шаблоны joomla сайт визитка
Скачать Joomla 3 шаблоны бесплатно

 

ARX ARX

Inovacija iz ARX-a osvojila nagradu Istaknut

Objavljeno u Dogadjaji Napisano  avgust 15 2022 veličina teksta Smanji veličinu teksta Povećaj veličinu teksta
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Zlato za ARX DOOR

U okviru Dana inovacija, u organizaciji Privredne komore Slovenije, održana je ceremonija dodele nagrada za najbolje inovacije u Primorsko-Notranjskoj regiji za 2022. godinu


ARX brend je predstavio ARX DOOR - Automatski samopodešavajući sigurnosni sistem za vrata, koji predstavlja inovaciju na globalnom nivou. Ovo idejno rešenje obezbeđuje odlične performanse vrata, automatsko zatvaranje i automatsku regulaciju pritiska krila vrata na ram. 

NASTANAK INOVACIJE
ARX-ovo odeljenje za razvoj i tim inženjera su detaljno proučili ceo sistem, koji obuhvata ne samo građevinski okov, PVC profile i dihtung vrata, već i spoljne faktore kao što su temperaturne promene, direktno UV zračenje, vlažnost i drugi vremenski uticaji. 

Sveobuhvatan pristup ovom izazovu je doveo do svestranog rešenja - ASASS Automatski samopodešavajući sigurnosni sistem za vrata, koji se sastoji od mehanizma za automatsko nameštanje brave, mehanizma za automatsku kuku vrata i Comfort mehanizma za automatsko zaključavanje vrata.

Slika 1: ASASS u otvorenom položaju

PREDNOSTI INOVACIJE
Ovaj sistem prvenstveno obezbeđuje automatsku aktivaciju čeličnih kuka i samostalno zaključavanje kada god je krilo vrata zatvoreno. Vruće kovani čelik pruža odlična mehanička svojstva kuke, što u suštini obezbeđuje sigurnost vrata, a i bezbednost korisnikovog doma.

Slika 2: ASASS pre aktivacije automatskog mehanizma kuke

Pored automatskog rada brave vrata, sofisticirani mehanizam ove inovacije obezbeđuje da je krilo vrata uvek pritisnuto na okvir uz optimalnu silu, uprkos promenama vremenskih uslova. Zahvaljujući funkciji samopodešavanja, performanse samopodešavajućeg uređaja za zaključavanje su uvek optimalne, bez obzira na zakrivljenost krila vrata, a obezbeđuju dug vek trajanja celih vrata. 

Ovako se takođe smanjuje gubitak toplote uzrokovan neadekvatnim dihtovanjem vrata, a ublažuje se prodor spoljašnje buke, što je važno kada se stambeni objekat nalazi u blizini izvora buke (put).     

Slika 3: ASASS u zatvorenom položaju

Integrisani rotacioni element u samopodešavajućoj bravi na inovativan način obezbeđuje minimalno trenje u sistemu tokom otvaranja vrata. To obezbeđuje lako otvaranje vrata, tokom njihovog celog veka trajanja, što olakšava deci i starijima da ih koriste. Rotirajući element drastično smanjuje radnu silu, što zauzvrat smanjuje trenje između pojedinih pokretnih elemenata sistema. 

Slika 4: Rotirajući element obezbeđuje smanjenje trenja i dug vek trajanja

Rešenje problema

Ova inovacija proizlazi iz problema sa kojim se korisnik susreće prilikom korišćenja ulaznih vrata, kada se krilo vrata savija usled temperaturnih promena. Ovim rešenjem krilo vrata će uvek pritiskati okvir optimalnom silom, osiguravajući da se vrata lagano zatvaraju i otvaraju.

 

Najbolje inovacije

Tri regionalne inovacije, koje su odabrane kao najbolje (Kovinoplastika Lož, Efos i Kolektor ATP) su se kvalifikovale za događaj koji će se održati 20. septembra na Danu inovacija 2022. godine gde će Privredna komora dodeliti nacionalne nagrade za inovaciju. 

 

Pročitano 137 puta Poslednji put izmenjeno Poslednji put izmenjeno avgust 15 2022
Morate biti prijavljeni da bi mogli da ostavite komentar

Alupress newsletter

Prijavite se na naš newsletter i budite blagovremeno informisani o svim našim aktivnostima.
oktobar 18 2021 0

Boje za aluminijum u nijansi drveta

DRVO KAO INSPIRACIJA Povećanom ulogom koju danas ima aluminijum u oblasti građevinarstva, veoma bitnu ulogu…

Pratite nas na Facebook-u

Alupress newsletter

Prijavite se

Prijavite se na naš newsletter i budite blagovremeno informisani o svim našim aktivnostima.

Uslovi i politika privatnosti

Uslovi korišćenja portala: Uslovi 

Politika privatnosti: Saznaj više

Alu press d.o.o.

Alu press d.o.o.

Adresa: Nede Spasojević 7b

             11070 Novi Beograd

Tel/fax: +381 11 228 65 17
             +381 11 228 65 16

Mob tel: +381 63 279 605

  e-mail: info@aluminijum-pvc.com