шаблоны joomla сайт визитка
Скачать Joomla 3 шаблоны бесплатно

 

tuyap 2019 tuyap 2019

Sajamska manifestacija Eurasia Glass, Window and Door održana je jubilarni dvadeseti put Istaknut

Objavljeno u Sajmovi Napisano  april 17 2019 veličina teksta Smanji veličinu teksta Povećaj veličinu teksta
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

20 godina sajma
TUYAP izložbeni i kongresni centar bio je gotovo mali da primi sve zainteresovane. Tokom četiri sajamska dana kroz njega je prošlo preko 68 hiljada posetilaca iz 117 zemalja koji su obišli štandove 614 kompanija iz 27 država

Jubilarni dvadeseti  Eurasia Window - međunarodni sajam prozora, tendi, fasadnih sistema i prateće opreme, profila, proizvodnih tehnologija i mašina, izolacionih materijala  i pratećih proizvoda, održan je od  06. do 9. marta. Ovoga puta organizovan je  uporedo sa jedanaestim po redu sajmom  Eurasia Door – izložbom vrata, roletni, brava, panela, pregradnih sistema i dodatnog pribora i devetim  Eurasia Glass – sajmom proizvoda od stakla, proizvodno-obradnih tehnologija i mašina, pomoćnih proizvoda i hemikalija i tako zaslužio epitet stecišta nekih od najznačajnijih „igrača“ iz ove tri važne oblasti građevinske industrije.

Eurasia Glass, Window and Door Fairs iz godine u godinu beleži sve veću tendenciju rasta, što po broju učesnika, što po broju posetilaca. O značaju ove sajamske manifestacije govori  i podatak  da je veliki broj zemalja sa evropskog i azijskog kontinenta, među kojima i Srbija, na ovaj događaj poslalo svoje predstavnike. Njihov zadatak bio je da proprate sve novitete koje su ove godine imali da ponude međusobno sve konkurentniji proizvođači i da među njima pronađu potencijalne partnere.

 

TUYAP izložbeni i kongresni centar bio je gotovo mali da primi sve zainteresovane. Tokom četiri sajamska dana kroz njega je prošlo više od šeststotina kompanija i njihovih predstavnika iz tridesetak zemalja. Pored  učesnika standardnih na ovakvim manifestacijama, kao što su Austrija, Nemačka, Švajcarska, Francuska, Italija, Španija, prisutnima se uspešno predstavila i naša zemlja, koja je, pored Makedonije, bila jedina zemlja učesnica sa područja Balkana.

„Boje“ Azije branili su, između ostalih, industrijski giganti Kina, Indija, Južna Koreja i naravno domaćin Turska. Sajamski program je upotpunjen zanimljivim predavanjima  na temu uštede energije na prozorima, upotrebe bornih jedinjenja u industriji stakla, povećanja energetske efikasnosti i kvaliteta premaza za stakla, kao i radionica posvećena kvalitetu zatamnjenog stakla.

 

Imajući u vidu da smo u današnje vreme svedoci pojave proizvoda poreklom iz zemalja poput Kirgistana, Iraka, Jordana ili Azerbejdžana, za koje do skoro nismo mogli ni da zamislimo da bi se mogle ubrajati u proizvođače iz neke od pomenutih kategorija, a koje je neophodno uspešno plasirati na prilično zasićeno tržište,  jasno je zašto  jedan ovakav događaj za mnoge predstavlja važnu trgovinsku platformu.Na manifestaciji Euroasia Window 2019, kao i prethodne godine, postojao je poseban odeljak za aluminijum. Imajući u vidu činjenicu da se Turska vremenom neosporno nametnula kao važan faktor u aluminijumskoj industriji,  ne čudi što su se organizatori ponovo odlučili da naročitu pažnju posvete tom segmentu.  U ovom delu izložbenog prostora, za kojim naročito vlada sve veće interesovanje, okupili su se i publici predstavili vodeći proizvođači aluminijumskih profila , kompozitnih materijala, prozorskih sistema, prateće opreme, prerađivači aluminijuma, kao i neke železničke kompanije.

ALU&PVC u Istanbulu

Naravno, na tako važnoj sajamskoj manifestaciji prisutna je bila i specijalizovana revija ALU&PVC koja je imala i svoj štand.

