шаблоны joomla сайт визитка
Скачать Joomla 3 шаблоны бесплатно

 

sajam u beogradu sajam u beogradu

45. Međunarodni sajam građevinarstva SEEBBE Istaknut

Objavljeno u Sajmovi Napisano  jul 04 2019 veličina teksta Smanji veličinu teksta Povećaj veličinu teksta
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Gradimo budućnost sada

Najveći sajamski događaj u građevinskoj industriji u regionu jugoistočne Evrope, Sajam građevinarstva u Beogradu, održaan je od 17. do 20. aprila 2019. godine na Beogradskom sajmu.

Međunarodni sajam građevinarstva SEEBBE, najveća smotra građevinske industrije u regionu jugoistočne Evrope

U šest sajamskih hala i na otvorenom prostoru Beogradskog sajma nastupilo je više od 600 izlagača iz 27 zemalja, odnosno svi eminentni domaći i strani građevinski proizvođači, distributeri i trgovci.

Više od četiri decenije dugo poslovno iskustvo afirmisalo je manifestaciju u svim oblastima građevinske delatnosti i utvrdilo jak međunarodni karakter i liderski status Međunarodnog sajma građevinarstva.

Ugled i obim koji ima, manifestaciju čine jednim od poslovnih zaštitnih znakova Beograda i Srbije, što potvrđuje veliki broj inostranih učesnika i posetilaca. Pored značajnog broja učesnika, Sajam građevinarstva svake godine poseti i veliki broj gostiju iz zemlje i inostranstva.

Izlagački program obuhvata inženjering, rekonstrukciju, mašine za obradu stakla, mašine za obradu profila za stolariju, najmoderniju građevinsku mehanizaciju, kompjuterske softvere u građevinarstvu, mašine i uređaje za industriju građevinskih materijala, najnovije materijale, uređaje za klimatizaciju i grejanje, montažne objekte.

Manifestaciju je otvorila Aleksandra Damnjanović, državni sekretar u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture. Izrazila je zadovoljstvo činjenicom da je Sajam građevinarstva svake godine sve veći po broju izlagača, i uspešniji u smislu inovacija u svakom segmentu. Takođe, naglasila je da je u sektoru građevinarstva sproveden niz reformi, koje su naročito vidljive u domenu elektronskog katastra, izdavanja elektronskih katastarskih dozvola ali i planiranim kratkim rokovima za donošenje prostornih i urbanističkih planova.

U ovom trenutku u Srbiji je aktivno preko četrdeset hiljada gradilišta, naglasila je Aleksandra Damnjanović, i to je svakako važno za perspektivu srpskog građevinarstva. Rezimirani su rezultati u izgradnji auto-puteva i saobraćajnica, i najavljeni novi projekti, poput rekonstrukcije železničke mreže u Srbiji.

Ovogodišnja sajamska postavka bila je, kao i svake godine, i sadržajno i dizajnerski inovirana. Nove tehnologije su bile prisutne u svakom segmentu manifestacije, upravo zbog konstantne potrebe za inovativnošću i napretkom u građevinskoj industriji. To važi za IT, digitalne, komunikacione tehnologije, sve vrste specijalizovanog, aplikativnog softvera, koji odavno u građevinarstvu nije novost i ekskluzivitet, već uspostavljeni standard. Tehničko tehnološka dostignuća posebno su primetna u tehnologiji, sistemima gradnje i materijalima.

Pre svega važna za struku, ova specijalizovana međunarodna manifestacija obuhvata najrazličitije segmente građevinske industrije – od istraživanja i projektovanja, preko izgradnje i održavanja objekata u visokogradnji, niskogradnji i hidrogradnji, do predstavljanja najsavremenijih materijala, građevinskih mašina, uređaja i alata.

Sajam građevinarstva jedan je od najznačajnijih poslovnih sajmova u Srbiji i regionu, i događaj koji je za sve učesnike i posetioce idealna prilika i nezamenljiv ambijent za premijerna predstavljanja inovacija i tehničko-tehnoloških rešenja.

Posebno značajan segment su dve, od prošle godine prisutne, robne grupe: “Nekretnine i investicije” i “Arhitektura i urbanizam”. Prisutne su bile kompanije koje posluju u oblasti građevinarstva, agencija za nekretnine i arhitektonskih biroa. Na sajmu su predstavljeni investicioni projekti koji su šansa za domaće i regionalne građevinare.

Kao zasebna tematska celina predstavila se 11. Međunarodni sajam kamena STONEEXPO SERBIA, najveća međunarodna sajamska manifestacija u oblasti prirodnog kamena i prateće industrije.

U okvirima nacionalnih izložbi predstavile su se države koje su i do sada uzimale učešće na smotri, a neke zemlje predstavile su se po prvi put. SEEBBE 2019 je mesto za ispitivanje tržišta, uspostavljanje saradnje i pokretanje novih projekata, a za domaće izlagače svakako i način da uvek budu u centru inovacija i na nivou kriterijuma koje zahtevaju svetski standardi.

Sajam građevinarstva SEEBBE ima neosporno najveću ulogu u afirmaciji građevinske struke i to potvrđuje veliki broj inostranih učesnika i posetilaca. Predstavlja mesto okupljanja eksperata iz oblasti građevine, arhitekata, projektanata, izvođača radova i proizvođača građevinskih mašina i materijala.

Jedan od osnovnih komercijalnih ciljeva Sajma građevinarstva je da gradnju, građevinske materijale i projekte plasira što širem krugu posetilaca i učini ih dostupnijim. U tom smislu Sajamske akcije i pogodnosti sastavni su deo izlagačkog nastupa. Učesnici su nastojali da izađu u susret posetiocima sajma i svojim klijentima odobravali su ekskluzivne sajamske pogodnosti i popuste od 5 do 30 odsto na svoje proizvode i usluge.

Perspektivnost domaćeg građevinarstva, u kontekstu velikih građevinskih projekta od međunarodnog značaja, jasna su sugestija poslovnim posetiocima i partnerima da će ovogodišnji Sajam građevinarstva biti mesto susreta, globalne ponude i razmene ideja.

Stručni žiri Beogradskog sajma doneo je odluku o dodeli priznanja izlagačima i učesnicima 45. Međunarodnog sajma građevinarstva – SEEBBE – u nekoliko kategorija.

Nagradu „NOVA VIZURA“ dobili su:

U kategoriji „Građevinski materijali“: ISOTEX S.R.L., Italija, za „Wood cement blocks and floor slabs – ISOTEX“

Pročitano 430 puta Poslednji put izmenjeno Poslednji put izmenjeno jul 04 2019
Morate biti prijavljeni da bi mogli da ostavite komentar

Alupress newsletter

Prijavite se na naš newsletter i budite blagovremeno informisani o svim našim aktivnostima.
jul 06 2020 0

Larcore A2 – novi, lakši fasadni saćasti panel kategorije A2 u ponudi kompanije Tehnomarket

Proizvod nove generacije, aluminijumski saćasti panel LARCORE A2 polako, ali sigurno preuzima vođstvo na evropskom…

Pratite nas na Facebook-u

Alupress newsletter

Prijavite se

Prijavite se na naš newsletter i budite blagovremeno informisani o svim našim aktivnostima.

Uslovi i politika privatnosti

Uslovi korišćenja portala: Uslovi 

Politika privatnosti: Saznaj više

Alu press d.o.o.

Alu press d.o.o.

Adresa: Nede Spasojević 7b

             11070 Novi Beograd

Tel/fax: +381 11 228 65 17
             +381 11 228 65 16

Mob tel: +381 63 279 605

  e-mail: info@aluminijum-pvc.com