шаблоны joomla сайт визитка
Скачать Joomla 3 шаблоны бесплатно

 

Sačuvajte toplotu zimi i smanjite troškove hlađenja leti

Sačuvajte toplotu zimi i smanjite troškove hlađenja leti

Objavljeno u Aktuelno Napisano  avgust 28 2018 veličina teksta Smanji veličinu teksta Povećaj veličinu teksta
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Kako da uštedite energiju i sprečite energetsko siromaštvo?

Energetsko siromaštvo može da se definiše kao situacije u kojima domaćinstva nisu u mogućnosti da održavaju adekvatnu toplotu zimi ili da dovoljno rashlađuju svoje domove leti, zbog toga što često ne mogu da plaćaju visoke račune za ove troškove

Procenjeno je da je 54 miliona Evropljana energetski siromašno, a u Istočnoj Evropi 37 odsto stanovnika održava u svojim domovima nižu temperaturu zimi kako bi uštedeli novac
Energetsko siromaštvo u ovim situacijama može da se definiše kao situacije u kojima domaćinstva nisu u mogućnosti da održavaju adekvatnu toplotu zimi ili da dovoljno rashlađuju svoje domove leti, zbog toga što često ne mogu da plaćaju visoke račune za ove troškove.
Prema analizama Evropske komisije, osnovni razlozi za ovu pojavu su drastičan skok cena električne energije, niski prihodi po domaćinstvu i energetski neefikasne stambene jedinice, koje dovode ljude do poražavajuće dileme - da li jesti ili se grejati?
Energetsko siromaštvo u velikoj meri kompromituje ljudsko zdravlje i opšte blagostanje. Kako stanovnici Evrope više od 90 odsto vremena provode unutra, ovo u velikoj meri utiče na njihov celokupan život.
Jedan od glavnih pravaca smanjenja uticaja energetskog siromaštva jeste renoviranje domova u cilju povećanja energetske efikasnosti. Kvalitetno renoviranje podiže energetsku efikasnost, što smanjuje izdatke za energiju, a sa druge strane poboljšava unutrašnju klimu prostorija, a sve to povoljno utiče na bolje zdravlje i blagostanje onih koji u takvim prostorima žive.

Treće staklo
Zbog svega gore navedenog, sve ozbiljnije kompanije za proizvodnju građevinske stolarije su lansirale nove, energetski efikasne aluminijumske, PVC ili drvene prozore sa trostrukim staklom, koji obezbeđuju smanjenje gubitka toplote kroz staklo. Dodavanje još jednog stakla u prozorsku konstrukciju, zajedno sa već postojećim izolacionim sistemom i dodatnom dihtung gumom, čini ove prozore pravim izborom za rešavanje izazova sa unutrašnjom klimom, hladnoćom i toplotom u stanovima.

Istraživanje
Healthy Homes Barometer je istraživanje koje je obuhvatilo 14.000 Evropljana, ispitujući njihovo zdravlje i kvalitet stanovanja. Rezultati u istočnoevropskim zemljama su pokazali da je osnovni motiv za renoviranje smanjenje troškova energije (za grejanje i hlađenje). Samim tim kod renoviranja je od izuzetne važnosti upotreba kvalitetnih materijala i proizvoda koji će dugoročno obezbediti boljitak, pre svega dobre izolacije, ali i “kritičnih” tačaka kao što su prozori, a naročito staklenih površina na njima.

Pročitano 1037 puta Poslednji put izmenjeno Poslednji put izmenjeno avgust 28 2018
Morate biti prijavljeni da bi mogli da ostavite komentar

Alupress newsletter

Prijavite se na naš newsletter i budite blagovremeno informisani o svim našim aktivnostima.
jul 06 2020 0

Larcore A2 – novi, lakši fasadni saćasti panel kategorije A2 u ponudi kompanije Tehnomarket

Proizvod nove generacije, aluminijumski saćasti panel LARCORE A2 polako, ali sigurno preuzima vođstvo na evropskom…

Pratite nas na Facebook-u

Alupress newsletter

Prijavite se

Prijavite se na naš newsletter i budite blagovremeno informisani o svim našim aktivnostima.

Uslovi i politika privatnosti

Uslovi korišćenja portala: Uslovi 

Politika privatnosti: Saznaj više

Alu press d.o.o.

Alu press d.o.o.

Adresa: Nede Spasojević 7b

             11070 Novi Beograd

Tel/fax: +381 11 228 65 17
             +381 11 228 65 16

Mob tel: +381 63 279 605

  e-mail: info@aluminijum-pvc.com