TUYAP – 20 godina

Tuyap je osnovan u Istanbulu 28. juna 1979. godine. Prva sajamska izložba je održana u Istanbulskoj sportskoj i izložbenoj hali i Etap Marmara Hotelu. Broj sajmova koji su se održavali na ovom prostoru se vremenom povećavao, pa se javila potreba za iz gradnjom sajamskog izložbenog centra koji bi imao modernu infrastrukturu koja bi zadovoljavala potrebe izlagača i međunarodne standarde. Tako je sagrađen Tuyap Bezlikduzu Sajam i kongresni centar, koji je po prvi put svečano otvoren 1996. godine.

Vodeći u Turskoj

Tuyap je počeo da organizuje sajmove širom Turske, on je postao vodeća kompanija za organizaciju sajmova u Turskoj i svetu. Prvi sajam je organizovao u junu 1981. godine i od tada je organizovao više od hiljadu izložbi, sajmova i kongresa, od čega je velika većina održana u Turskoj. Od juna 2002. godine je počeo sa radom i sajamski centar u Bursi i Konji. Od maja 2003. godine. Tuyap ima svoje kancelarije u Ankari, Bursi, Izmiru, Adanu, Konji i Samsunu, a u inostranstvu u Moskvi, Tbilisiju, Sofiji, Alepu i Teheranu, kao i mrežu svojih predstavnika u 12 zemalja.

Ova organizacija je predstavila Tursku na 89 međunarodnih događaja u 27 zemalja.

Sertifikati

Tuyap je dobio sertifikat TS EN ISO 9001:2000 za kvalitetni menadžerski sistem 7.februara 2002. godine. Tuyap je član ICCA (međunarodnog udruženja sajmova i kongresa), INTEREXPO-a (Udruženja za organizovanje nacionalnih i međunarodnih sajmova), ICC (međunarodne trgovinske komore) i UFI-a (globalno udruženje sajmova). Tuyap je takođe osnivač i trenutni predsednik turskog udruženja organizatora sajmova.

Savremene hale

Tuyap sajamski i kongresni centar se sastoji od 14 broja hala koje su opremljene u saglasnosti sa međunarodnim standardima. Nalazi se na 120.000 m2, od kojih je 60.000 m2 hala i 60.000 m2 spoljni izložbeni prostor. Sajam se sastoji od 14 hala od kojih je 36.000 m2 izložbeni prostor, a 10.000 m2 je kongresni i servisni centar, a 8000 m2 su prijemne hale.

Vodeća grana industrije

Građevinska industrija je vodeća u Turskoj i povezana je sa oko 150 ekonomskih delova. Građevinarstvo u Turskoj ne zavisi od uvoza stranih proizvoda, ono može da zadovolji sve potrebe krajnjeg korisnika pomoću turskih građevinskih materijala. Građevinska industrija u Turskoj zapošljava veliki broj radnika i trenutno se razvija i širi pre svega zbog izvoza. Trenutne glavne investicije su u stabene i poslovne zgrade kao i infrastruktura. Potrebno je naglasiti da 55 posto investicija odlazi na stambene zgrade, u infrastrukturu oko 28 posto i oko 17 posto investicija se koristi za poslovne zgrade.

 

Pročitano 398 puta Poslednji put izmenjeno Poslednji put izmenjeno april 17 2019
Morate biti prijavljeni da bi mogli da ostavite komentar

Alupress newsletter

Prijavite se na naš newsletter i budite blagovremeno informisani o svim našim aktivnostima.
jul 06 2020 0

Larcore A2 – novi, lakši fasadni saćasti panel kategorije A2 u ponudi kompanije Tehnomarket

Proizvod nove generacije, aluminijumski saćasti panel LARCORE A2 polako, ali sigurno preuzima vođstvo na evropskom…

Pratite nas na Facebook-u

Alupress newsletter

Prijavite se

Prijavite se na naš newsletter i budite blagovremeno informisani o svim našim aktivnostima.

Uslovi i politika privatnosti

Uslovi korišćenja portala: Uslovi 

Politika privatnosti: Saznaj više

Alu press d.o.o.

Alu press d.o.o.

Adresa: Nede Spasojević 7b

             11070 Novi Beograd

Tel/fax: +381 11 228 65 17
             +381 11 228 65 16

Mob tel: +381 63 279 605

  e-mail: info@aluminijum-pvc.com