шаблоны joomla сайт визитка
Скачать Joomla 3 шаблоны бесплатно

 

Urednik, Zvonko Mitić Urednik, Zvonko Mitić

Čitaoce ne treba potcenjivati Istaknut

Objavljeno u O reviji Napisano  jun 27 2018 veličina teksta Smanji veličinu teksta Povećaj veličinu teksta
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Reč urednika

Marketing nije trošak, marketing je investicija

U poslednjih par godina pojavilo se dosta časopisa i u njihovim koricama je velika ponuda, a kriza u građevinarstvu traje već više od deceniju. Kako bismo opstali u ovim teškim vremenima čitaocima nudimo najbolje tekstove i reportaže sa svih važnih ili manje važnih događaja kao i pregled najznačajniju kompanija iz ove oblasti građevinarstva
Izdavačka kuća Alu-Press obeležila je jubilarno stoto izdanje specijalizovane revije ALU&PVC na nedavno završenom Sajmu građevinarstva u Beogradu u vreme kad se izdavači u Srbiji bore sa malim tržištem i još manjim ulaganjem u marketing, ali i hiperprodukcijom stručnih časopisa različitih sadržaja.
Specijalizovana revija ALU&PVC je nastala, daleke 2001. godine, iz uverenja da je, pre svega, za čitaoce, ali i komintente, važno očuvati mogućnost izbora jer za teme koje naš časopis obrađuje nikada nije dobra samo jedna vrsta ukusa i retorika koja povlađuje zarad dobijanja reklama.
Identitet ALU&PVC-a proistekao je iz programskog i uredničkog koncepta, a potom je od presudnog značaja bila doslednost u izboru tema i eminentnih sagovornika iz oblasti građevinarstva.
Nažalost u predhodnih 17 godina našeg postojanja, glavno mesto velikog broja naših problema bilo je ustaljeno nerazumevanje pojedinaca da je marketig investicija, a ne trošak, nužnost, a ne hobi, smislena delatnost, a ne luksuz.
Ako je marketing trošak, onda će se, prirodno, nastojati da taj trošak bude što je moguće manji. I ako pogledamo stanje stvari, onda ćemo videti kako logika troška prevladava nad logikom biznisa.
Ako, dakle, ulaganje u marketing svedemo na troškovnu stranu, ako ga pretvorimo u trošak, po mnogo čemu neželjen, onda će se i u ovoj oblasti građevinske industrije uspostaviti logika buvljaka, po kojoj nije važna vrednost, niti karakter nekog proizvoda, važno je da takav proizvod – ili još češće njegov surogat – postoje u kakvom-takvom obliku i da je njegova cena što niža.
Izdavač ima dve mogućnosti. Jedno je da prati i pogađa trendove. Drugo je da stvara vrednosti i da ih deli sa svojim čitaocima. To je teži put, ali on nije nemoguć. I ne zaboravimo da poslovi propadaju kada veliki broj ljudi počne da se opredeljuje prema tome šta je lakše, a ne šta je bolje.

Ono čime se najviše ponosimo i što sa zadovoljstvom želimo da istaknemo jeste to što je tokom proteklih 17 godina, naša porodica, kako sa zadovoljstvom nazivamo sve naše čitaoce, imala stalni rast, tako da danas ona broji preko hiljadu pretplatnika.
Još je značajniji podatak to što našu porodicu čine poslovni ljudi, vlasnici kompanija, menadžeri, direktori, odnosno svi oni koji se bave biznisom i profitom, čime se ALU & PVC, kao specijalizovana poslovna revija, svrstava u red najtiražnijih i najčitanijih poslovnih štampanih i ONLINE izdanja iz sveta građevinarstva na ovim prostorima.

Zvonko Mitić
CEO

Pročitano 7483 puta Poslednji put izmenjeno Poslednji put izmenjeno jul 03 2018
Morate biti prijavljeni da bi mogli da ostavite komentar

Alupress newsletter

Prijavite se na naš newsletter i budite blagovremeno informisani o svim našim aktivnostima.
decembar 27 2019 0

OTVORITE VRATA SVOJIM PRSTOM

ČITAČ OTISKA PRSTA Među najnovijim proizvodima, ISEO predstavlja čitač otiska prsta u kombinaciji sa X1R…

Pratite nas na Facebook-u

Alupress newsletter

Prijavite se

Prijavite se na naš newsletter i budite blagovremeno informisani o svim našim aktivnostima.

Uslovi i politika privatnosti

Uslovi korišćenja portala: Uslovi 

Politika privatnosti: Saznaj više

Alu press d.o.o.

Alu press d.o.o.

Adresa: Nede Spasojević 7b

             11070 Novi Beograd

Tel/fax: +381 11 228 65 17
             +381 11 228 65 16

Mob tel: +381 63 279 605

  e-mail: info@aluminijum-pvc.com