шаблоны joomla сайт визитка
Скачать Joomla 3 шаблоны бесплатно

 

energetska efikasnost energetska efikasnost

ENERGETSKA EFIKASNOST KROZ UPOTREBU SOLARNE I ENERGIJE BIOMASE

Objavljeno u Konferencije Napisano  februar 18 2022 veličina teksta Smanji veličinu teksta Povećaj veličinu teksta
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Mesto: hotel „Sheraton“, Novi Sad

Vreme: 23. februar 2022., 09.00 – 17.00

4. po redu Međunarodna investiciona konferencija u organizaciji Nacionalne asocijacije za biomasu „SERBIO“ i GIZ DKTI, baviće se konkretnim odgovorima na sve učestalija pitanja kako proizvesti i uštedeti električnu i toplotnu energiju upotrebom solarnih panela i/ili kotlova i postrojenja na biomasu (poljoprivrednu i drvnu).

Konferencija je podeljena u dve fizički odvojene sale namenjene posebno domaćinstvima, privredi, poljoprivredi i industriji i druga sala namenjena javnim preduzećima, toplanama i lokalnim samoupravama.

Prisutni na konferenciji dobiće praktične informacije o počecima izgradnje solarne elektrane, projektovanju i tehnologijama biomase, te će biti u prilici upoznati se sa kompanijama koje imaju dugogodišnje iskustvo u ovim oblastima poput Viessmann doo Beograd, Luxor GmbH, Solaris, SKE Engineering GmbH- Huawei solarne tehnologije, MT Komex, Djuro Djaković doo Hrvatska, Teknoxgroup Srbija, kao i finansijskim insitucijama poput EBRD, ProCredit banke, ERSTE banke i Razvojnog fonda AP Vojvodine.

U Srbiji je sve lakše korišćenje solarne energije. Izmenom zakona o obnovljim izvorima energije, pojeftinjenjem tehnologije solarnih panela i većoj prisutnosti evropskih kompanija na našem tržištu, korišćenje energije Sunca više nije nemoguća misija, nasuprot - sve više je jednostavnije. Srbija ima najviše sunčanih sati od mnogih evropskih zemalja koje već uveliko koriste ovaj vid zelene energije, te neophodnog resursa ima sasvim dovoljno.

Bilo da ste domaćinstvo ili industrija, privredno društvo ili poljoprivredno gazdinstvo, upotrebom solarne energije možete smanjiti svoj račun za struju, ali i prodavati električnu energiju koju proizvedete, odnosno postati tzv. prozjumer.

Temu „Sticanje statusa kupac – proizvođač i upis u registar za fizička i pravna lica“ predstaviće Elektrodistribucija Srbije.

Biomasa je najrasprostranjeniji i nedovoljno iskorišćen izvor obnovljive energije - čini čak 61% sadašnjeg potencijala obnovljivih energenata u Srbiji. Mnoga domaćinstva i industrije koriste oba izvora energije, ne samo radi uštede, već zato što su biomasa i solarna energija ekološki najprihvatiljiviji resursi. U svetu mnoge toplane već uveliko koriste solarne panele kako bi proizveli energiju za obradu biomase.

 

Pročitano 752 puta Poslednji put izmenjeno Poslednji put izmenjeno februar 18 2022
Morate biti prijavljeni da bi mogli da ostavite komentar

Alupress newsletter

Prijavite se na naš newsletter i budite blagovremeno informisani o svim našim aktivnostima.
oktobar 18 2021 0

Boje za aluminijum u nijansi drveta

DRVO KAO INSPIRACIJA Povećanom ulogom koju danas ima aluminijum u oblasti građevinarstva, veoma bitnu ulogu…

Pratite nas na Facebook-u

Alupress newsletter

Prijavite se

Prijavite se na naš newsletter i budite blagovremeno informisani o svim našim aktivnostima.

Uslovi i politika privatnosti

Uslovi korišćenja portala: Uslovi 

Politika privatnosti: Saznaj više

Alu press d.o.o.

Alu press d.o.o.

Adresa: Nede Spasojević 7b

             11070 Novi Beograd

Tel/fax: +381 11 228 65 17
             +381 11 228 65 16

Mob tel: +381 63 279 605

  e-mail: info@aluminijum-pvc.com