шаблоны joomla сайт визитка
Скачать Joomla 3 шаблоны бесплатно

 

Komarnik Komarnik Este team d.o.o.

Koji su to dodatni elementi prozora Istaknut

Objavljeno u Istražujemo Napisano  avgust 12 2020 veličina teksta Smanji veličinu teksta Povećaj veličinu teksta
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)


Izabrati pametno

Rešenje dosadnih problema sa komarcima su zaštitne mreže protiv insekata integrirane u roletne kutije ili na drugi način povezane sa stolarijom. Komarnici predstavljaju efikasno rešenje sa laganim rukovanjem

U aktuelnom klimatskom trenutku sve češće je poželjno prozorima od aluminijumskih ili PVC profila dodati sve ono što može zatrebati u nekom trenutku, tzv. dodatne elemente tipa komarnika, senila, brisoleja, žaluzina, grilja …

Brisoleje i ostala senila
U senila spadaju spoljne i unutrašnje žaluzine, lamelne zavese, roletne sa PVC ili aluminijumskim lamelama, grilje (škure,rebrenice) i to u PVC ili aluminijumskoj izradi sa sopstvenim ramom ili sa montažom direktno na prozor.

Dakle, za zatamnjenje svog prostora možemo izabrati senila prema svom ukusu uz neke preporuke stručnjaka. Ukoliko želimo roletne ,a imamo male otvore, preporuka su roletne sa aluminijumskim lamelicama jer su one teže pa će se njima lakše rukovati, jer kod PVC lamelica postoji mogućnost da će kod malih otvora biti problema sa spuštanjem zbog njihove male mase.

Ako želimo uz roletne dodatnu zvučnu i toplotnu izolaciju izabraćemo aluminijmske lamelice jer su one punjene penom. Zbog toga imaju bolja izolaciona svojstva nego PVC lamelice.

Obično na moru volimo velike staklene površine, dakle sunčan i prozračan prostor, a već tradicionalno za zaštitu koristimo grilje (škure,rebrenice)… Apsolutne prednosti su na strani aluminijumskih grilja, naravno kvalitetnih, zbog soli u vazduhu.
Naime, zbog velikih staklenih površina i većih temperatura nego na kontinentu PVC grilje se tokom vremena pod tim uticajima obično počnu savijati ako u jednom elementu pokrivaju veliku površinu.

Mreže protiv insekata (komarnici)
Letnje zračenje, svežina, život sa prirodom i želja da se u sigurnosti svog doma opijamo letnjim vazduhom može postati jako neprijatno iskustvo ako nam dosađuju komarci.

Rešenje dosadnih problema sa komarcima su zaštitne mreže protiv insekata integrirane u roletne kutije ili na drugi način povezane sa stolarijom. Komarnici predstavljaju efikasno rešenje sa laganim rukovanjem.

Postoje fiksne mreže, vertikalne (kao roletne) i horizontalne rolo mreže protiv insekata, jednako kao i mreže sa klip sistemom (mreže koje imaju svoj elegantni okvir i otvaraju se kontra od vrata ili prozora) ili atraktivni plise sistemi.


Saveti stručnjaka
Prozori na kući ne moraju uvek biti pravougaoni, mogu imati različite kosine ili polukružni oblik, različite lukove, a sve to se može napraviti od PVC ili aluminijumske stolarije.

Možda je dobro izbeći neke stvari, odnosno prilikom izbora vrste stolarije posavetovati se sa stručnjacima. Mora se naglasiti da PVC lukovi u sebi nemaju ojačanja (nemoguće je kvalitetno savijati profil i ojačanje u isto vreme, pa se savijaju samo profili u koje posle savijanja ne stavlja ojačanje) pa ih je u nekim slučajevima bolje izvesti kao fiksne elemente nego u krilima i parapetima.

Dekor
Danas se PVC profili isporučuju u različitim bojama a da to ne utiče na njihov kvalitet ili postojanost željene boje. Moguće su i različite imitacije drveta.
Ali za izložene i sunčane strane uvek je bolje izabrati belu boju ili neku svetlu jer se može desiti da na tamnom profilu temperatura poraste toliko da naš profil dođe to temperature plastične deformacije i time ostane trajno deformisan.

Pročitano 102 puta Poslednji put izmenjeno Poslednji put izmenjeno avgust 12 2020
Morate biti prijavljeni da bi mogli da ostavite komentar

Alupress newsletter

Prijavite se na naš newsletter i budite blagovremeno informisani o svim našim aktivnostima.
jul 06 2020 0

Larcore A2 – novi, lakši fasadni saćasti panel kategorije A2 u ponudi kompanije Tehnomarket

Proizvod nove generacije, aluminijumski saćasti panel LARCORE A2 polako, ali sigurno preuzima vođstvo na evropskom…

Pratite nas na Facebook-u

Alupress newsletter

Prijavite se

Prijavite se na naš newsletter i budite blagovremeno informisani o svim našim aktivnostima.

Uslovi i politika privatnosti

Uslovi korišćenja portala: Uslovi 

Politika privatnosti: Saznaj više

Alu press d.o.o.

Alu press d.o.o.

Adresa: Nede Spasojević 7b

             11070 Novi Beograd

Tel/fax: +381 11 228 65 17
             +381 11 228 65 16

Mob tel: +381 63 279 605

  e-mail: info@aluminijum-pvc.com