Odštampajte ovu stranicu
Karting start Karting start

FORMATIC SWS d.o.o. organizovao drugi FORMATIC KARTING KUP Istaknut

Objavljeno u Sajmovi Napisano  maj 28 2019 veličina teksta Smanji veličinu teksta Povećaj veličinu teksta
Ocenite ovaj članak
(1 Glas)

Presudile desetinke sekundi

Krajem maja, na karting stazi Autokomerca u blizini beogradskog aerodroma, u organizaciji firme FORMATIC SWS iz Beograda, a za njihove poslovne partnere i prijatelje održan je drugi po redu FORMATIC KARTING KUP

Slično kao i na predhodnom okupljanju, septembra prošle godine, pored staze je vladala opuštena i prijatna atmosfera uz pregršt poslovnih, ali i onih neobaveznih razgovora uz obavezno druženje. Međutim, na samoj stazi  je itekako "radio" adrenalin od prve do poslednje grupe, kao u pravim nadmetanjima  u kartingu. Posebna priča je bila u polufinalim vožnjama gde je bilo vrlo napeto i živahno.

Finalna trka je donela žestoku vožnju „na žilet“, jer je svih pet finalista imalo vreme unutar jedne sekunde, što znači da su za osvajanje glavne nagrade odlučivali centimetri. Zbog toga su na trenutke prizori bili skoro kao na trci Formule 1 koja se tog vikenda vozila u Monte Karlu. Bilo je tu obilaženja, kontakata, izletanja sa staze, ali sve u granicama fer i korektne vožnje. Naravno nije izostalo ni gromoglasno navijanje.  

Uostalom, ovo nije bilo pravo takmičenje, već mesto za druženje uz neformalne razgovore koji najčešće poprave komunikaciju među poslovnim partnerima.

Nakon vrlo oštrih i na momente dramatičnih vožnji  mesto na tronu pripalo je  Džemalu Kovačiću iz firme Roto Frank, koji je za „dlaku“ pobedio Milana Antonića iz firme Plastal, Novi Sad, dok je treće mesto zauzeo Nemanja Kabić iz firme Formatic SWS.

Na zadovoljstvo svih, vremenske prilike, iako je  bilo drugačijih najava, nisu pokvarile događaj.

Povodom ovog zanimljivog događaja Miloš Vunduk, direktor, je izjavio -„Ponovo smo se okupili ovde na stazi Autokomerca jer je ovo za nas ne samo dobar marketinški potez, već i prilika za postizanje konstruktivnih dogovora, razmenu ideja i upoznavanje ljudi iz iste ili srodnih branši“.

Formatic kup 2019, učesnici

  • 72 firme sa teritorije Srbije
  • 3 firme iz inostranstva
  • 106 vozača vozilo trke
  • 9 gostiju iz Roto Frank - Nemačka

Formatic kup, plasman:

  1. Kovačić Đemal, Roto Frank
  2. Antonić Milan, Plastal, Novi Sad
  3. Kabić Nemanja,  Formatic SWS
Pročitano 888 puta Poslednji put izmenjeno Poslednji put izmenjeno maj 28 2019
Morate biti prijavljeni da bi mogli da ostavite komentar