шаблоны joomla сайт визитка
Скачать Joomla 3 шаблоны бесплатно

 

Ukras svakog objekta

Ukras svakog objekta

Objavljeno u Istražujemo Napisano  avgust 28 2018 veličina teksta Smanji veličinu teksta Povećaj veličinu teksta
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Kada ALU i PVC stolarija može da isplati sebe?

Kada ugrađujete ALU ili PVC stolariju, imajte u vidu da je to investicija za budućnost. Kupite i montirate jednom, i potom zaboravite kada je to bilo, dok nadalje, svakog meseca vam ostaje novac u džepu, jer pre svega – štedite energiju zimi za zagrevanje, a leti za hlađenje

Prozori, izrađeni od drveta, zahtevaju „punu pažnju“, a ukoliko je ne dobiju, za vrlo kratko vreme će postati stari i neugledni, i naruživaće dom ili poslovni prostor. Drvo morate da lakirate, premazujete zaštitnim namazima, farbate… Sve to je mukotrpan posao koji mora da se ponavlja u relativno kratkim vremenskim razmacima, a pored toga održavanje drveta iziskuje novac, vreme i trud.
ALU i PVC prozori su posebno interesantni jer ne zahtevaju skoro nikakvo održavanje jer će PVC i ALU stolarija biti “zahvalna” ako je jednostavno prebrišete vlažnom krpom i to bi bilo to – uvek sija i blista kao nova, kao i prvog dana kada su je majstori ugradili! ALU i PVC stolarija je daleko bolji izolator nego što su to klasični, staromodni drveni prozori i vrata.
Isto to važi i za ALU i PVC vrata, obična ili sa ukrasnim panelima, koji se mogu naći u različitim varijantama. Ova vrsta vrata “obogaćuju” stambeni ili radni prostor, drugačija su od svih drugih, što je vrlo važno kod ostavljanja prvog utiska na posetioce i goste koji dolaze. Pored toga, ALU i PVC vrata pružaju daleko viši stepen zaštite u odnosu na klasična, staromodna vrata, jer se zaključavaju u više tačaka, ali moramo da naglasimo ona nisu sigurnosna vrata.
Aluminijumska stolarija je nešto skuplja i kvalitetnija varijanta od PVC. Aluminijum je materijal koji je male težine, ali pri tome, izuzetno izdržljiv. Fleksibilnost u dizajnu i izradi profila, doprineće da možete poželeti najzahtevnije oblike prozora na vašem domu i to može biti odrađeno. 

Međutim, aluminijum je slab izolator, odnosno – lako provodi toplotu. Ovaj problem je rešen tako što se ugrađuje takozvani termoprekid koji eliminiše ovaj nedostatak.Zahvaljujući EPDM izolatoru kuća leti neće biti pregrejana, a tokom zime neće propuštati hladnoću u unutrašnjost objekta.
Ako su stan ili kancelarija prostori koji imaju dobru izolaciju, što se tiče prozora i vrata, tada je jasno da zimi neće odlaziti toplota, odnosno skup topao vazduh, ili leti, skup hladan vazduh. Svi znamo da su računi za struju ogromni kada se prostor dodatno zagreva, međutim, sa ALU i PVC stolarijom, prostor u kome boravite ili radite biće topliji za par stepeni, što je tačno ta razlika koju biste ostvarivali tako što uključujete grejalice, uljne radijatore, klima uređaje i slično.
Kada se sve ovo što smo naveli pomnoži sa više decenija koliko traje ALU i PVC stolarija. Lako se izračuna da se samo kroz račune za struju, koji su sada umanjeni, otplati nova ALU ili PVC stolarija. Održavanje dođe gratis.

Aluminijumska vrata
Iako su ulazna vrata, ukoliko imate kuću, izložena stalnim promenama vremena i temperature, tj. snegu, kiši, jakom suncu, vetru i slično, ona vremenom neće gubiti na svojoj lepoti i drugim bitnim karakteristikama, niti će im biti potrebno održavanje, kao što zahtevaju drvena vrata – skidanje i struganje stare farbe, pa nanosi zaštitnih premaza, farbanje, lakiranje… Sada jednostavno uzmete vlažnu krpu, prebrišete ALU vrata i ona se cakle kao i prvog dana kada su postavljena na ulaz vašeg doma ili poslovnog prostora. Kada aluminijumska vrata ugradite kao ulazna, tada dobijate sasvim novi izgled svoje kuće. Osim akcenta koji je stavljen na estetiku, druga veoma važna stvar je kvalitet izrade. Ovaj kvalitet se najviše ogleda kroz izdržljivost.

EPDM
Inače, aluminijum je slab izolator, odnosno – lako provodi toplotu. Ovaj problem je rešen ugradnjom EPDM termoprekida koji eliminiše ovaj nedostatak aluminijuma. Zahavaljujući tome kuća leti neće biti pregrejana, a tokom zime neće propuštati hladnoću u unutrašnjost.

Pročitano 1273 puta Poslednji put izmenjeno Poslednji put izmenjeno avgust 28 2018
Morate biti prijavljeni da bi mogli da ostavite komentar

Alupress newsletter

Prijavite se na naš newsletter i budite blagovremeno informisani o svim našim aktivnostima.
jul 06 2020 0

Larcore A2 – novi, lakši fasadni saćasti panel kategorije A2 u ponudi kompanije Tehnomarket

Proizvod nove generacije, aluminijumski saćasti panel LARCORE A2 polako, ali sigurno preuzima vođstvo na evropskom…

Pratite nas na Facebook-u

Alupress newsletter

Prijavite se

Prijavite se na naš newsletter i budite blagovremeno informisani o svim našim aktivnostima.

Uslovi i politika privatnosti

Uslovi korišćenja portala: Uslovi 

Politika privatnosti: Saznaj više

Alu press d.o.o.

Alu press d.o.o.

Adresa: Nede Spasojević 7b

             11070 Novi Beograd

Tel/fax: +381 11 228 65 17
             +381 11 228 65 16

Mob tel: +381 63 279 605

  e-mail: info@aluminijum-pvc.com