шаблоны joomla сайт визитка
Скачать Joomla 3 шаблоны бесплатно

 

drvo-aluminijum drvo-aluminijum

Opšte karakteristike sistema drvo-aluminijum

Objavljeno u Aktuelno Napisano  avgust 19 2017 veličina teksta Smanji veličinu teksta Povećaj veličinu teksta
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Dobar spoj

Stolarija napravljena od sistema  drvo-aluminijum objedinjuje najbolje osobine drveta kao materijala enterijera i aluminijuma kao spoljnje zaštite drvenih elemenata

Vremenom drvo kao materijal za izradu stolarije gubi na aktuelnosti iz razloga dobro poznatih, a to su pucanje usled sunca i uticaja klime i mraza,  sledi krivljenje iz istih razloga, a sve to utiče na loše zaptivanje što direktno prouzroguje povećanu potrošnju energije leti za hlađenje , a zimi za zagrevanje prostorija.

Spas je u lameliranju

Najsavremenije tehnologije tretiraju drvo kao industrijski materijal sa stabilnim mehaničkim karakteristikama. Da bi se do toga došlo drvo je moralo da se dodatno obradi. To je postignuto lameliranjem odnosno poprečnim i podužnim lepljenjem tankih drvenih elemenata. Na ovaj način je postignuta povećana mehanička čvrstoća elemenata, eliminisanje greške drveta (čvorovi) i data mogućnost izbora strukture drveta.

Za sisteme drvo-aluminijum  koristi se uglavnom laminat sa neprikidnim vidnim elementima, tj samo je srednja lajsna iz nastavka. Površinska obrada ovakvih prozora je skoro jednaka obradi nameštaja, što se postiže upotrebom najboljih podloga i lakova na vodenoj EKO osnovi sa nizom prednosti.  

Sve ovo povećava mogućnosti u pogledu vrste drveta i njihovog iskorišćenja. Tako se u poslednje vreme pored tradicionalne čamovine, hrastovine i belog bora koriste i trešnja, javor, kruška, jasen, vrste drveta koje se doskora nisu koristile za stolariju.

Spojnice kao veza

Vezu između ova dva elementa različitih dilatacionih svojstava čine PVC noseće spojnice koje spajaju ova dva elementa, ali ne prenose međusobna naprezanja već u cilju razlike u širenju i skupljanju materijala, aluminijum klizi po spojnicama nezavisno od promena na drvetu.

Na kraju aluminijum se može bojiti u bezbroj varijanti plastifikacijom ili u neku od eloksiranih varijanti. Kvalitetno zaptivanje između krila i štoka obezbeđeno je sa sistemom zaptivanja od kojih je jedan zvučni. Trajno i kvalitetno rukovanje stolarije je obezbeđeno najkvalitetnijim okovima poznatih svetskih proizvođača. Stakla se izrađuju u raznim kombinacijama, termopan sa stop-sol staklom, (LOW-E), niskoemisiono, peskirano ili neka druga kombinacija.

Aluminijum kao zaštita

Proces propadanja drveta počinje usled sunčeve svetlosti, tada dolazi do pucanja i ekstremnog širenja pora, sledeća nepovoljna faza je dodir tako ogoljenih drvenih delova sa vodom i vlagom iz vazduha i na kraju mraz koji vlažne površine zamrzava. Svi ovi nedostatci otklanjaju se aluminijumskom oblogom koja štiti drvo od atmosferskih uticaja tako da drvo ostaje netaknuto kao prvog dana montaže.

Kvalitet i izgled

Pored dobrog arhitektonskog rešenja kuće, veoma je važan kvalitet i izgled prozora. Pod uticajem kiše, snega i drugih vremenskih nepogoda dolazi do oštećenja na prozorima. U cilju zaštite i lepšeg izgleda  prozore  oblažemo aluminijumskom oblogom jer univerzalna drvo-aluminijum stolarija je kombinacija

koja spaja najbolje karakteristike ugrađenih materijala.

Kontakt sa okolinom

Prozor predstavlja svojevrsni kontakt sa okolinom, na njemu su izražene karakteristike podneblja i klimatskih uslova. Uz ostale elemente objekta mora da zadovolji zahteve u pogledu štednje energije odgovarajućeg osvetljenja i provetravanja unutrašnjosti objekta.

Pročitano 345 puta Poslednji put izmenjeno Poslednji put izmenjeno avgust 19 2017
Morate biti prijavljeni da bi mogli da ostavite komentar

Alupress newsletter

Prijavite se na naš newsletter i budite blagovremeno informisani o svim našim aktivnostima.
avgust 19 2017 0

Opšte karakteristike aluminijuma i njegovih legura

U sve se meša Jedinstvena kombinacija osobina postavlja aluminijum i njegove legure među najprilagodljivije materijale…

Pratite nas na Facebook-u

Alupress newsletter

Prijavite se

Prijavite se na naš newsletter i budite blagovremeno informisani o svim našim aktivnostima.

Uslovi i politika privatnosti

Uslovi korišćenja portala: Uslovi 

Politika privatnosti: Saznaj više

Alu press d.o.o.

Alu press d.o.o.

Adresa: Nede Spasojević 7b

             11070 Novi Beograd

Tel/fax: +381 11 228 65 17
             +381 11 228 65 16

Mob tel: +381 63 279 605