шаблоны joomla сайт визитка
Скачать Joomla 3 шаблоны бесплатно

 

nedelja arhitekture nedelja arhitekture

Atraktivne izložbe na 16. Beogradskoj internacionalnoj nedelji arhitekture Istaknut

Objavljeno u Dogadjaji Napisano  april 14 2021 veličina teksta Smanji veličinu teksta Povećaj veličinu teksta
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Šesnaesto izdanje Beogradske internacionalne nedelje arhitekture - BINA biće održano od 22. aprila do 20. maja 2021. u organizaciji Društva arhitekata Beograda i Kulturnog centra Beograda.

U fokusu ovogodišnjeg BINA programa je izložba Beogradska škola stanovanja, koja svojom širinom obuhvata brojne podteme (urbanistička rešenja, stambene sklopove, javne prostore, zelene površine, saobraćajna rešenja i komunikaciju, prateće funkcije, organizaciju stana, konstruktivne sklopove, materijalizaciju, detalje...) bliske kako stručnjacima, tako i najširoj publici i neposrednim korisnicima.

Interesantno je  naglasiti da će uz ranije najavljene izložbe, "Beogradska škola stanovanja 1960-1980. – kompleksnost ideja" i "Naselje Cerak Vinogradi – proglašenje za kulturno dobro" biće otvorene još tri atraktivne izložbe: "Nagrada Piranezi", "Ponesi svoj projekat / BINA kabina" i "Enough is enough".

Izložba "Nagrada Piranezi" biće otvorena 22. aprila u 19 časova u Galeriji Fakulteta likovnih umetnosti, gde će biti prikazano 47 realizacija arhitekata i 33 studentska projekata iz deset država Srednje Evrope (Austrija, Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Češka, Grčka, Mađarska, Italija, Slovačka, Slovenija, Srbija), realizovanih u poslednje dve godine.

 

Izložba "Ponesi svoj projekat" na kojoj će svoj rad predstaviti MAIN Architects i Studio OBE biće otvorena 29. aprila u 19 časova, u Skandinavskom paviljonu na Senjaku (Mila Milunovića 1). "Ponesi svoj projekat" je naziv izložbe mladih arhitektonskih timova koji će prezentovati svoje kreativne ideje sa različitim principima projektovanja kroz teoriju i praksu, na inovativan način.

 

Izložba "Beta_Enough is enough" biće otvorena 6. maja u 19 časova Kolektivu Arhitekata (Drinčićeva 20). Ovaj program posvećen je Bijenalu arhitekture u Temišvaru - Beta 2020, koje je bilo održano između 25. septembra i 25. oktobra. Treće izdanje se pozabavilo temom odgovornosti za sadašnju i buduću izgrađenu, a još neizgrađenu životnu sredinu, u pokušaju da postane platforma koja artikuliše stav prema sve većim pritiscima (ekološkim, socijalnim, kulturnim, ekonomskim, itd.) koje gradnja objekata generiše.

 

BINA se ove godine realizuje kroz četiri programske celine, a namera organizatora je da se kroz niz programskih formata - izložbi, predavanja, pratećih programa i tematskih šetnji, predstave kvalitetna ostvarenja koja su realizovana u oblasti arhitekture, sa posebnim osvrtom na Beograd i region, kao i na doprinos i domete koji su domaći arhitekti postigli u sferi savremenog stanovanja. Svi programi BINE su besplatni.

Pročitano 69 puta Poslednji put izmenjeno Poslednji put izmenjeno april 14 2021
Morate biti prijavljeni da bi mogli da ostavite komentar

Alupress newsletter

Prijavite se na naš newsletter i budite blagovremeno informisani o svim našim aktivnostima.

Pratite nas na Facebook-u

Alupress newsletter

Prijavite se

Prijavite se na naš newsletter i budite blagovremeno informisani o svim našim aktivnostima.

Uslovi i politika privatnosti

Uslovi korišćenja portala: Uslovi 

Politika privatnosti: Saznaj više

Alu press d.o.o.

Alu press d.o.o.

Adresa: Nede Spasojević 7b

             11070 Novi Beograd

Tel/fax: +381 11 228 65 17
             +381 11 228 65 16

Mob tel: +381 63 279 605

  e-mail: info@aluminijum-pvc.com