitnu ulogu…

Pratite nas na Facebook-u

Alupress newsletter

Prijavite se

Prijavite se na naš newsletter i budite blagovremeno informisani o svim našim aktivnostima.

Uslovi i politika privatnosti

Uslovi korišćenja portala: Uslovi 

Politika privatnosti: Saznaj više

Alu press d.o.o.

Alu press d.o.o.

Adresa: Nede Spasojević 7b

             11070 Novi Beograd

Tel/fax: +381 11 228 65 17
             +381 11 228 65 16

Mob tel: +381 63 279 605

  e-mail: info@aluminijum-pvc.com